vineri, 29 mai 2009

Bulversarea continua

Luna mai se apropie de final. Si povestea economica continua, in timp ce sandramaua se clatina tot mai vizibil. Lipsa de timp din ultima vreme m-a tinut un pic mai departe de internet sau stiri, dar asta nu inseamna ca nu pot observa ce se intampla.

Bursele tzopaie nehotarate osciland intre scaderile cauzate de investitorii care si-au pirdut din elan si cresterile cauzate in principal de inflatie. Da, aceeasi inflatie care da tarcoale si de care povesteam si in ultimele mesaje.

E suficient sa ne uitam ca EURUSD a ajuns la 1.41 astazi, ca aurul a sarit la 975 USD amenintand iar sa depaseasca maximele absolute atinse vreodata. Putem la fel de usor sa observam petrolul care urca si el, trecand de 66USD barilul si in acelasi timp dobanda la bonurile de trezorerie americane ajungand la 3.6-3.7 in cazul celor de referinta 10 yr.

U.S. Inflation to Approach Zimbabwe Level, Faber Says

The U.S. economy will enter “hyperinflation” approaching the levels in Zimbabwe because the Federal Reserve will be reluctant to raise interest rates, investor Marc Faber said.

Prices may increase at rates “close to” Zimbabwe’s gains, Faber said in an interview with Bloomberg Television in Hong Kong. Zimbabwe’s inflation rate reached 231 million percent in July, the last annual rate published by the statistics office.

“I am 100 percent sure that the U.S. will go into hyperinflation,” Faber said. “The problem with government debt growing so much is that when the time will come and the Fed should increase interest rates, they will be very reluctant to do so and so inflation will start to accelerate.”

Asa ca multe n-ar mai fi de spus: GM-ul se face ca si pana ca incearca sa evite un faliment tot mai cert, iar pe la colturi zvonurile ca america risca sa-si piarda ratingul AAA la fel ca si englezii, alimenteaza si ele inflatia dolarului. China nu sta degeaba, incepe sa-si intensifice miscarile si sa scape de rezervele care le mai are cat mai poate. De acum e un joc de asteptare.

Poate se simte nitzica plictiseala in randurile de mai sus. Si un pic de oboseala de asemenea. A nu se confunda cu pierderea optimismului. Care ramane la locul lui, asa cum am mai repetat de atatea ori. A fost o saptamana lunga pentru mine, dar dupa un pic de odihna, o luam de la capat cu forte mai proaspete... ;)

joi, 21 mai 2009

Primele semne ale show-ului cel mare ?

Aseara evolutia la burse in US a fost superba. S-a intamplat un fenomen pe care il asteptam de ceva vreme, dar cu toate astea devine mult mai frumos cand incepe sa se intample cu adevarat.

La ce ma refer ? La o miscare inversa decat trendul de pana acum al relatiei burse-aur-petrol-curs dolar-bonuri trezorerie. Regula "nescrisa" de pana acum era urmatoarea:

Bursele cresc = DOW creste, baietii investesc dolarii, aurul si bonurile de trezorerie in actiuni si in petrol sperand la o revenire economica. Asadar cresterea DOW era aproape simultana cu cresterea petrolului. Si totodata cu deprecierea dolarului, scaderea aurului si a bonurilor de trezorerie.

Bursele in picaj = DOW scade, oamenii scot banii si-i baga la saltea investind in dolar, bonuri de trezorerie sau aur. Asadar scaderea DOW era aproape echivalenta cu scaderea petrolului. Cu cresterea aurului, aprecierea dolarului si a bonurilor de trezorerie.

Ce s-a intamplat aseara ? Am vazut primele semne ale unei inflatii puternice la dolar. Cauzata nu de cresterea burselor, ci simultan cu scaderea acestora. Si pe masura ce bursele continuau sa scada, dolarul continua sa se deprecieze in loc sa-si recupereze din valoare. Asta a dus evident la mentinerea pretului la petrol la valori mari, iar de aprecierea la aur nu mai vorbim.

