marți, 4 ianuarie 2011

Noutati si comentarii

Azi o sa facem un pic de recapitulare, sper sa nu-i deranjeze prea tare tonul meu pe cititorii mai vechi sau mai atenti. Sa o luam intai cu link-urile externe. Gerald Celente detaliaza in ultimele sale interviuri o parte din previziunile facute pentru 2011. Desi raportul sau initial arata destul de pesimist la prima vedere, mr. Celente sugereaza in ultimele sale interviuri ca ne asteapta si unele surprize anul acesta: Mystery Trend & 2011 Economic Outlook. Si daca tot am inceput cu previziunile, sa vedem ce mai zic si roboteii. Pe langa faptul ca asteptam ca noutatile sa continue sa apara pana spre sfarsitul lui ianuarie inainte sa luam o scurta pauza, ar fi interesant de mentionat si ultimele doua articole ale lui Cliff, anume Intervallo si Cogitation.

De lucru se pare ca mai avem un pic, daca e sa ne luam dupa raspunsurile studentilor de la Harvard University, ca de obicei total pe langa problemele economice sau aflati pur si simplu in... denial. Mi-a placut in schimb mult mai tare unul din comentariile la filmuletul respectiv: there's lots of arguments about what money is. Quiz - a person discovers that his grandfather has left him 4 items 70 years ago. he finds them. a gold bar, a rolls royce car, a 100 dollar bill & a tally stick. which of these today is 1) easily turned into cash 2) that has not degraded 3) has accumulated in value 3) can be used to make something of value 4) that takes little space 5) can be given to his grand children to retain the same / more value? which one has all these properties ?

Ceva discutii am tot avut zilele astea si despre investitii. Sau mai bine zis despre ideea ca fondurile de investitii sunt mici caritas-uri. Unele dau faliment mai repede, altele mai rapid. Poate pe SOV il cunosc majoritatea, dar cati oameni au auzit oare de Madoff ? Sau de "faimosul" LTCM al lui Myron Scholes si Robert C. Merton, care au primit "nobelul" pentru economie in 1997 ? Ori poate lumea prefera sa aibe incredere in ultimele staruri ale momentului actual, precum JPM ?

Cat priveste depozitele bancare, asa cum explica si Horea, toate sunt acum in pierdere. Dupa ce scazi comisioanele si impozitul la stat, ramai pe minus. Daca mai socotesti si inflatia te iau durerile de cap. La un depozit de 1.000 de euro, pe o lună, dacă dobânda este de 3% pe an, iar comisionul de retragere este 0,5%, după ce se achită si impozitul de 16%, suma retrasă la maturitate este de 997 de euro. Inflatia oficiala este 8% pe anul asta. Ma rog, inflatia oficiala la euro e mai mica, dar putem face calculul si la RON unde dobanzile sunt ceva mai mari. In lumea reala insa e suficient sa va uitati la benzinarie sau supermarket cum stau lucrurile de fapt.

Eu am inceput sa recomand aurul in vara lui 2008. Pentru cine nu voia sa se complice cu lingouri de 24k, in 2009 inca mai gasea la ocazie bijuterii 14k la 50-55RON. Azi sunt peste 80-85 RON si tot ce este mai ieftin se vinde instantaneu. In primavara lui 2010 am fost interesat si de niste monezi din argint. Erau cam 20 de euro bucata acum cateva luni. Azi daca le dai la 27 euro se vand ca painea calda. Dar nu asta este scopul lor. Ci faptul ca argintul nu-l pot scoate pe banda rulanta benerel trilateralul sau bernanke mondialul cand si cum au ei chef. La cum merg lucrurile cu criza si cu imprimarea de cash pentru "salvarea" iconomiei, peste cateva luni argintul s-ar putea sa fie dublu. De fapt euro si leul s-ar putea sa fie la jumatate, ca o moneda de argint valora painea pe o luna si acum cateva sute de ani. Teoretic putem vorbi insa despre orice valoare intre 50 sau 200 USD uncia cat estimeaza unii acum pentru 2011 si cvasi-infinit pentru momentul in care banii de hartie isi vor pierde valoarea.

