marți, 25 august 2009

Cum ne pregatim pentru falimente ?

Cu bunavointa din partea lui Marona am receptionat urmatorul semnal de alarma dat de guvernul nostru care pare ca se pregateste pentru niste cheltuieli suplimentare. Ramane de vazut daca vom mai putea jongla cu inca un element in plus pe langa scaderea veniturilor la buget in paralel cu imposibilitatea reducerii cheltuielilor acuma in plina campanie electorala si cu banii de la FMI irositi deja pentru sustinerea cursului valutar.

Monitorul Oficial nr. 587 din 24/08/2009 zice asa:

Avand in vedere prevederile Ordonantei Guvernului nr. 39/1996 privind infiintarea si functionarea Fondului de garantare a depozitelor in sistemul bancar, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. II alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 80/2009 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 39/1996 privind infiintarea si functionarea Fondului de garantare a depozitelor in sistemul bancar,

ministrul finantelor publice emite urmatorul ordin:

Art. 1. - In baza art. II alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 80/2009 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 39/1996 privind infiintarea si functionarea Fondului de garantare a depozitelor in sistemul bancar, se aproba Procedura de solicitare si punere la dispozitia Fondului de garantare a depozitelor in sistemul bancar a unui imprumut din veniturile din privatizare, in situatii exceptionale in care resursele financiare ale Fondului sunt insuficiente pentru acoperirea platii compensatiilor aferente depozitelor garantate, cuprinsa in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
Art. 2. - Directia generala de trezorerie si datorie publica va duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
Art. 3. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si intra in vigoare la data publicarii.

Hehe, asadar ne pregatim deja de "situatii exceptionale" in care fondul de garantare nu va mai fi suficient pentru acoperirea unui faliment bancar. Va suna cunoscut cumva ideile de genul asta ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu