2010 Food Crisis Means Financial Armageddon
If you read any economic, financial, or political analysis for 2010 that doesn’t mention the food shortage looming next year, throw it in the trash, as it is worthless. There is overwhelming, undeniable evidence that the world will run out of food next year.Continuam tot pe plan international cu starea companiilor aeriene. Dupa primul sut primit anul trecut odata cu scumpirea combustibililor, anul acesta s-au agravat problemele. Masurile disperate pe care sunt nevoite sa le ia in ultima vreme demonstreaza acest lucru:
Major Airlines Slash Holiday Fares 79% To Lure Last-Minute Travelers
In an unexpected move that underscores how much trouble airlines are having attracting cash-starved business and leisure consumers, American Airlines, United Airlines, Delta Airlines, Northwest Airlines, US Airways, Frontier Airlines, AirTran Airways and Midwest Airlines are waiving their holiday advance-purchase requirements.Scorul falimentelor pe anul acesta doar in US a ajuns la 140 banci picate in 2009. Odata cu ultimele 6 banci care au fost taiate de pe lista, FDIC a mai pus cruce la un miliard:
American, United, Delta, Northwest, US Airways, Frontier, AirTran, and Midwest Airlines are waiving their holiday advance-purchase requirements. Consider an American flight between Dallas and NY. On Wednesday, it sold for $1,858 roundtrip. A day later, the price had been slashed to $388. Delta's Atlanta to Seattle no-advance purchase airfares were priced at $1,198 before diving to as low as $258 roundtrip.
Six More Banks Seized, Tally At 140
Banks in six U.S. states were closed Friday, bringing the total number of failed banks this year to 140, at a cost of over $1 billion to the FDIC. Among the institutions seized by regulators was a so-called "bankers' bank" in Illinois called Independent Bankers' Bank, which had about 450 client banks in four U.S. states.Dar oamenii incep sa prinda ideea. Si chiar daca dolarul s-a apreciat usor de cateva zile ducand la scaderea pretului la aur, vanzarile au tot crescut in ultima vreme:
Gold: On the flip side
All things for all people, everywhere. Or so says the motto of Harrods, the London department store. Except in jewellery, “all things” until recently did not include gold. But the store, heartened by the current rally in the yellow metal, now sells bullion. “Sales are ahead of our expectations,” says Chris Hall, Harrods’ head of gold, as he shows a collection that ranges from tiny wafers of 5g, costing about $200, to a central bank-style 400 troy ounce bar valued at $480,000 (€329,000, £296,000). “People are buying several at the same time,” he says of a bar costing about $38,500. “Not one is coming back to sell."La noi, acum ca alegerile au trecut, deja incepe sa se vorbeasca in mod oficial de o "usoara inflatie" pentru a rezolva din "probleme":
Sebastian Vladescu, 51 de ani, adeptul iesirii economiei din criza pe seama deficitului bugetar si chiar cu pretul unei inflatii mai mari, se pregateste sa preia portofoliul de la Finante si implicit un acord cu FMI care impune tocmai restrangerea drastica a cheltuielilor publice.
"Este foarte greu ca vreun politician sa-si asume taieri de salarii. Numai guvernatorul BNR o poate face, dand drumul la inflatie. Ar putea fi gandit un program de coordonare pe trei ani intre BNR si guvern pentru a aborda o asemenea strategie, pentru ca inflatia este singura care nu doare; trimisul oamenilor acasa doare."