Atentie insa pentru cei care mai confunda metalele pretioase cu o investitie. Pe langa alte exemple de "investitii" pe care le-am mai dat vreau sa subliniez din nou ca adevarata investitie pe timp de criza ramane tot INTELIGENTA. Adica pus mana pe citit, studiat si inteles ce, cum si de ce se intampla. Si cand spun asta nu ma refer la inghitit pe nerasuflate campanii de marketing sau rapoarte oficiale ale smecherilor din banci, destinate pescuirii ultimilor fazani acum pe ultima suta de metri inaintea bigbang-ului.

Eu am inteles de multa vreme ca atunci cand lupti cu bancile de fapt lupti cu sistemul. Sau invers: daca vrei sa invingi sistemul, e suficient sa dai jos bancile. Asta se poate face destul de usor, metode sunt multe si diverse, dar e bine ca oamenii sa inteleaga inainte ce si cum. Altfel patim iar ca in anii 90 cand adevaratii revolutionari erau numiti golani si lumea pacalita vota tot cu vechii comunisti. Asadar, in acest moment muncesc atat pe aici cat si pe forumurile sau grupurile din care fac parte pentru un singur scop, desteptarea oamenilor. Este tot mai interesant mai ales pe masura ce tot mai multi se trezesc si incep sa imi dea cate o mana de ajutor sau sa-mi trimita mesaje de suport, motiv pentru care le multumesc si pe aceasta cale.

Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

33 de comentarii:

  1. O mica sugestie: www.freedomainradio.com.

    Sunt sigur ca o sa-ti placa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Citeste si asculta in continuare. It's an eye opener...

    Sugerez sa incerci sa citesti si cartile lui (care se pot lua "free" de pe acelasi site).

    RăspundețiȘtergere
  3. Am frunzarit. Pe langa problemele cu notiunea de proprietate mai are mici restante si la capitolul spiritualitate sau "fizica cuantica" cum o mai numesc unii. Altfel pare baiat fain si pus pe fapte mari... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate nu e cel mai potrivit articol la care sa postez asta, dar pentru ca vad te intereseaza investitia in inteligenta, desi un prieten de-al meu ma indemna sa o numesc mai degraba cunoastere pentru ca inteligenta e altceva, vreau sa iti recomand tie si tuturor celor interesati de cunoastere sa aruncati un ochi pe Arthur Schopenhauer.
    L-am descoperit de curand, lasand la o parte mica introducere din scoala, ca fiind o sursa incredibila de cunoastere de sine.
    Recomand sa incepi cu asta: http://www.gutenberg.org/ebooks/10741
    sau in romaneste
    http://www.scribd.com/doc/12363904/Aforisme-Asuprea-Intelepciunii-in-Viata-arthur-schopenhauer
    Versiunea tiparita: http://www.librariaonline.ro/product_info.php?products_id=1012123&view=&osCsid=0u16qc302qq0got8lb8724g763

    Mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mersi. Pare un fel de filozofie mai abstracta si teoretica la prima vedere. Sper sa am suficienta rabdare sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ca sa iti intaresc rabdarea, tocmai am remarcat ca versiunea de pe scribd.com nu e completa(am dat o cautara rapida sa gasesc ceva in limba romana, recunosc ca nu am citit-o inainte).
    Chiar la inceput se pare sa lipseasca ceva si traducerea pare sa fie incurcata, ii lipseste claritatea.
    La un nivel mediu de limba engleza, cu un dictionar langa, poti incerca foarte lejer versiunea in engleza care imi pare mai completa.
    Editia tiparita e tradusa de Titu Maiorescu special revizuita ca sa o poata citi un public mai larg, adica nu e "mot a mot" din germana in romana, dupa cum spune el insusi in introducere.
    Sper ca o sa citesti o versiune care sa iti starneasca interesul. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  7. Limba engleza nu-i o problema, o prefer de multe ori si eu atunci cand am de-a face cu texte originale in engleza. Am descarcat intai varianta text in engleza, iar apoi am frunzarit-o si pe cea in romana. Lecturile teoretice de acest gen imi aduc de obicei aminte de comentariile literare din generala, chiar daca eram bunicel la ele pe vremea aia... :)

    RăspundețiȘtergere
  8. sa zicem ca gasesti sa cumperi aur , dar unde il vinzi apoi ( in romania ) ? ca sa ai cat de cat un profit intre pretul de cumparare si cel de vanzare ar trebui sa se aprecieze cu minim 20% !