Caderea burselor a fost cauzata de mai multi factori. Pe langa lista pe care am dat-o in articolul precedent, in ultimele 2-3 zile am avut asa:

Standard & Poor’s si-a schimbat perspectiva pentru Marea Britanie la negativ

Prognozele pesimiste sperie investitorii de pe Wall Street

Faliment bancar in SUA, cel mai important din acest an din Statele Unite

Rezultatul:

Wall-Street inchide in scadere dupa ce investitorii au retras bani de pe piata

Euro s-a apreciat puternic fata de dolar, peste pragul de 1,39 nemaiatins din ianuarie

U.S. Markets Wrap: Stocks, Dollar, Treasuries Fall; Gold Rises

Toate acestea imi intaresc coningerea ca ne apropiem incet-incet de faza a doua. Si ca inflatia actuala la dolar e doar o mostra a devalorizarii pe care o vor suferi in prima faza dolarii si apoi toti banii de hartie. La o adica, de cate ori poti sa mai zgaltzai sandramaua subreda inainte sa se darame ? Picajul din toamna a fost misto, dar pe multi i-a luat prin surprindere. Ala din martie a fost cam urat, mai ales ca lumea deja cazuse in galeata cu pesimism. Is curios acuma, oare a treia oara e cu noroc ?

Posibile scenarii ? Ei bine, cred ca la al treilea picaj mai sever al burselor si incheierea bulltrapului pe care il tot comentam de vreo 2 luni, vom avea totusi o ultima apreciere la dolar posibil pe la 1.25 sau chiar mai mult. Eu cred ca atunci va fi punctul culminant al scaderii preturilor, iar apoi vom avea inflatie la greu sau un blocaj pur si simplu al sistemului financiar cu totul, daca cateva banci majore intra in falimente si incetare de plati.

Pana atunci, hai sa ne bucuram de show. Si de ultimele bancuri spuse de baietii nostri veseli. Care ar fi haioase daca n-ar fi si nitzel triste din cauza ca unii inca s-ar putea sa le ia drept reale: Mugur Isărescu: România a atins punctul de jos al recesiunii şi începe să-şi revină

marți, 19 mai 2009

Linistea dinaintea furtunii

Cam asta se pare ca semnalizeaza ultima luna in care totul pare sa fi reintrat in "normal". RON-ul e la locul lui, bursele se agata inca de zona verde, bancile inca sunt in picioare, pretul aurului se mentime in limite decente.

Mda, toate ar fi bune si frumoase daca economia ar fi sanatoasa si Isarescu nu ar pompa miliarde pentru a mentine cursul si care se scurg in afara tarii, de indata ce ajung in piata:

Bancile straine scot orice euro pe care pun mana


"Ne-am imprumutat pentru a sustine cursul si am apreciat leul, insa acum este foarte periculos pentru ca bancile straine cumpara valuta, o scot din tara si mai ies si in castig. Cum prind un euro, cum il transfera in cont la bancile-mama, care il folosesc ca resursa, nu ca expunere"afirma bancherul. El considera ca ar fi trebuit mentinut un leu mai slab care sa ii avantajeze pe exportatori si sa descurajeze cumpararea de valuta, iar clientii cu credite in euro sa fie sprijiniti pe alte cai precum subventionarea dobanzilor de catre stat.

Acum poate inteleg si altii de ce sustineam ca un curs de 4.5 in aprilie-mai era mai aproape de situatia reala a economiei noastre. Incapatanarea de a folosi banii imprumutati doar pentru subventionarea bancilor straine nu mai suporta comentarii, am insistat deja prea mult pe tema asta.

La fel de frumoasa este situatia economica internationala, unde totul e "roz" desi in realitate nimic nu e asa cum pretind aceleasi personaje care au contribuit din plin la situatia actuala:

The following laundry list puts the US Economy halfway between the Intensive Care Ward and the National Morgue:

- Endless War spending could subsidize every household in America with $1000 per year
- Income is trending down in the United States, England, and Japan
- US banks loan loss reserves are at a 20-year low while profound losses continue
- Of the nearly 9000 US banks, 1575 of them posted a Q1 loss
- Bernanke claims $2 trillion is needed by the big US banks, but they pass the Stress Test
- Municipal bonds and state finances are disasters, as they each appeal for USGovt aid
- A shocking 20% of US homeowners have loan balances greater than their home values
- Half of modified loans result in foreclosure within several months
- Jobs report for April revealed jobless level at 8.9% (massaged) and 15.8% (actual)
- Jobs Report for April included 66k worse revised job losses for March and February
- Continuing jobless claims at 6.56 million, grew 220k just last week
- CALPERS pension fund is insolvent, USGovt pension PBGC guarantee fund in deep deficit
- FDIC requested $500 billion in additional funds to cover bank failures (giant failure coming)
- Car sales still down 40% annually, with steep Japanese car sales declines also
- Detroit carmakers are closing down plants, with huge ripples through entire supply chain
- GM & Chrysler restructures are extremely likely to result in Chapter 7 liquidation in time
- GM burned $1.3B in Q1, burns $113 million per day, unable to transition to green cars
- Business investment down 38% in Q1, a RELIABLE LEADING INDICATOR
- Durable goods up 9% in Q1, but only after Q4 was pushed down from bank shock
- Inventory reduction not key, but rather inventory/sales ratio, since sales way down
- Economic contraction despite lower energy costs from crude oil, natural gas, gasoline
- Housing was false foundation since 2002, now in stubborn decline, the Giant Albatross
- Distress sales make up 40% of all housing sales, led by underwater sales and foreclosures
- Cramdown Law rejection means open season on foreclosures, more huge bank losses
- Banks admit that home loan are not modified after all, a revolving door to foreclosure
- Option ARMs, Jumbos, and Commercial mortgage defaults are ramping up fast
- Commercial mortgage bonds have $70-100 billion that cannot be refinanced, sure to default
- Staggering decline in consumer credit, -80% in Q3, minus $31.7B in Q4/Q1

Note that final line item. Never in modern US Economic history has consumer credit gone negative. Its growth fell sharply in 3Q2008, but it contracted (reduced, shrunk) by $31.7 billion on an aggregate basis in 4Q2008 and 1Q2009.

In ce priveste manipularea pretului la metalele pretioase in intentia de a ascunde inflatia care sta sa cada pe capul banilor de hartie, am mai explicat deja cum stau lucrurile. Atat in articolele despre aur cat si prin linkurile celor de la E2020. Ei bine, se pare ca si in aceasta privinta avem de-a face cu o bomba cu ceas:

Gold/Silver Manipulation Over in 30 Days?

I conclude that smart money is being placed for a massive rise in the gold price in the next 30 days and silver in the next 60 days (which probably means within 30 days for both metals) and again by December.

Only sophisticated traders tend to be in the precious metals option market so when there is a huge build up betting on a particular direction that is typically a directional indicator as I have shown was the case for the last two big moves in the precious metal bull.

The flat contango in gold and silver suggests there is a shortage developing of precious metals for delivery. We know that two large banks hold almost 100% of the commercial net short position. They need desperately to cover their exposure if the market is about to make a big move.

It looks as if that is precisely what is happening.

Ei bine, am mai afirmat deja ca pana in iunie ma astept sa vad schimbari in trendul de crestere impulsionat puternic de naivitate si manipulari in luna aprilie. Si uite ca se apropie si iunie cu pasi repezi. Ramane sa vedem ce va urma... :)

duminică, 17 mai 2009

Naked short selling - redefining systemic risk

Tineti minte povestea cu Lehman si legatura cu intregul sistem financiar de care va povesteam AICI ? Ei bine, detaliile incep sa iasa tot mai mult la iveala. Si sunt al naibii de interesante:

marți, 12 mai 2009

Din aproape in aproape

Cred ca stiu ce gandesc deja unii dintre cei care mai arunca un ochi din cand in cand pe aici: baiatul asta incepuse promitator, facea niste analize economice interesante, dar in ultima vreme s-a prostit. De economie nu prea mai scrie, in schimb a inceput sa bage materiale despre spiritualitate, conspiratii si alte nebunii.

Mda, poate pe unii nu ii intereseaza materialele de genul asta. Pe altii ii sperie. Iar unii pur si simplu nu sunt interesati de asa ceva. Am fost educati sa respingem din prima tot ce se apropie de eticheta "conspiratie". Ca nu cumva sa gandim prea mult si sa unim cumva niste puncte la final, care sa ne puna pe ganduri.

De ce ? Pentru ca e simplu sa mergi din aproape in aproape. Sa iei bucatica cu bucatica, materiale care sunt credibile si de bun simt, iar la final sa incerci sa faci niste corelatii si sa obtii o concluzie care nu mai e chiar asa de bun simt.

De exemplu. Avem politica romaneasca. In care daca mai incerci sa-i zici cuiva ca avem si guvernanti cinstiti sau parlamentari cu bun simt, rade pe sub mustati in cel mai bun caz. Avem economia romaneasca. In care daca mai zici cuiva ca marii colosi care fac afaceri cu statul sunt de fapt firme cinstite care au ajuns unde au ajuns fara spaga si tras de sfori, te crede cel putin naiv. Avem sistemul bancar. In care daca mai spui cuiva ca bancile sunt de fapt niste institutii oneste, in care singura grija a bancherilor este de a oferi niste servicii de calitate si de a nu incerca prin orice metoda sa jumuleasca clientul, isi da seama ca probabil n-ai calcat niciodata intr-o banca.