Si celor care considera ca articolele citate mai sus sunt pesimiste, le repet ca de fapt sunt realiste. Pesimisti sunt cei care zic ca in scenariile de care am tot vorbit, ne ducem naibii cu totii. Nu ne ducem. O sa vedeti cum va supravietui lumea si fara dolari sau bani de hartie. Ba o sa o duca chiar mult mai bine dupa perioada de tranzitie. Iar cei care se dau acum "optimisti" sunt de fapt naivi de-a dreptul. Mai vorbim noi cand o deveni treaba cu adevarat maro sa vedem cine sunt adevaratii optimisti. Pana atunci, mai luati de aici o mostra:
RECESIUNE? Toate previziunile guvernatorului BNR au fost date peste cap in 2009. Cand criza ii lovea pe americani, el anunta in Romania crestere de 6%. Dupa un an in care fundul sacului parea mult mai aproape decat apreciau specialistii financiari, istoria declaratiilor este, pe cat de cutremuratoare, pe atat de amuzanta.Daca nu ati aflat inca despre ultimele amanunte in privinta povestii Rosia Montana va dau mai jos un link. Personal consider ca interesul e foarte mare, pentru cei care stiu ca o viitoare apreciere puternica a aurului e inevitabila, iar Romania a detinut si mai detine inca zacaminte importante. Ne-au furat romanii aur cu carele, am platit sute de ani tribut la turci, austriecii au exploatat si ei o gramada, apoi rusi s-au facut ca ploua in privinta tezaurului. Acum e randul canadienilor sa dea tarcoale aurului romanesc. Din fericire pentru noi, cred ca deja e cam tarziu, iar lucrarile privind inceperea exploatarii nu vor mai reusi sa fie puse in aplicare.
Cand recesiunea intrase cu bocancii in toate ramurile economice, reprezentantii Bancii Nationale le dadeau peste nas celor care anuntasera negura in economie si abia puneau pe hartie planurile anticriza. Portia de consolare nationala, servita regulat de la pupitrul declaratiilor de guvernatoul Isarescu poate starni hohote de ras.
Taceri de aur. NO COMMENT despre Rosia Montana si secretul concentratiei de metal din zacamant
Nici nu s-a uscat bine cerneala stampilei de pe buletinele de vot pentru prezidentiale, ca ministrul economiei, Adriean Videanu (PDL) are febra. Si nu-i simptom de gripa porcina. E febra aurului, care in opinia lui prea dormiteaza linistit la Rosia Montana. „Vreau pornirea acestui proiect cat mai curand posibil”, a spus Videanu. Daca el vrea, noi insa nu! Nu vrem aur otravit cu cianuri. Nu vrem stergerea istoriei nationale si a patru munti din Carpatii Apuseni. Nu vrem firimituri de la masa canadienilor.In final, o mica cugetare asupra crizei. Despre care lume spune ca ar fi gata, s-a terminat. Fara a intelege care erau problemele ce au stat la baza "crizei". Si ce anume din ele s-a rezolvat. Sau nu. De fapt mai mult nu. Adica nu s-a rezolvat mai nimic, ba chiar din contra.
Si in ciuda evidentelor, mai sunt si cei care inca ignora fenomenele. Se uita pe geam, nu vad criza. Se uita pe strada, nu vad criza. Probabil multi confunda criza cu Mos Craciun. Si se asteapta sa o vada trecand in zbor pe la geam. Eventual sa opreasca si pe la ei, sa intre pe horn sau sa ciocane la usa.
Buna ziua. Eu sunt criza, am sosit si la dumneavoastra. Nu, eu nu dau nimic cadou. Eu primesc. Asa, ce aveti pe aici ? Doar atat ? Hmm, cam putintel. Ok, bagati tot in sac, e bine si asa rau. Gata, multumesc, am plecat. Stati linistiti, ati scapat de mine. Revin mai incolo, cand s-or face nepotii mari.
Later edit: Articolul de ieri al lui AristotelCostel l-am vazut abia acum. Si merita. Ca multa mizerie a fost si in imobiliare. Si mai avem, ca abia a inceput curatenia. Sa nu-i uitam nici pe Manole si Renderman, ca mult au mai muncit si ei pe vremuri in tentativele de a face lumina. Asadar, de la maestrul AristotelCostel avem azi: Prostia n-are leac
P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.
De ce nu cumperi 10 sau 20 de tone sa le depozitezi intr-un siloz, ca asigurare pt vremuri tulburi? Te pomenesti ca si silozurile romanesti practica fractional reserve? :))
RăspundețiȘtergereMa refeream la 10 sau 20 tone de grau sau de porumb... insemna cam 2500 neuroni pt 20 t grau, nu f mult...
RăspundețiȘtergereM-am tot gandit la treaba asta, insa n-as merge pe "mana" unui siloz si as mai avea nevoie si de o moara. In plus, la Brasov se merge puternic pe cartofi.
RăspundețiȘtergereIn conditii mai putin "ideale" cam cat rezista graul stocat ? Faina gata ambalata vad ca are in general maxim jumatate de an garantie.