    RăspundețiȘtergere
  9. mike, vezi un pic la cele mai apreciate articole, am mai explicat de n ori pe aici ca nu-i vorba de profit... ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Metalele pretioase sunt bune, ceva provizii bune si ele (pentru evitarea anumitor episoade de panica in magazine)dar cel mai important este sa fim mai atenti cu noi si cu cei din jur.
    Nu trebuie sa ne lasam condusi de frica, mai ales in perioada asta plina de transformari pozitive.

    Nu de alta dar se ajunge la chestii absurde gen constructia de buncare subterane :

    http://2012tehnicidesalvare.ro/forums/viewtopic.php?f=25&t=39&start=40

    mie unul imi aminteste de americanii care isi sapau adaposturi in curte in timpul crizei rachetelor din Cuba.

    Pentru a va mai relaxa putin aruncati un ochi si pe site-ul:

    http://stargods.org/

    Omul are un mesaj pozitiv mult simt al umorului!

    Mult succes in continuare Flavian!

    RăspundețiȘtergere
  11. Dorin, nu stiu daca ai vazut acest articol: Ce inseamna sa devii un supravietuitor

    Iar apropo de poza cu shoppingul din al doilea link, tocmai studiam ceva pe acest subiect. O sa revin cu detalii intr-un articol separat.

    RăspundețiȘtergere
  12. Flavian - nu cred ca vazusem pana acum articolul respectiv, dar din restul posturilor tale pe care le-am citit banuiam ca nu promovezi asa ceva (extremismul fricii, construirea de bunkare subterane cu straturi de plumb etc).

    Video blogul tipului de pe stargods este foarte interesant (legat pe alocuri tot de frica si de scopul inducerii ei de catre mainstream media, politicieni etc).

    Multumesc inca odata pentru toate informatiile interesante pe care le postezi - keep up the good work!

    RăspundețiȘtergere
  13. "Quiz - a person discovers that his grandfather has left him 4 items 70 years ago. he finds them. a gold bar, a rolls royce car, a 100 dollar bill & a tally stick. which of these today is 1) easily turned into cash 2) that has not degraded 3) has accumulated in value 3) can be used to make something of value 4) that takes little space 5) can be given to his grand children to retain the same / more value? which one has all these properties ?"

    UUUUU.....let's two more options 6) a bank deposit with floating intrest rate 7) shares in general electic

    RăspundețiȘtergere
  14. Dorin - mersi, am frunzarit si blogul respectiv, am vazut ultimul filmulet in care vorbea de teama celor care tremura cu gandul la apocalipse sau NWO, uitand ca teama nu ajuta

    Anonim - interesante optiunile, le vom rediscuta peste vreo cateva luni din nou. In cazul 6 as avea un pic de atentie sa nu nimeresc urmatorul DSB sau Lehman, iar in cazul 7 prima data am citit din greseala actiuni la General Motors... :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Interesant: http://gizmodo.com/5724818/this-battery-has-been-working-for-60-years

    Called Karpen's Pile, this battery has been working uninterrupted since the 1950's.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ati vazut ce a scazut pretul la aur si petrol? Ma-ntreb daca nu incepe sa se sparga bula.

    RăspundețiȘtergere
  17. La petrol nu scade pretul, citisem ca indicii bursieri in asia au crescut pentru ca s-a scumpit petrolul.

    si offtopic: http://tech.slashdot.org/story/11/01/05/2059233/First-Pictures-of-Chinese-Stealth-Fighter
    Chinezii si-au facut si ei Stealth Fighter.