Apoi, pe plan international. Ii avem pe prietenii nostri rusii. Care-s baieti de treaba, n-au furat tezaure, n-au jumulit pe vremea comunistilor jumatate de europa, nu santajeaza acum pe nimeni cu gazul si petrolul, nu cauta zazanie in fostele sale republici si in general fac numai fapte bune. Nu au structuri mafiote sau baroni locali care-si vad doar interesul afacerilor proprii, ci duc o politica prin care incearca sa creeze o viata prospera pentru cetatenii lor si nu numai.

Ii avem si pe chinezi, care nu s-au inmultit ca furnicile, nu copiaza pe nimica cam orice tehnologie pe care pot pune mana, nu stiu ce e aia cenzura si nici cu tibetanii n-au avut nimic de impartit.

De americani, ce sa mai vorbim, ca i-am bagat si asa prea mult in seama. Stie toata lumea cat de bine, de cinstit si de roz stau lucrurile si la ei. Ca bancile lor is cele mai solide, ca n-au interese pentru petrolul arabilor, ci au dus de fapt "razboaie pentru pace" in ultimii ani. Si ca nu scot dolari pe banda doar-doar or mai amana inevitabilul, pentru ca economia de fapt trece doar printr-o "usoara recesiune". Mda, si marmota zicea la fel.

Ei, vedeti, luate punct cu punct, toate aceste elemente vi se par usor de inteles. Si atunci de ce unora li se pare greu ca mergand din aproape in aproape sa-ti faci o imagine de ansamblu ? Un tablou in care anumite grupuri de interese trag sforile in directia dorita. In care minciunile si manipularea se incadreaza usor in peisaj. Si in care multe din lucrurile etichetate drept povesti S.F. devin de fapt mult mai credibile decat ceea ce ni se serveste drept "stiri adevarate", zilnic, la tembelizor. Ce valoare mai are de fapt cuvantul "imposibil" in ziua de azi ?

Stiu, fiecare are o limita. O limita a rabdarii, o limita a acceptarii anumitor lucruri, o limita a inghitirii prostiei sau a gogosilor zilnice. O limita care separa raul de bun, prostia de inteligenta, adevarul de minciuna, care separa realul de S.F. Insa acea limita este impinsa tot si tot mai departe in ultima vreme. Ca un elastic care e gata sa scape si sa se intoarca impotriva celui care l-a impins dincolo de orice limita...

luni, 11 mai 2009

Alternative la Peak Oil ?

Vad ca in ultima vreme se inmultesc stirile de genul asta:

Doi frati din Bacau au inventat masina care merge cu apa si otet!

Românul care face apa să ardă a descoperit combustibilul viitorului

Inca unul care a reinventat roata. Doar ca strategia de implementare e gresita. Patentarea si secretizarea informatiilor e cea mai sigura metoda pentru ingroparea unei inventii de genul asta. Rusetel stie de ce, iar Daniel Dingel la fel...

Motorul cu apa al lui Rusetel

Daniel Dingel - Watercar

De Stanley Meyer sau Bob Boyce nu mai vorbim:

Stan Meyer's Water Powered Dune Buggy

Bob Boyce Interview by Chris Patton

Simple aberatii ? Care contrazic "legile" fizicii ? Sau exista si explicatii stiintifice ? Dupa cum ziceam aici, multi au auzit de filme gen Zeitgeist, Addendum, EndGame sau mai noul Obama Deception. Dar cati au vazut oare filmul asta:

Heavy Watergate - The War Against Cold Fusion

joi, 7 mai 2009

Bancile, stresul si bursele

Revenind la economie si criza, am impresia ca bula asta de la burse incepe sa scape tot mai mult aer. In asteptarea anuntului despre banci, care urmeaza sa vina peste vreo 2 ore bursele americane au intrat pe rosu azi.

Iar semnele se aduna:

Insiders selling at a FURIOUS PACE

Last week there was a report that corporate insiders were selling at a faster rate that at any time since October, 2007 -- right near the top of the market.

Well, the market's only raged higher since then and insider selling is only getting more intense.

