Pentru ca publicul insista.. :)
Da, am vazut articolul asta: Blythe Masters - "Femeia care a inventat armele financiare de distrugere în masă”
Pentru noi este old news, nu-i asa ? Cat am tot discutat aici pe tema asta: Ursuleti si metale pretioase. Sau pentru cunoscatori, daca va aduceti aminte. E bine ca presa oficiala incepe sa atinga si ea tema respectiva, asa se lumineaza tot mai multi.
Un alt subiect vechi reluat de presa oficiala in ultimele zile este acesta: Americanii s-au răsculat împotriva băncilor şi şi-au retras banii
A inceput timid spre final de 2009: Move Your Money - A New Year's Resolution. A continuat cantona in toamna lui 2010: Ceva falimente pe 7 decembrie ? Iar acum creste in amploare odata cu Occupy Wall Street: Move Your Money Activists Prepare For Bank Transfer Day On Nov. 5
Cand se va termina si se va asterne praful mai discutam noi si despre societatea aia fara bani. Multe chestii pareau SF acum trei ani sau zece, dar in final tot Star Trek-ul va mananca... :)
P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.
cu atatea linkuri , crede-ma , i se acreste omului sa mai citeasca ceva . plus ca de la trei incolo , pierzi coeziunea textului .
RăspundețiȘtergereReferitor la Blythe Masters: Intotdeauna am fost de parere ca universitatile "de top" din UK si US nu sunt decat scoli de pregatire de "cadre" pt consolidarea pozitiilor sau expansiune a vechiului Imperiu Britanic. :)
RăspundețiȘtergereIar referitor la ultima ideea, cea cu transformarea actualului sistem (nu neaparat in forma propusa de tine, Flavian, dar tot pe acolo), exista o vorba intre profesori: Orice elev poate intelege o problema si o poate rezolva, numai ca unii o fac in cateva minute, altii intr-o ora, iar altii in mai multe zile. Ideea e ca pana la urma lucrurile devin evidente pt toti, depinde doar de cata atentie acorda fiecare subiectului in cauza. :)
Iata si o alta stire financiara foarte interesanta:
RăspundețiȘtergerehttp://www.zerohedge.com/news/g-20-demands-german-gold-keep-eurozone-intact-german-central-bank-tells-g-20-where-stick-it
Oficial se neaga, nu a fost niciodata vorba de rezervele lor de aur etc...
Euro nu o mai duce mult in forma actuala, unii zic ca luna asta...
Si un mic "preview" la ce va veni:
http://www.davidicke.com/headlines/55638-a-sign-of-things-to-come-twitter-storm-as-hsbc-systems-crash-affects-millions-across-uk
Vorba aia: "The truth shall set you free, although at first it might piss you off" :)
E intradevar interesanta lumea in care traim. Acum citesc biografia lui Steve Jobs, si mi-a atras atentia un personaj din viata lui care tinea la saltea monezile de aur, se pregatea pentru apocalipsa financiara. Tipul avea vreo 10% din actiunile Apple, chiar la inceput si era "gandit" de cei doi Steve ca un factor de decizie intre ei. Era fost coleg de-al lui Jobs de la Atari, incercasa niste buisinessuri cu masini de joc dar a pierdut cam mult.
RăspundețiȘtergereLa vreo saptamana dupa ce a semnat contractul pt Apple s-a panicat, s-a gandit ca daca cumva Apple da faliment o sa vina creditori sa ii ia bani asa ca s-a protejat iesind in Apple. Acum actiunile lui ar fi valorat ceva, el o duce ok dar nu stralucit. Replica lui a fost ca la momentul acela a fost cea mai buna decizie pe care o putea lua si bineinteles ca a trait impacat omul.
Scriu asta pt ca poate ajuta pe cineva sa inteleaga ca subiectul e complex si sensibil cand vine vorba de apocalipse si schimbari de sisteme.
Succes tuturor in continuare.
Daca tot e despre link-uri, ca sa inteleaga lumea cateva detalii despre cum stau lucrurile cu bancile si "armele financiare" exista exprimari artistice mai convingatoare dupa parerea mea, si anume filmul "Margin Call".
RăspundețiȘtergereUrmariti personajele, comportamentele si replicile lor si intelegeti probabil mai multe, fiecare cat poate si cat vrea.