    RăspundețiȘtergere
  18. si inca ceva incredibil, ce mai pot scorni mintile unora:

    http://tech.slashdot.org/story/11/01/05/1738227/Will-Facebook-Become-the-Nets-SSO

    RăspundețiȘtergere
  19. dan - Prostioarele cu facebook si permise nu ma pasioneaza. Stiam de pila lui Karpen si de avionul chinezilor. Ideal ar fi daca chinezii si-ar canaliza energia pentru dispozitive de tipul bateriei respective, in loc sa o iroseasca construind arme sofisticate si inutile.

    Anonim1 - am mai primit de curand cateva materiale pe tema asta, sper sa reusesc sa fac un articol zilele astea

    Anonim2 - am tot zis ca spargerea bulei FIAT money va fi precedata de posibile scaderi ale MP. La ce semnale da si BDI ne vom lamuri in curand.

    Dorin - bune filmuletele, vad ca incepe o noua moda a desenelor animate multumita celor de la xtranormal... :)

    RăspundețiȘtergere
  20. @dan
    "The motor moves a blade that is connected to a SWITCH. With every half rotation, the blade opens the circuit and closes it at the the start of the second half. The blade's rotation time had been calculated so that the piles have time to recharge and that they can REBUILD THEIR POLARITY during the time that the circuit is open."
    Aceeasi idee o foloseste si Bedini la radiant energy charger-ele lui. Ideea i-a venit prima data lui Tesla atunci cand un muncitor de la o uzina electrica a lui Edison a inchis un intrerupator conectat la un circuit de mare putere de c.c., a aparut o "scanteie" care a trecut prin izolatia intrerupatorului si prin muncitor, apoi in pamant. Tesla s-a prins in acel moment ca "scanteia" era o noua forma de energie, ceea ce el a numit mai tarziu energie radianta (sau negativa).
    Este interesant ca Tesla dupa ce inregistrat succesul cu implementarea sistemului sau de curent alternativ polifazic s-a orientat spre circuite cu impulsuri... tocmai pt a descoperi cum sa capteza eficient aceasta forma de energie negativa. In episodul 2 din seria "Energy from the vacuum" Bedini explica putin cum sta treaba.
    Legat de cheia ne-distrugerii dipolului, in episodul 1 al aceleiasi serii, Bearden spune ca atat timp cat dipolul nu este distrus, se extrage energie din vid incontinuu (desi din exterior pare ca procesul este 100% static, asa cum din departare o cascada pare statica), pana atunci cand apare curentul electric. Toate circuitele noastre conventionale distrug dipolul si astfel e nevoie de un aport nou de energie din exterior care sa-l refaca. Se pare ca au existat indivizi care au folosit acest fenomen si au conceput circuite total diferite care extrag in modul acesta energie.
    Pt Flavian: Cred ca aceesi idee cu impulsurile care aduc energie negativa (in special cele induse in secundarul conectat la celula generatoare de HHO) sta in spatele metodei Stanley Meyer...

    RăspundețiȘtergere
  21. PS: Citatul era pt intelegerea pilei Karpen.

    RăspundețiȘtergere
  22. Synthesis - multumim pentru clarificari. Ai dreptate cu impulsurile, in aproape toate tehnologiile care obtin energie din mediu se foloseste intr-un fel sau altul o forma de rezonanta. Atat la Meyer, cat si la Boyce sau altii. Este logic intr-un fel, pentru ca totul in univers este frecventa si cicluri de trecere ale energiei dintr-un stadiu in altul. De la miscarile electronului intr-un atom pana la sisteme solare si galaxii.

    Este de asteptat astfel ca sa gasim cheia obtinerii energiei tocmai in aplicarea corecta a unei anumite rezonante. Ce mi-a placut mult a fost momentul in care am aflat ca si in unele teorii din fizica cuantica sau ultimele materiale cu privire la spiritualitate se pune accentul tot pe.. frecvente... ;)

    RăspundețiȘtergere
  23. @Flavian
    Explicatia pe care am dat-o se bazeaza doar pe ce am citit despre respectiva Pila. Nu am avut acces la ea sa o studiez. :D
    Atentie! Atat pila Karpen cat si Meyer,Bedini & friends folosec pulsuri de curent continuu. Cu c.a. am inteles ca nu merge smecheria! (probabil pt ca inca exista curent in circuit si dipolul este distrus)
    NB: Aceasta energie negativa are proprietati diferite fata de energie electrica din circuitele noastre conventionale. Astfel poate produce racirea unei rezistente atunci cand trece prin ea in loc de incalzire (vezi fenomenul de rezistenta negativa) si e posibil ca atunci cand folosesti aparatele de masura conventionale (care nu au fost proiectate pt ea) sa nu indice nimic.