If nothing else, it means that a lot of executives probably saw the abyss (a violent drop from the ranks of the wealthy to poor) and want to de-risk to ensure that no matter what happens to their stock, they've taken some skin out of the game.

Hugh Hendry on the Latest Rally...

Am impresia ca si tonul oficial s-a schimbat:

Banks' new stress reliever

"The anticipation is unbelievable," said Hal Reichwald, a partner at Los Angeles law firm Manatt Phelps & Phillips. "The big players are telling the regulators they don't want to see any heavy-handed intervention, but they really just want to get going."

Reichwald said regulators have been slow to make the rules of the program clear to possible participants. The delay hasn't gotten much notice amid the recovery talk and bank-stock rally of the past two months.

"There's been a sense of inevitability about things getting better over time," Reichwald said. But he added that "there's no guarantee" that big commercial real estate companies will be able to keep current on their mortgages.

AIG reports quarterly loss of $4.4 billion. Writedowns total $1.6 billion.

Sa vedem ce o urma maine dupa anuntul efectiv. Reincepe scaderea pe bune sau mai tragem matza de coada un pic ?

Discutie intre doi embrioni

E mai veche si cu autor necunoscut. Dar eu azi am gasit-o si mi-a placut. Si m-am gandit ca poate mai sunt si altii care n-au citit-o inca... :)

Nu, nu are nici o legatura aparenta cu economia. Ci mai mult cu spiritualitatea :

- Tu crezi in viata de dupa nastere?

- Desigur! Dupa nastere trebuie sa urmeze ceva… Probabil ca ne aflam aici tocmai pentru a ne pregati pentru ceea ce urmeaza.

- Ce prostie! Dupa nastere nu urmeaza nimic. Si, de altfel, cum ar putea sa arate?

- Nu stiu exact, dar desigur ca va fi mai multa lumina decat aici. Poate ca vom umbla pe propriile picioare si vom manca cu propria gura…

- Ce ciudat! Nu se poate sa umbli. Iar ca sa mananci cu gura, chiar ca ar fi de ras! Doar noi mancam prin cordonul ombilical… Insa ia sa iti spun eu ceva: putem exclude viata de dupa nastere, pentru ca deja acum e prea scurt cordonul ombilical.

- Ba da, ba da, cu siguranta va fi ceva. Insa, probabil, ceva mai altfel decat ne-am obisnuit noi aici.

- Pai de acolo nu s-a intors nimeni. Odata cu nasterea, viata se termina, pur si simplu. De altfel, viata nu este altceva decat o permanenta inghesuiala, intr-un intuneric profund.

- Eu nu stiu exact cum va fi daca ne vom naste, dar desigur ca o vom gasi pe MAMA, iar ea va avea grija de noi.

- Pe mama? Tu crezi in mama? Si dupa tine, unde ar putea ea sa fie?

- Pai oriunde, in jurul nostru. Doar traim in ea si prin ea. Fara ea, nu am fi deloc.

- Eu nu cred asta! Eu nu am vazut nicicand, nici un fel de mama, asa ca e evident ca nu exista!

- Dar, uneori, cand suntem in liniste, o auzim cum canta, simtim cum mangaie lumea din jurul nostru. Stii, eu cred ca viata adevarata ne asteapta abia de acum incolo!

miercuri, 6 mai 2009

Despre adevar

Celor care inca mai confunda optimismul cu naivitatea, doomerismul cu realitatea si prostia cu rezistenta la manipulari. Le recomand sa incerce mai tare sa faca diferenta intre lucrurile care ar trebui sa ne intereseze cu adevarat si cele folosite doar pentru a ocupa primele pagini ale ziarelor, in timp ce adevaratele stiri sunt trecute in umbra. De exemplu sa faca diferenta intre 2 lucruri:

1- teama nejustificata fata de un colaps economic care de fapt va avea loc, dar la final va avea efecte benefice pentru majoritatea oamenilor

2 - teama nejustificata fata de o "pandemie" care nu va avea loc, dar care ar putea cauza niste efecte extrem de negative asupra populatiei

Recomand de asemenea sa vada adevarul din spatele campaniilor din ultimele zile de la tembelizor, care trag tare cu reducerea dobanzilor si cu "relansarea creditarii". Asta dupa ce anul trecut nu stiau cum sa mai puna frana fenomenului care luase proportii ingrijoratoare. Si acum dupa ce toti sunt saracii plini de credite pana peste cap la apartamente supraevaluate, masini in leasing sau electronice fara valoare, baietii ar vrea sa ii "relanseze".

