vineri, 14 ianuarie 2011

The American Dream

Am vrut sa-l las pe weekend-ul urmator dar e prea simpatic:



Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

20 de comentarii:

  1. Nimic nou. Totusi se perpetueaza acelasi sistem de zeci de ani.
    Exista undeva si parerea oficialitatilor cu privire la aceste aspecte? As vrea sa vad si ce spune partea cealalta, cum explica d.p.d.v. legal faptul ca o banca privata emite cea mai importanta moneda mondiala.

    RăspundețiȘtergere
  2. De parca ar fi mai bine ca o banca de stat sa controleze emisia de moneda ... gen BNR... nicicum nu-i bine..

    RăspundețiȘtergere
  3. ....o revolutie (revolta) mondiala poate ar fi de folos. vezi fight club.

    RăspundețiȘtergere
  4. Unii oameni au inceput sa o ia pe cont propriu cu "revolutia":

    http://www.zerohedge.com/article/vincent-mccrudden-certainly-not-fan-f-corrupt-piece-goldman-sachs-st-gary-gensler

    Se pare ca to ma multi oameni isi dau seama cum sta treaba (pentru cine nu a vazut inca clipul cu irlandezul suparat):

    http://romanianuda.blogspot.com/2010/12/greed-greed-and-more-fuckin-greed.html

    Cred totusi ca solutia este una pasnica (gen Cantona), pur si simplu oamenii vor apela din ce in ce mai putin la banci si 'produse de investitii" asigurari de viata cu acumulare, fonduri de pensii private etc si vor incepe sa-si ia viata in propriile maini.

    RăspundețiȘtergere
  5. dragon - pai ce atata control ba de o parte ba de alta, nu mai bine renuntam de tot ? :)

    napirca - hehe, pai vezi zerohedge. Ideea este ca intai trebuie sa lamurim oameni ce si cum, sa nu mai patim ca la ultima "revolutie" cand lumea vota cu iliescu si se bucura ca minerii ii bat pe "golani". Se pare ca noii golani folosesc acum internetul in avantajul lor... ;)

    Ulterior revolutia e simpla, nu-i nevoie sa dinamitezi toate blocurile in stil fight club. Un om, o punga de manifeste si una cu molotoave in fata la BCR e suficient la cat e de fragila situatia acum. Si poate nici macar atat... :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Dorin - exact aia banuiesc si eu, ca daca oamenii se trezesc, revolutia va fi de fapt una interioara, dar muuult mai eficienta... ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. flavian, pe cand pregatesti un material cu world bank si rolul lor prin tarile pe unde trec ? se pot gasi chestii interesante...

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu stiu, momentan am vreo cateva articole in asteptare, dar in noul an am fost usor cam satul de toate povestile astea si am lasat-o mai moale pe aici, astept deocamdata sa-mi revina iar placerea de a scrie... :)

    RăspundețiȘtergere
  9. apropo de BCR: Locuiesc in Iasi; Vineri aveam nevoie de o anumita suma de bani primita prin transfer bancar international intr-unul din conturile de la BCR.

    Ma duc la o agentie obisnuita, nu aveau sa-mi dea 1500$. Cea de la ghiseu ma sfatuieste sa merg la sucursala, ca "acolo sigur au".

    Ajung la sucursala, nici bine nu incep a completa cererea de retragere ca donsoara imi si zice: "Stiti, daca aveti de retras peste 500$, ma tem ca nu avem atatia bani lichizi astazi. Va trebuie programare ca sa ridicati sume mai mari".

    WTF? Cu alte cuvinte, intr-o cladire de 6-7 etaje cat o avea sucursala Iasi a BCR, astia nu aveau 1500$? Oricum, ce am avut la ei, cu exceptia contului in $, am inchis. Luni, daca reusesc sa golesc contul acela, il inchid si pe el.