    Ai grija cu modelul clasic al atomului ca te poti frige. Nu prea corespunde cu realitatea experimentala. Are parti gresite (modul cum e conceput electronul ca particula care se roteste...) si unele incomplete. Altfel am putea face o gramada de preziceri teoretice si inventii doar folosind modelul atomic, ceea ce nu prea se intampla. Deci, te las singur sa apreciezi validatatea "modelul atomic".

    Legat de frecvente... ni se spune de mii de ani de catre maestrii spirituali, alchimisti si mai nou oameni de stiinta acelasi lucru, numai ca multi aud, putini inteleg si si mai putin aplica. :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Da, stiam despre faptul ca se folosesc impulsuri de CC si imi dau seama ca mai avem un pic pana vom intelege mai bine natura exacta a energiei respective.

    Despre ceea ce se intampla in cazul atomului la fel. Mi-a placut totusi articolul acesta: Experimentul cu 2 fante cu electroni

    RăspundețiȘtergere
  25. Inca un blog interesant pe care nu-l stiam pana acum: Steve Beckow

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dilema buna, dar nu avem ce face nici cu bancile, nici cu comunisti.

      Ștergere
  26. http://www.revista22.ro/articol-9622.html

    RăspundețiȘtergere
  27. Bunicel articolul, dar autorul mai are pana sa inteleaga adevaratele probleme. A evidentiat Bogdan de prea multe ori greselile pe care le face, nu cred ca e necesar sa o mai fac si eu.

    RăspundețiȘtergere
  28. ...Timothy Geithner cere ridicarea plafonului de îndatorare la 14.290 miliarde de dolari, de la 13.950 miliarde cât este în acest moment. Trezoreria americană estimează că datoria publică americană va ajunge la limita actuală între 31 martie 2011 şi 16 mai 2011, în funcţie de evoluţia economiei...
    http://www.sursadestiri.ro/america-ramane-fara-bani-in-doua-luni-s190246557.html

    RăspundețiȘtergere
  29. Da, a facut si el un pic de tam-tam, de parca stoparea imprimarii de hartie igienica a fost vreodata o optiune pentru FED... :)

    RăspundețiȘtergere
  30. Salut!
    Tare faza cu bunicul si lingoul de aur. Dar trebuia sa lasi mai subtil si sa nu intrebi care indeplineste toate conditiile. Asta ar fi fost poanta finala sa iti vina ideea ca aurul le face pe toate.
    Nu cred ca ai calculat corect dobanda la 1000 de euro. 3% dobanda = 30 Euro. Impozit de 16% din dobanda = 4,8 Euro. Raman 1025,2 Euro. 0,5% comision de retragere (dar gasesti si mai mic, sau poti sa ii faci plata in contul altcuiva, sau conversie in lei in cont si retragere cu 0% [exista solutii]) tot raman 1020 Euro protejati de inflatia pe lei si cu valoare relativ constanta in UE. (eu sunt fan UE si Euro)

    RăspundețiȘtergere
  31. Calculul era la un depozit de 1.000 de euro, pe o luna. Vezi si AICI detalii, cam tot ce e depozit sub 3 luni e in pierdere dpdv comisioane.

    Iar daca socotesti si inflatia, cam tot ce e depozit pe orice perioada este in pierdere oricum. BNR a facut prapad leul pana prin 2003. Iar inflatia oficiala la RON a ajuns pe la 8% chiar si in ultimul an. Aia reala este binisor peste 10%.

    Iar daca statisticile din zona euro sunt la fel de "periate" precum cele din US atunci si inflatia reala la euro e undeva intre 5 si 10%

    RăspundețiȘtergere