Am aflat prima data detalii despre candidatura lui Remus Cernea pe blogul lui Dan Selaru: Şansele lui Remus Cernea
La prima vedere parea un personaj excentric, usor naiv si nu-i dadeam prea multe sanse sa ajunga macar pe lista de vot. Mi s-a parut insa interesanta atitudinea sa si numele mi-a ramas in minte. Asa cum mentionam si pe aici acum cateva zile, oscilam intre un vot nul si unul din candidatii cu ceva mai multe procente.
Am aflat insa astazi ca Remus Cernea a fost aprobat ca si candidat valid la presedentie de catre BEC: Candidati pentru Presedintele Romaniei 2009
Si m-am gandit ca n-ar strica sa dau o mana de ajutor celor care nu si-au pierdut increderea ca se poate si altfel. Chiar si un 5% obtinut de un candidat din afara "sistemului" cred ca ar fi un pas inainte care ar da curaj celor satui de comunistii, marinarii sau oierii care ne-au reprezentat pana acum.
Stiu ca e mai usor sa nu te prezinti la vot. Sa nu faci nimic, satul deja de mizeria din politica actuala. Inteleg perfect sentimentul, asta e si motivul pentru care am considerat ca nu e cazul sa vorbesc despre aceste lucruri pe acest blog. Mai stiu insa ca tocmai pe neparticiparea celor 70% scarbiti de situatia actuala se bazeaza si cei aflati acum la putere. Sau cum spune o vorba veche: The only thing needed for evil to triumph is that good men do nothing
Cu putina promovare, Remus Cernea poate deveni un candidat numarul 13 cu ghinion pentru cei care subestimeaza puterea internetului. Asa ca doresc sa-l felicit pentru succesul obtinut in "lupta cu morile de vant" asa cum o considera unii si sa-i doresc multa bafta in continuare... :)
P.S. Pentru ca tot discutam de candidati. Prin intermediul lui Dan Selaru, o poveste frumoasa despre cum ar trebui sa arate un adevarat candidat: Gala Premiilor in Educatie, editia 2009. Cititi parerea elevilor si a celor care il sustin, cat si raspunsul profesorului de aici.
Astept ziua in care candidatii politici vor fi alesi la fel ca profesorul respectiv. Abia atunci consider ca va avea rost sa ma implic si eu in discutiile despre cei care ne reprezinta. Stiu ca multi ma vor considera naiv cand spun ca am incredere ca voi prinde acea zi in timpul vietii mele.
In ceea ce priveste votul, mi s-a spus ca o foaie de vot nestampilata este perfect valabila - nu este anulat votul. Aceasta este directia pe care doresc sa ma duc. Daca prin absurd ar exista 40% astfel de voturi s-ar relua alegerile fiind evident ca aceasta clasa politica numai are ce cauta la guvernare, nici un partid, toti sint una in cele din urma.
RăspundețiȘtergereDin cite am citit din comentatriile studentilor, domnul Mircea Rusu este ca un maestru spiritual, dar in stiinte, nu incearca sa te invete nimic ci te deschide din interior astfel incit tu ca student iti doresti sa inveti cu cea mai mare placere si entuziasm.
totusi pentru cei mai multi dintre noi maestrul este durerea si suferinta al caror apogeu da nastere la trezire.
Da, Mircea Rusu apare din acele descrieri ca un adevarat PROFESOR. Iar principalul talent al unui profesor e tocmai acela de a starni curiozitatea si a impulsiona dorinta de cunoastere a celor pe care ii invata.
RăspundețiȘtergereAi dreptate cand spui ca in general, catalizatorul negativ este foarte eficient. Dar odata trezit din somnul prostiei, negativismul nu mai e suficient si ai nevoie de o persoana pozitiva. Care sa-ti lumineze calea pana ajungi sa poti vedea singur si sa luminezi la randul tau calea altora.
Asa vad eu relatia student-profesor. Si ma gandesc la ziua cand vom putea sa aplicam acest sistem si in restul societatii. Inlocuind mascarada numita acum politica.
In ceea ce priveste votul, mi s-a spus ca o foaie de vot nestampilata este perfect valabila
RăspundețiȘtergereUn asemenea buletin de vot poate favoriza frauda pentru că oricine poate pune la numarare o stampila pe el. Mai mult, un vot alb nu e "valid" in sensul în care e unul stampilat corect. Este considerat la fel de nul ca unul multiplu stampilat.
Daca vrei neaparat sa ai un vot de blam, pune stampila pe mai multi candidati pentru a preveni frauda.
