Daca l-ati vazut deja, va recomand sa-l mai vedeti o data, oricum trebuie vizionat de cateva ori ca sa prinzi toate poantele... :)
E o satira, dar una destul de bine realizata, de catre cineva care a fost curios sa inteleaga doua dintre cele mai realiste variante la problemele actuale ale omenirii.
P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.
Dragut, mi-a placut!
RăspundețiȘtergereDaaa... îl știu pe amic, și mie îmi place.
RăspundețiȘtergereCe mai faci, Flaviane? Gata cu nuntile si acomodarea? Sper ca e bine
RăspundețiȘtergereVad ca nu mai prea postezi articole de ceva vreme, mai ales ca acum se pare ca suntem mai in ra#at decat in primavara-vara.
Sunt curios sa aflu care sunt impresiile si previziunile pe termen scurt-mediu, cum iti mai merg experimentele, ...
Insa vad ca ultimele cateva postari sunt caterinci de genul "pentru cine citeste printre randuri". Simt un gust amar legat de aroganta ta (posibil neintentionata) si simt unul si mai amar ca blogul o ia sper directia "dansul pinguinului"
Asadar, sunt nerabdator sa aflu punctul tau de vedere, pe care il consider informat si te rog sa il expui cat mai concis, fara fraze de genul "pt cine intelege ..." sau link-uri catre articole care linkeaza partea cruciala catrea alte 10000 de articole.
Multam!
E bine, in ciuda faptului ca job-urile si cei mici imi ocupa acum mult mai mult timp ca inainte. Iti dau dreptate si in ceea ce priveste atitudinea mea. Poate un pic de plictiseala combinata cu nerabdarea de a vedea toata aceasta sarada economica ajunsa la o finalizare, m-au facut sa fiu cam acid si sarcastic in ultima vreme.
RăspundețiȘtergereUn articol "serios" este in asteptare de ceva vreme si l-am tot amanat din pacate. Cred ca sunt sanse destul de mari ca tranzitia intre actualul sistem economic bazat pe fiat money si unul din viitor fara bani va fi facuta cu ajutorul unei monezi bazate pe commodities. Sper sa apuc sa dezvolt pe tema "cand, cum si de ce" in articolul de care spuneam.
http://azureworld.blogspot.com/2010/02/nassim-haramein-fraud-or-sage-part-2.html
RăspundețiȘtergeresi inca ceva ... pentru visatori !
RăspundețiȘtergerehttp://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Pagini_de_%C8%99ters/Nassim_Haramein
Monedă bazată pe commodities este și una dintre sugestiile gurului Eisenstein:
RăspundețiȘtergereGeneralized, the principle is, "The use of any thing for money will increase the supply of that thing."
Chapter 11 draws on this principle to create a money system to increase the supply of things we agree are positive goods for humanity and the planet. What if money were "backed" by clean water, unpolluted air, healthy ecosystems, and the cultural commons? Is there a way to encourage the creation of more and more of these in the same way that the social agreement of gold's value drives us to mine more and more of it?
mihai - ma amuza tentativele celor care incearca sa "demonstreze" ca Nassim Haramein sau altii care gandesc un pic mai liber sau in afara constrangerii stiintei "mainstream" si "peer review" nu au dreptate. Stii la ce ma gandesc cand vad astfel de articole ? La cei care incercau la inceputul secolului sa demonstreze matematic ca obiectele mai grele ca aerul nu pot zbura. Iar visatori sunt cei care cred ca le stiu pe toate si ca pot demonstra asta, nu cei care insista pe ideea ca ORICE este posibil... ;)
RăspundețiȘtergereGab - mda, cam asa ceva cred ca vom avea totusi in perioada de tranzitie, dupa un "mic" reset al finantelor mondiale ce inca se lasa asteptat
@Dorin
RăspundețiȘtergereE si pe torrenti: http://www.demonoid.me/files/details/2779886/0012784238604/ L-am luat eu aseara :) Dar n-am apucat sa-l vad.
Ia zi, Flavian, ce avem la "De week-end" saptamana asta? "Thrive" si filmuletul postat de mine mai sus (se leaga pe tema "noua stiinta"), nu-i asa? :))
Daca apuc sa le vad, probabil or sa fie... nu pot sa le recomand altfel... :)
RăspundețiȘtergereflavian , in cazul lui nassim , sau in general al stiintei ( matematica , fizica etc ) nu e vorba de mainstreem sau peer review ( cum se intampla in economie cand toti ne dam cu parerea ce o sa se intample ) , fizica ultimilor ani inseamna mult studiu si o baza matematica extrem de solida ... sincer , pe majoritatea celor care vin cu ideei finale descoperite prin meditatie sau revelatii ii consider doar niste sarlatani
RăspundețiȘtergereStiu, e o matematica foarte solida, care a demonstrat ca viteza luminii este absoluta. Parca tocmai einstein spunea... if the facts don't fit the theory, change the facts... :)
RăspundețiȘtergere@Anonim, 16 noiembrie 2011, 19:49
RăspundețiȘtergereMatematica o fi foarte solida dar ce ne facem cand facem modelarea fenomenului fizic? Cat de solid mai e modelul? Orice model este o simplificare a realitatii. O simplicare facuta prin prisma persoanei/persoanelor respective. In momentul elaborarii ipotezelor unui model intervin experienta persoanei, cultura ei generala, modul ei de a percepe realitatea, etc. Daca nu ma crezi te poftesc sa urmezi cursurile de Teoria Sistemelor, Ingineria Reglarii Automate sau Identificarea Sistemelor de la Fac. de Automatica din Bucuresti sau altele unde modelarea este un factor cheie si foarte pe larg analizat...