Criza economică a produs primele câteva mii de falimente

Sfârşitul acestui an ne va prinde cu peste 20.000 de firme aflate în insolvenţă sau reorganizare judiciară (o parte din ele „moştenite“ din anii anteriori). Adică mai mult de 4% din totalul firmelor active, potrivit unui studiu al companiei Coface.

Anul acesta va fi bătut orice record în ceea ce priveşte numărul companiilor intrate în faliment. Doar în primele trei luni s-au înregistrat 5.000 de noi cazuri de insolvenţă.

Bogdan Chirieac: In asteptarea catastrofei economice

Intrebarea care se pune nu mai este daca in Romania se va produce o catastrofa economica, ci cand, inainte sau dupa alegerile prezidentiale din noiembrie?

Intrebarea e foarte buna. Cat o mai putem duce asa ? Si ce sa mai "relansezi" cand firmele pica pe capete, somajul e in floare si majoritatea nu stiu cum sa-si mai plateasca nici creditele vechi. Dar mai ales ce sa rezolvi cu "relansarea" ? Sa-i bagi pe oameni si mai adanc in datorii ? Sa plateasca si mai multe dobanzi la aceleasi banci care-i sug de ultimii bani deja ? Pentru a cumpara si mai multe prostii scumpe fabricate de altii, in timp ce la noi productia scade si agricultura e pe cale de disparitie ? Inteligenta gandire, foarte inteligenta.

Daca pana anul trecut unele lucruri se mai faceau si la noi cat de cat ok, acum am inceput sa copiem toate greselile vesticilor. Am scazut RMO-ul si am dat banii bancilor in loc sa lasam sa falimenteze asa cum era normal pe cei care si-au luat riscuri aiurea si au ajutat la cresterea bulei imobiliare. Ne-am bagat in credite de la FMI pe care le risipim sustinand nefondat un curs valutar scazut, bugete pentru salarii sau pensii si alte masuri populiste in cadrul campaniei electorale. Iar acum incercam sa repornim creditarea si consumul. Totul in tentativa disperata de a mai amana nitzel momentul critic. Frumos, foarte frumos.

Dar cui ne chinuim unii sa explicam aceste lucruri ? Cati vor sa le asculte si cati vor sa le inteleaga ? Si cat va mai dura pana ce lucrurile vor iesi in final la iveala ? Eh, mult a fost, putin a mai ramas. Ochii mari, urechile ciulite si inca nitzica rabdare. Si vom vedea si adevarul luand locul minciunilor...

It takes two to speak truth, one to speak and another to hear.” Henry David Thoreau quotes (American Essayist, Poet and Philosopher, 1817-1862)

marți, 5 mai 2009

Primele rezultate oficiale

Rezultatul testelor de stres: Cea mai mare banca din SUA are nevoie de 34 miliarde dolari pentru a-si pastra stabilitatea financiara

10 din cele 19 banci evaluate ar putea avea nevoie de o majorare de capital, a mai spus sursa citata.

Bank of America anuntase ca in primul trimestru din 2009 a avut un profit net record de 2,8 miliarde de dolari, de aproape trei ori mai mare decat cel inregistrat in perioada similara a anului trecut.

Institutia primise de la autoritatile SUA un ajutor de 45 de miliarde de dolari, insa intentioneaza sa restituie creditul pana la sfarsitul acestui an sau la inceputul lui 2010, potrivit directorului general, Kenneth Lewis.

Cand ai primit deja 45 miliarde si mai ai nevoie de inca 34 pentru stabilizare, cata nesimtire poti avea sa declari profit de 2.8 miliarde ? Si mai surprinzator este faptul ca autoritatile au avut tupeu sa recunoasca faptul ca 10 banci sunt in situatia jalnica pe care se chinuiau sa o ascunda pana acum. Sunt curios ce va urma.

Pana atunci vedeti si stirea originala aici: Bank of America to need $34 billion in capital: source

luni, 4 mai 2009

"Iutubul" zilnic

Did You Know?