Oricum, îți recomand să te informezi despre Remus Cernea. Nici eu nu vroiam să votez sau să anulez votul dar am aflat de candidatura lui și chiar am strâns semnături pentru el (fară nici un fel de interes personal).
Ai dreptate cand spui ca in general, catalizatorul negativ este foarte eficient. Dar odata trezit din somnul prostiei, negativismul nu mai e suficient si ai nevoie de o persoana pozitiva.
Legat de acest lucru, votul meu pentru Remus este clar un vot pozitiv!
Citat Khris:
RăspundețiȘtergere"Flavian: tu ai o problema cu sistemul bancar in general, si din cauza asta nu te poate convinge nimeni ca gresesti introducand in aceeasi oala toate bancile din Romania (si din lume poate).
Raspunde-mi la trei intrebari:
1. Tu ai putea trai fara bani?
2. Stii ca statul roman garanteaza toate depozitele la banci in limita a 50.000 de euro?
3. Orie om normal stie ca o economie nu poate trai fara un sistem bancar, indiferent ca ne place sau nu. De unde ar trebui firmele sa se imprumute pentru a continua sa produca daca nu se imprumuta de la banci?"
Flavian nebunule =)) lasa tu oamenii aia normali in pace si dute la un brain check ca ne este frica de tine, vii aici palavre de doi bani printre noi ientelectualii, wai de tara asta cu ashe oameni =)).
Cum sa supravietuiesti domnle fara hartii, nebunule. Nu ai auzit ca statul garanteaza, io man da mai informeaza-te.
Just kidding.
Peace.
Anonim,
RăspundețiȘtergereNu stiu sigur daca e valabil votul alb, caut.
In ceea ce priveste frauda este treaba lor, ideea este ca eu nu sint indiferent si ma duc la vot, daca vor sa puna stampila in locul meu eu nu ai voi opri este alegerea lor si o respect.
Dac vor frauda vor face frauda indiferent de situatii, daca eu le fac treaba mai usoara este tot alegerea lor.
Mad io - sa las oamenii in pace sa fie spalati bine pe creier de propaganda oficiala facuta la scoaladebani ? Adica manipulare scrisa de banci tot despre banci si sponsorizata de BCR.
RăspundețiȘtergereIar in ce priveste “cursurile” de rahat cu frisca sa luam un singur exemplu: Cat de sigure sunt depozitele in banci ?
Raspuns corect: cam la fel de sigure ca zapada din curte atunci cand vine primavara. Nu mai conteaza daca e la adapost sa nu o sufle vantul atunci cand afara vor fi 20 de grade.
E suficient sa ne uitam un pic la FDIC-ul american sau la situatia CDO-urilor ca sa lamurim problema sistemului bancar aflat in prag de faliment cu totul. Moment in care n-o sa mai ajute nici mama fondului de garantare care acopera de fapt abia 1% din totalul depozitelor existente la noi si 0.17% la americani.
Si mai jos e raspunsul meu la intrebarile lui khris:
Da Cristian, imi se pare normal sa le bag in aceeasi oala daca functioneaza toate dupa aceleasi principii gresite.
1 si 3. Eu nu mananc bani si as putea trai linistit intr-o societate care nu e bazata pe existenta acestora. Imi pare rau pentru cei care au uitat ca banii sunt doar un mijloc inventat de oameni pentru a inlesni schimburile. Atat si nimic mai mult. Un sistem bazat pe increderea oamenilor ca hartiutele respective sunt echivalentul unor ore de munca, bunuri si servicii. Care poate fi eliminat sau schimbat cu altul mai bun, la fel ca orice altceva inventat de noi.
Mai ales ca acest sistem a fost folosit in ultima vreme ca scop pentru un jaf la scara larga a valorilor create de civilizatia noastra, spre folosul celor care administreaza sistemul financiar. Iar lumea incepe sa se cam sature.
2. Raspunsesem deja la aceasta intrebare: tu stii ca garantarea acopera de fapt abia 1% din totalul depozitelor existente la noi si 0.17% la americani ? Si mai este inca o intrebare: pentru stat cine garanteaza ?
Si ca sa revenim on-topic:
RăspundețiȘtergereCampanie electorala
În sfîrşit, un prieten candidează la preşedinţie. Visul meu de a obţine contracte cu statul pare cu un pas mai aproape de realizare. Din păcate însă, Remus Cernea este unul dintre ciudaţii ăia care nu merg cu tramvaiul fără bilet, iar dacă, împinşi de vreo calamitate, o fac, se duc apoi să se predea autorităţilor.