Succes.
totusi, nu inelg o chestie; astia ce coduc marile banci, ca sa nu scape din mana sistemul, la un moment dat cand lucrurile o iau razna, pot la o adica sa mai stearga din datorii, ca sunt ele datorii suverane, ca sunt datorii private, mai pot restructura datorii, etc.. adica prefera sa "piarda" (vorba vine, ca oricum nu pierd, doar aparent)un procent, dar ideea e de a mentie captiva societatea, prin faptul ca orice resursa si bunuri produse au ca etalon tot fiat money, pe care ei il pot emite la un click de mouse; deci teoretic nu prea au cum , mentinandus-e aceeasi paradigma, sa se distruga jocul; schimbarea eventual poate veni doar prin alt mod, ceva la care momentan nu se prea gandeste nimeni, nu stiu acum ce anume..
RăspundețiȘtergereatat timp cat cam tot ce e la nivel inalt, la varful piramidei puterii e conspiratie, si atat timp cat sistemul capitalist per ansamblu se bazeaza pe ideea confidentialitatii, deci e f predispus consipratiei, e in firea lui sa zic asa, deci judecand si conspirationist, o varianta ar fi si faptul ca aceasta criza moentara poate fi si regizata, pt a putea acapara cat mai multe resurse, a inrobi natiuni, a avea justificarea accentuarii politicilor de austeritate, tradus adica in saracirea populatiei, etc, caci cam asta vedem peste tot in lume acum;
stiu, sua cam fatalist, eu vreau sa fiu optimist, dar nah, discutam aici, punem intrebari si cautam raspunsuri;
atat timp cat puterea de a emite moneda fiat o au doar "ei", si e protejata prin lege de catre state, iar statele sunt captivele elitei bancare, nu prea vad cum s-ar prabusi de la sine sandramaua; vorba lui Rotschild.." dati-mi puterea de a emite moneda, si nu imi pasa cine face legile"
am formulat cam dezlanat, sper sa se inteleaga ce am vrut sa zic, eram pe viteza :DD
RăspundețiȘtergereDorin
RăspundețiȘtergereProblema e ca acum "cineva" le-a luat puterea de a emite moneda dupa cum ne spune Ben Fulford. De asta il vedem pe Sarkozi cersind bani de la chinezi si pe Lagarde de la rusi. Insa nici chinezii si nici rusii nu au/nu sunt dispusi sa dea sumele necesare salvarii Italiei de exemplu.
Sistemul trebuie sa cada inainte de a fi instituit noul sistem monetar/bancar. Sa speram ca "perioada de tranzitie" va fi de maxim cateva saptamani pentru ca altfel...
@ dorin
RăspundețiȘtergerestai ca nu inteleg; cine le-a luat puterea de a emite moenda si de cand? nu mai sunt eu la curent cu stirile?... ca e prea tare faza...:DDD
@ flavian & the rest: a inceput aratarea vinovatilor si demonizarea lor....vorba aia "capul lui Motoc vrem"....nu va veni vreo eliberare din sistem ci o sperietura si o incatusare si mai stransa pentru ca majoritatea prefera sa traiasca tot in cusca unde se da paine si circ
RăspundețiȘtergere(Dorin)
RăspundețiȘtergere@originar am urmarit declaratiile lui Benjamin Fulford si interviurile acordate lui David Wilcock aici:
http://kauilapele.wordpress.com/2011/11/07/benjamin-fulford-11-8-11-paradigm-lost-as-the-western-oligarch%e2%80%99s-lies-unravel-the-criminal-cabal-is-caput/
vezi si articolele din urma gen asta:
http://kauilapele.wordpress.com/2011/10/31/benjamin-fulford-11-1-11-is-the-rothschild-banking-monopoly-finally-about-to-be-dismantled/
Eu sincer il cred pentru ca altfel s-ar fi printat deja si nu s-ar fi facut "majorarea" EFSF prin leverage de 4. De asemenea faptul ca Sarkozy si Lagarde au plecat la "colindat" arata ca au nevoie disperata de bani.
De fapt problema e ca nu pot dovedi ca banii sunt furnizati cu respectarea tratatelor internationale in vigoare. Cum este de exemplu cazul Irlandei care recent a pus oficial intrebarea despre provenienta banilor care i-au fost imprumutati (legalitatea aparitiei lor) si care inca nu a primit un raspuns :)
Mai nou irandezii si-au inchis ambasada de la vatican motivandu-se reducerea cheltuielilor (tocmai pe aia?).