Budget cut

Linkurile ultimelor zile

Pentru cine buchiseste un pic de italiana sau stie sa utilizeze chestii gen google translator, aveti aici detalierea ultimului articol E2020 ca nu cred ca-s prea multi care au subscriere platita la ei:

Partea I - Criza financiara

Partea II - Falimentul USA

Partea III - Despre aur

Cu multumiri pentru nmg de la care am primit linkul. Pentru cine n-a auzit de E2020 aveti AICI linkul articolului gratuit cu analiza sumara a acestora. Felice Capretta face in italiana prezentarea pe larg a informatiilor pe care le-a obtinut platind subscrierea la analizele celor de la E2020.

Inflatia devine evidenta chiar si adeptilor deflationismului gen anii 30: Changing Sides

There was a time when I disagreed with the inflationistas and the gold bugs. In my view, they did not anticipate the deflationary flash flood that would rip through the global economy once history's biggest credit bubble began to burst, and they failed to understand that this was just the set-up needed to transform the last of the allegedly prudent policymakers into full-on Mugabes-in-the-making.

Now, though, as some deflationistas grow ever more confident that we are set for a replay of what took place 80 years ago, I am in the process of switching sides. As I see it, the combination of intellectual hubris and a relentless determination by central bankers and politicians to beat the GD 2.0 rap, as well as an increasingly contagious urge to embrace all manner of fiscal insanity, suggest we are nearing the point where people will begin to lose faith in those who control the pursestrings -- and the printing presses.

Si uite cum se transforma vestile bune in vesti si mai bune: U.S. economy tumbles steeply in first quarter

The Commerce Department said on Wednesday inventories were drawn down by a record $103.7 billion -- potentially good news for the economy because it suggests businesses have cut their stockpiles of merchandise to levels that will let them start placing new orders, stimulating production.

"The larger-than-expected decline in first-quarter GDP is good news for the upcoming quarters. We expect that the recession will be over in the second half of the year," said Harm Bandholz, an economist at Unicredit Markets and Investment Banking in New York.

Deci stocurile sunt praf si declinul GDP-ului bate noi recorduri. Deci vesti bune. Cand va ziceam ca important e unghiul din care privesti "partea plina a paharului"... :)

O lista interesanta de "experti in ale crizei": The prophets of doom

Meet the Cassandras, 14 economists, bloggers, politicians and businesspeople of all political stripes who have become the most strident critics of President Obama's stewardship of the economy.

O parte din ei i-am mai recomandat si eu pe aici. Dar se pare ca lista creste si lucrurile incep sa devina clare pentru tot mai multi. Sa speram ca "boala" asta va fi mai contagioasa decat cea mult-prea mediatizata in ultimele zile... :)

Continuam apoi cu manipularile despre virusul la moda anul asta: Doar 7 cazuri oficiale

"Unfortunately that (150-plus deaths) is incorrect information and it does happen, but that's not information that's come from the World Health Organisation,'' Ms Allan said.

"That figure is not a figure that's come from the World Health Organisation and, I repeat, the death toll is seven and they are all from Mexico.''

Deocamdata arata penibil situatia, iar dupa povestea cu aviara care a esuat lamentabil, pentru multi devin tot mai transparente aceste tentative de a controla lumea prin teama. Si de a devia atentia oamenilor de la adevaratele probleme. Sau credeati ca circul manelisto-becalistic-propagandistic din tele-media noastra au fost doar o inventie romaneasca ?

Critical Alert: The Swine Flu Pandemic – Fact or Fiction?

It is very difficult to forecast a pandemic, and a rash response can be extremely damaging.

More People Died From the Swine Flu Vaccine than Swine Flu!

As of Monday April 27, the worldwide total number of confirmed cases was 82, according to WHO, which included 40 cases in the U.S., confirmed by the Centers for Disease Control. But does that truly warrant the feverish news headlines?

To put things into perspective, malaria kills 3,000 people EVERY DAY, and it's considered "a health problem"... But of course, there are no fancy vaccines for malaria that can rake in billions of dollars in a short amount of time.

In 2005, in 2006, 2007, and again in 2008, those fears were exposed as little more than a cruel hoax, designed to instill fear, and line the pocketbooks of various individuals and industry. I became so convinced by the evidence AGAINST the possibility of a bird flu pandemic that I wrote a New York Times bestselling book, The Bird Flu Hoax, all about the massive fraud involved with the epidemic that never happened..

Nici macar efectul virusului asupra burselor nu a fost cel prevazut de unii care au muscat la momeala cu gripa. DOW s-a incapatananat sa ramana peste 8000 in ciuda situatiei economice dezastruoase. Sa vedem totusi cat va mai reusi aceasta echilibristica elaborata.