Deci dacă aş îndrăzni să-i sugerez preşedintelui Cernea că, de exemplu, situl presidency.ro ar putea fi refăcut pentru numai 500 000 de euro (wink wink), risc să mă trezesc tăind panglica la prima închisoare a corupţilor din România.
Plus că, deşi nu este un tip ranchiunos, s-ar putea să-şi amintească despre episodul în care m-a auzit accidental prin telefon făcându-l “varză”. Nu era însă într-un context care să aibă vreo legătură cu capacităţile sale de a conduce ţara, ci cu cele două nopţi pe care nu le dormisem muncind la proiectele lui culturale multimedia.
Deci, ca să clarific, Remus este varză numai când mă ţine pe mine treaz noaptea, în rest este un tip competent, cu un discurs bun, iar fetele găsesc că are “păr frumos” (este însă prea gentleman să recurgă la acest argument în dezbateri, aşa cum aş face eu, bunăoară).
Also, he wrote this book.
Realist vorbind, este clar că şansele să devină preşedinte sunt egale cu şansele lui Liszt de a fi ales “Regele manelelor”. Adică în jur de 65%. Dar dacă reuşeşte măcar să apară pe radarul alegerilor, ca un punctuleţ clipitor acolo, tot este o victorie.
Votaţi Remus Cernea! Singurul vot mai bun decât un vot la mişto!
Flavian Quote "spre folosul celor care administreaza sistemul financiar". Cand vei merge cu deducerea si mai departe?
RăspundețiȘtergereUite cum vad lucrurile in ceea ce priveste politicul. Ai vazut filmul Quantum Of Solace (James Bond)? Acolo o grupare bine inradacinata in ansolut toate structurile statelor dicta cine este ales in funtie de conducere si cine nu. Era vorba despre o afacere cu apa din america de sud. Presedinele nu a fost de acord cu monopulul si pretul impus de grupare la care reprezentantul grupaparii a fost scurt: maine te trezesti cu broastele in gura si familia moarta si punem pe altcineva - imediat a semnat tot ce era de semnat respectivul "patriot".
Eu nu as avea increde (a se citi ca nu stiu cum as actiona intr-o astfel de situatie pt ca nu am mai fost) nici in mine ca a-si rezista la astfel de atacuri iar atunci este de bun simt sa deduc ca nici altii nu ar fi cu mult mai altfel decit mine. Totusi familia lui JFK a supravietuit sau nu, parca numai un frate din 4 mai e in viata si fata lor sotia lui Arnold.
Mad io - pentru cititorii lui khris cred ca am dus oricum deducerea prea departe... :)
RăspundețiȘtergereIar pentru restul am povestit destul pe aici ce trebuie facut: pentru a le lua parghiile din maini baietilor veseli de care zici, e nevoie ca sistemul actual bazat pe bani, specula si banci sa dispara. Cu totul.
De fapt le e clar si lor deja ca nu mai dureaza mult. De aceea acum actioneaza ca si cum nu ar mai exista ziua de maine. Ceea ce ii face pe cei care n-au inteles ce va urma sa se intrebe: ce au astia de gand si unde naiba vom ajunge in stilul asta ?
in sfarsit avem un candidat, Remus Cernea, valabil care sa ne redea demnitatea, insa e mare pacat ca mai exista si prosti care nu stiu sa voteze si analfabeti care nu stiu sa puna corect stampila pe REMUS CERNEA.......Pacat ca traim in tara asta condusa de prostie
RăspundețiȘtergereReferitor la garantarea depozitelor:
RăspundețiȘtergereDa, e adevarat ca depozitele sunt garantate pina la 50000 euro, dar va rog sa-mi aratati unde e scris termenul pina la care statul se obliga sa-ti restituie banii. Dupa citi ani si-au primit banii inapoi cei care au depus bani pentr dacii la CEC?
Si in situatia in care intervine o criza majora, de unde sa aiba statul bani sa plateasca despagubirile? Asa ca veti fi pusi frumos pe o lista si ... o sa va dam banii cind o sa avem :)
Stiu ca nu o sa convina unora aceasta abordare, dar e realista, spre deosebire de optica in care "stau linistit, banii mei sunt garantati de catre sta".
Anonim ultimul,
RăspundețiȘtergereSe doreste mentinerea sub control a situatiei, daca majoritatea devine constienta de minciuna ei dispar peste noapte prin miscari sociale de o amploare nemaintilnita.
Asa ca dormiti linistiti avem noi grija de voi.
Si eu am strans semnaturi pentru el. Voi incerca sa-i conving pe cat mai multi sa mearga la vot.
RăspundețiȘtergere