Blogul asta este foarte interesant de asemenea:
http://alcuinbramerton.blogspot.com/
dorin - cam asa vad si eu lucrurile
RăspundețiȘtergereinteresante chestii spune b. fulford, dar par un pic cam exotice si fara fundament; intra-devar, "se pupa" un pic cu deplasarea lui sarko si lagarde in asia; insa unde e cererea oficiala a irlandei, ca eu nu am dat de ea niciunde? nu exista nici o dovada care sa sprijine aceste alegatii...nu ca nu mi-as dori, dar totusi, sa nu ne imbatam cu apa rece..
RăspundețiȘtergereÎn Occident lumea continuă să caute soluții anti-criză și să creeze manifeste. Cel mai recent manifest este „Pour eviter l'effondrement” și îl are în prim-plan pe Pierre Larrouturou (autorul impresionantei „Livre noir du liberalisme”, apărută chiar înainte de criză, în 2007).
RăspundețiȘtergereIată cele 10 măsuri pe care autorii manifestului le consideră necesare pentru ieșirea din criză:
1. Separarea băncilor de economisire de cele de investiții (pentru ca băncile să nu mai speculeze cu banii deponenților).
2. Taxa Tobin (pe tranzacții financiare - se tot vorbește de o grămadă de vreme dar până acum nu s-a luat nici o măsură concretă).
3. Să se pună punct iresponsabilității mediilor financiare (în special a speculatorilor - prin măsuri administrativ-punitive).
4. Să se pună punct „sabordajului” fiscal (adică scutirilor de taxe pentru bogați).
5. Lupta hotărâtă împotriva paradisurilor fiscale (lesne de înțeles de ce; propunerea concretă e de a boicota companiile care au filiale în aceste paradisuri).
6. Menținerea masei salariale și desfășurarea de eforturi anti-șomaj (după modelul Kurzarbeit-ului german / „munca [pe perioadă] scurtă”).
7. Protecție sporită pentru șomeri pentru a le evita precarizarea (după modelul danez; ceva asemănător scriam și eu în 2010)
8. Lupta împotriva delocalizărilor (și în special a Chinei, care nu respectă angajamentele asumate pe scena comercială mondială).
9. Re-confirmarea principiilor stipulate în Declarația de la Philadelphia (1944).
10. Convocarea unui nou summit gen Bretton-Woods. Altfel zis, convocarea unui summit care să-și propună la modul cel mai serios regândirea bazelor sistemului financiar mondial.
http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=1643
originar - mai optimist, mai optimist.. :)
RăspundețiȘtergereAnonim - am mai vazut "solutii" de genul asta care mai spera in mentinerea status quo si peticirea vechiului sistem, eu sincer prefer sa-i ascult pe cei precum Peter Joseph si sa aleg dintre masurile prezentate de cei care inteleg ca sistemul actual este depasit
”Întoarcerea la obiceiurile vechi nu mai este posibilă” - parcă tot Flavian spunea asta :)
RăspundețiȘtergereLuăm o pauză până se mai trezesc câteva milioane... după care ne mai distrăm cu o rundă de ”ciudățenii” post-isme :))
Mulțumim Flavian, munca ta de până a cum este și va fi foarte folositoare ;)
Multumesc si eu pentru aprecieri, iar in pauza te poti distra cu noul filmulet postat.. :)
RăspundețiȘtergereNoi ( romanii )nu avem treaba cu criza mondiala . De ce ? Pentru ca suntem sinucigasi ca natie . Noi dam aurul canadienilor in timp ce minerii nostri someaza , petrolul austriecilor in timp ce petrolistii nostri stau acasa ca s-au inchis rafinarii ,.... si asa mai departe .
RăspundețiȘtergereAcum ne-am indatorat ca sa refinantam datorii mai vechi si sa facem bazine si sali de sport in timp ce inchidem spitale .
Furtuna e aproape si de aceea in romania s-a marit bugetul serviciilor de informatii = sa ne prosteasca ca e bine si sa fim cuminti .
Eu ii admir pe greci - ies in strada , lupta pentru drepturi . Ma bucur ca macar pe bloguri mai vezi oameni care gandesc .
Noi romanii suntem de fapt manipulati ca natie. Suntem si rabdatori. Unii ar zice chiar prea rabdatori. Depinde cum interpretezi, daca vezi rabdarea ca o calitate sau un defect.
RăspundețiȘtergereDatoriile si vanzarea nu s-a facut de catre noi. Au facut-o o mana de smecheri care au pus mana pe conducere dupa asa-zisa revolutie. Le-a luat doua decenii romanilor de rand sa inteleaga ce spuneau golanii din piata universitatii. Dar uite ca intr-un final incep sa se trezeasca.