Cat despre parerea ta despre meditatie nu pot sa-ti zic decat ca inca nu stii ce-i meditatia. Probabil ti se pare o aiureala si ceva pt consolarea fraierilor sau looser-ilor. In primul rand meditatia are ca scop armonizarea tuturor centrilor energetici (chakre) ai fiintei (si implicit a vietii de zi cu zi) pentru atingerea potentialului maxim al individului. Ceva obtinut doar prin intelect este doar o ecuatie partiala de viata, o optica redusa la spatiul tridimensional. Daca cu intelectul progresezi din inferenta in inferenta, prin meditatie poti face salturi spectaculoase. Este un alt nivel de cunoastere. Insa asta abia dupa ce ai ajuns la un anumit nivel de maiestrie.
@synthesis , ceea ce spui legat de elaborarea ipotezelor care depinde de experienta persoanei este adevarat , nu neg , dar la primul nivel , fiecare persoana poate sa-si dea cu parerea sa elaboreze un model in functie de experienta personala , DAR , acest model , pana a ajunge sa fie recunoscut international va trece prin filtrul la o gramada de fizicieni ( fiecare cu ideile sale ) si mai mult va trebui sa aiba verificare experimentala ( nu odata , de mai multe ori si prin mai multe experimente diferite ) deabia atunci putem spune ca modelul prezentat e valid. Asta s-a intamplat pana acum cu teoria relativitatii si cu mecanica cuantica , restul , ce-au mai aparut printre care de ce nu poate si teoria corzilor n-au din pacate ori o puternica baza teoretica ori nu au fost verificate experimental din diverse motive.
RăspundețiȘtergere@flavian , nu ti se pare ciudat ca de cand s-a anuntat stirea aceea n-a mai zis nimeni nimic ? ar fi trebuit sa fie pe prima pagina a tuturor ziarelor stiintifice din lume dar , nu e ...
intr-un fel e ca si cu stirea aceea ca s-a descoperit in marea neagra ( partea romana ) un zacamant imens de petrol ...
Multe sunt "ciudate" in ziua de azi dar am ajuns sa nu ma mai mir de ele si sa inteleg partial de ce se intampla asa. Cat timp ramane in picioare sistemul asta care ne invata ca interesele personale si banii sunt cele mai importante chestii, n-o sa vezi prea multa deschidere sau interes pentru ideile care ameninta cariera si venitul unora, fondurile de cercetare sau prestigiul altora.. :)
RăspundețiȘtergere@Anonim
RăspundețiȘtergereMdap, "trece prin filtrul la o gramada de fizicieni"... dar problema este ca un fizician nu mai are timpul fizic si nici resursele sa refaca orice experiment pt verificare. Asa ca in universitati sau institute se deleaga o echipa, o comisie, etc si totul devine un proces birocratic. De multe ori cei care decid ce o sa apara in cartile de stiinta nici macar n-au fost implicati direct in efectuarea experimentelor...
Unde e birocratie apare si coruptie si jocuri de interese (nici o structura de stat sau privata nu sustine un aparat birocratic daca n-are ceva de castigat)... :) Subiectul s-a mai abordat pe aici, de nenumarate ori.
@flavian , nu lua in considerare majoritatea , care peste tot e un fel de balast , pana la urma societatea umana merge inainte dupa acei 0.1% care sunt varfurile in economie , stiinta , arta etc
RăspundețiȘtergere@Flavian: sunt curios sa iti vad articolul legat de bani-commodities. Sunt curios sa vad ce commodities propui si in ce fel vezi functionand un nou model. Asa ca succes in continuare la scris.
RăspundețiȘtergereLegat de Haramein pe masura ce citesc mai mult din el pe masura ce sunt mai critic la adresa teoriilor lui. Ideea e buna insa demonstratiile sunt destul de alambicate.
Hei, Flavian, nimic despre "noutati"? De cand asteapta unii dintre noi semne dintr-astea... :)
RăspundețiȘtergerealex - n-am apucat din pacate. Poate in weekend sa am ceva timp liber.
RăspundețiȘtergereSynth - nimic nou, acum au dat cartile pe fata, dar chestia asta s-a intamplat incepand cu a doua zi a asa-zisului acord. Vezi punctul 8 de la.. timisoara.. :)
Intr-adevar, foarte inteligent si plin de talc filmuletul!
RăspundețiȘtergere