Oricum, cateva kile bune de faina, malai, orez n-o sa strice cand chestiile vor incepe s-o ia razna...
RăspundețiȘtergereNici eu n-as avea incredere intr-un siloz. Cea mai importanta, zic eu, e pregatirea mentala.
Gab, ai dreptate cand spui ca pregatirea mentala e cea mai importanta.
RăspundețiȘtergereIar pe langa cele cateva kilograme de care zici, mai poti adauga pe lista multe alte lucruri. E suficient sa iti imaginezi ca la Carfur e inchis cateva luni si sa pastrezi bonurile de la ultimele ture de shopping.
Lucrurile devin si mai interesante daca iti imaginezi ca si renel sau benzinariile incep sa functioneze ca pe vremea cand faceam economie... ;-)
Un articol bun aici, desi titul este deosebit de prost ales, probabil ar fi sunat mai bine "Managerierea gresita a agriculturii" sau alceva mai simpatic, oricum articolul bun:
RăspundețiȘtergerehttp://www.svr.ro/de-ce-vegetarian/pentru-mediu.html
"American, United, Delta, Northwest, US Airways, Frontier, AirTran, and Midwest Airlines are waiving their holiday advance-purchase requirements. Consider an American flight between Dallas and NY. On Wednesday, it sold for $1,858 roundtrip. A day later, the price had been slashed to $388. Delta's Atlanta to Seattle no-advance purchase airfares were priced at $1,198 before diving to as low as $258 roundtrip."
RăspundețiȘtergereIn mod normal, Dallas-NY si retur e cam 250$, daca iei cu weekend stay. Cu American Airlines (companie nu foarte ieftina).
Adica e marmota de adormit prostii ideea de reducere de 79% de craciun :))
flo - mersi de articol. Chiar ieri spuneam undeva ca intr-un viitor mediu, mancatorii de purcel de azi vor avea probabil soarta fumatorilor de ieri. Iar articolul tau prezinta cateva din multele motive pentru care vom face asta.
RăspundețiȘtergereMarian - e vorba de in mod "normal" sau de perioada sarbatorilor ? Cat era acum 2 ani un bilet Dallas-NY de Craciun ?
flo, asta e doar un argument pentru reducerea consumului de carne, nu pentru renuntarea cu totul la carne.
RăspundețiȘtergerela fel ca si mai toate celelalte argumente, de fapt.
singurele care mi se par valide sunt cele de ordin etic, si care ma lasa total indiferent.
Ideologia vegetarianista e doar o urmare a faptului ca omul culturii noastre a uitat ca face parte din marea retea a vietii.
Vezi asta.
Gab, exact asa ziceau si parintii nostri tragand cu pofta din tigare pe vremea tineretii lor. Ca e sanatoasa, ajuta sa slabesti, te scapa de stres etc.
RăspundețiȘtergereNu sunt (inca) vegetarian, deci inteleg de ce nu-ti vine sa crezi ca micii si carnatii nostri de toate zilele vor avea soarta tigarilor.
Ma indoiesc ca "marea retea a vietii" promoveaza chinuitul, omoratul si halitul animalelor, ba cred ca e chiar impotriva unor astfel de practici.
Ma indoiesc ca "marea retea a vietii" promoveaza chinuitul, omoratul si halitul animalelor, ba cred ca e chiar impotriva unor astfel de practici.
RăspundețiȘtergereCred ca glumesti. Trebuie sa stii ca exista o multime de specii carnivore care exact din asta traiesc: din chinuitul, omoratul si halitul animalelor.
Daca reteaua vietii despre care vorbesc nu ar promova aceste practici, ele nu ar exista.
In natura fenomenul nu e industrializat, practicat inutil si nici din placere.
RăspundețiȘtergereApoi, nimeni nu zice ca practicile respective sunt definitive si vor exista la infinit chiar si in natura.
Poate e doar un pas pe calea evolutiei... ;-)
Dupa cate stiu eu, ideologia vegetarianista sustine ca e gresit sa mananci carne. Nu doar carne obtinuta industrial.
RăspundețiȘtergereMancarea este viata. Asta nu are cum sa se schimbe vreodata.
Aici ai dreptate... :-)
RăspundețiȘtergere