    Asadar, baieti, aveti grija la economii :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Mie mi-a fost imposibil sa schimb euro cash in franci elvetieni cash la banci. Nu au, decit sub forma "electronica" :) Electronici, citi vrei :)

    RăspundețiȘtergere
  11. haideti sa va spun eu una la fel de tare:banii mi vireaza angajatorul in contul meu la ora 14:00 in a doua vineri din luna.Bag cardul la 16;05 cand ies de la serviciu la un ATM R...aiffeisen bank si nu arata nimic pe cont(mentionez ca eu retrag de fiecare data toata suma si nu las nimic in cont).Sun la serviciu si-mi spun ca sigur trezoreria a virat "electronic" in jurul orei 12:00.Astept pina la 17 :30 si consult iar bancomatul.Evident nimic.Merg la sucursala RZBR si intru la unul dintre functionarii de acolo si intreb ce se intampla.L-am vazut dupa ochi ca stia ca nu sunt lichiditati si imi tot spunea sa verific mai tarziu cu intentia de a se termina ziua de vineri a veni weekendul cand nu era program si pina luni mai faceau ceva dobanzi"overnight" cu banii mei.Ridic tonul cer sa vb cu superiorii o dau in tiganeala(mentionez ca inainte de a intra in banca am verificat inca o data si imi indica -2 ron).Tensiunea creste si cand nu se parea ca exista o solutie de iesire din impas functionarul face ceva prin calculator(de unde eram nu am putut vedea ca era orientat ecranul catre el)si-mi spune sa merg sa verific la bancomat.Fac treaba asta convins fiind ca soldul era acelasi cand supriza:salariul aparuse in cele 10 minute de tiganeala in cont.
    Astfel sunt absolut convins ca Sistemul PARAIE din toate tatanile!Nu e departe momentul cand vom baga cardul si o sa luam ciciu!
    Profit de ocazie sa-mi laud blogul meu nou nout unde Flavian ai loc de cinste
    http://www.thinkagain.ro!
    astept acolo pe toti cititorii acestui blog sa dezbatem orice despre orice!

    RăspundețiȘtergere
  12. Sper sa nu pice maine. Is ultimii bani de-i mai am la BCR si apoi trebuie sa scap si de Raiffeisen.

    RăspundețiȘtergere
  13. Flavian,

    Stiu ca ai niste idei bine aprofundate visavis BNR. Ce parere ai de http://abciconomics.blogspot.com/2011/01/incalca-banca-nationala-romana-legiile.html ?

    RăspundețiȘtergere
  14. Frumoase exemplele, cred ca ideea este de a convinge tot mai multi oameni sa renunte la cash, pentru ca in momentul acela nu mai poti avea control asupra banilor tai si nici un bank run nu mai poate avea loc dupa model clasic.

    Lucian - mersi de aprecieri si spor la scris. In cazul rusia vs china asa cum iti spuneam, vad o colaborare mai curand decat o competitie inutila: unii au resurse naturale, ceilalti mana de lucru.

    i-conomics - ti-as raspunde mai curand cu un citat deja celebru: "Give me control over a nations currency, and I care not who makes its laws.” Daca nu ma insel, apare chiar si in filmuletul cu american dream.

    RăspundețiȘtergere
  15. E ingrijorator ce spuneti voi aici. Care banca e mai sigura? Ce sa faci cu banii daca nu ai sume mari? Nu sunt destui pentru o investitie (ferma, teren agricol etc).. sunt pentru zile negre :).

    RăspundețiȘtergere
  16. Anonim, argint sau aur pentru sume mici, s-a tot discutat despre asta in ultimele articole. Nici o banca nu e sigura: Ce sa faci cu banii?

    Iar apoi poti continua cu linkurile de acolo sau cele de la masuri de protectie.

    RăspundețiȘtergere
  17. In caz ca nu stiati:
    http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/jumatate-din-populatia-lumii-a-intrat-in-criza-alimentara-213379.html

    "În China, preţul alimentelor a crescut cu 5%, alimentat, în principal, de deprecierea do-larului. Producătorii au cerut preţuri mai mari în dolari, în momentul în care au constatat că Rezerva Federală tipăreşte bani. "

    RăspundețiȘtergere