Cu multumiri lui Eugen pentru recomandare:
Editare ulterioara: A doua zi dupa recomandarea mea Marian Matei a publicat varianta tradusa in limba romana. Multumim.
P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.
Pai si-o subtitrare pe undeva?
RăspundețiȘtergere@Anonim
RăspundețiȘtergereVersiune cu sub. in EN: http://dotsub.com/view/aed3b8b2-1889-4df5-ae63-ad85f5572f27
10x Synthesis, am vazut 22% si am crezut ca e partiala, de fapt e tradus doar ce e in alta limba decat engleza, ceea ce e perfect.
RăspundețiȘtergereDa, traducerea in engleza este acolo unde se vorbeste in alta limba. Credeam ca doresti in romana, iar acolo chiar n-am gasit. Poate daca-l preiau colaboratorii fymaa si pe acesta.
RăspundețiȘtergereTot intreba Horea cind vine inflatia stil Weimar. La el nu mai postez, ca nu-mi fac nici batut cont.
RăspundețiȘtergereDar raspunsul e: in curind.
http://www.zerohedge.com/article/japan-resumes-hyprintspeed-part-2-here-comes-one-quadrillion
Imi aduc aminte cum ziceam cind eram copii: iti dau una, iti dau doua, un milion, un catralion... stie cineva ce urmeaza dupa catralion? Notiunile mele de numere mari se opresc la nivelul asta. Dupa aia intervine 10^N. Oricum nu mai percep nici o diferenta :)
Pai sa isi ia si japonezii niste profesori din Zimbabwe sa le arate cum lucreaza cu zerourile sau macar un mugurel care sa le explice cum se mai taie din ele cand devin prea multe... :)
RăspundețiȘtergereSi cand te gandesti ca acum vreo 20 ani 1.5 USD = 1 ZIM Dollar...
RăspundețiȘtergereCei mai buni profesori de printare sunt ungurii.
Cea mai mare inflatie se pare a ca nu a fost nici in Germania nici in Zimbabwe ci in Ungaria dupa al doilea razboi mondial:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_peng%C5%91_hyperinflation#Hyperinflation
cand a fost (re)introdus forintul avea o paritate care depaseste notiunile mele de matematica :) (ati auzit de octilion?)
Pe bancnote era trecuta suma in litere (cred ca nu incapeau atatea zerouri). E foarte tare si faptul ca toate bancnotele din ungaria valorau ianinte de stabilizare 1/10 dintr-un cent USA...
Nu auzisem de octilion.. :)
RăspundețiȘtergereApropo de stirea bomba de ieri. Banc.
RăspundețiȘtergereUrca intr-un lift mos craciun, iepurasul de paste, bin laden, o blonda inteligenta si o gravida. In lift, pe jos, un dolar.
Intrebare: Cine se apleaca sa-l ia ?
Raspuns: Nimeni. Primele sunt personaje imaginare iar gravida stie ca dolarul nu mai merita deranjul... :)
Aici e subtitrat RO: http://goo.gl/OBJJw
RăspundețiȘtergereMultumesc, acum am vazut si traducerea facuta de Marian Matei, am editat articolul.
RăspundețiȘtergereComentariu despre filmultez: cazurile prezentate aici cred ca sunt doar exceptii si nu o regula a sistemului.
RăspundețiȘtergereDupa parerea mea, planificarea duratei de viatza a unui produs a fost de fapt, introdusa ca urmare a concurentei si a pietii libere. Este o modalitate de a scadea costurile si de a scoate un produs mai ieftin decat concurenta.
Si de fapt noi consumatorii suntem cei care am fortzat producatorii sa adopte aceasta strategie, cu portofelele noastre. Cand toti vom cumpara un "Mercedes" in loc de "Dacie" pentru ca vrem calitate si durata de viatza nelimitata, atunci toata economia se va adapta la aceasta paradigma.
De fapt aceasta "strategie" ne este bagata in sange incepand de la gradinita cu reclamele de la tembelizor si pana la facultate unde ni se preda keynesianism pe paine. Mercedesul si Dacia sunt extreme, nici una nu este fiabila, iar ideea este tocmai ca poate nu avem toti nevoie de mercedes la scara.
RăspundețiȘtergereDaca reclamele la tembelizor si emisiunile de doi lei ar fi inlocuite cu mai multe materiale de genul asta care sa ne explice ca de fapt ne taiem craca de sub picioare incet dar sigur... multi ar constata poate ca le este suficienta o bicicleta. Una care sa reziste in timp, care sa coste planeta infinit mai putine resurse si pentru care nu trebuie sa munceasca rate ca sclavii ani de zile, ci in schimb s-ar putea bucura de un pic mai mult timp liber si o viata mai relaxata.
@ DanP
RăspundețiȘtergerecred ca gresesti. In industria auto, cea data ca exemplu (prost ales, dar sugestiv), este un must, a fost pusa cu maiaestrie in practica de japonezi in perioada '65-'75 cand au inceput sa-i bata mar pe americani pe propriul lor teren, vanzandu-le masinute care rezistau cu 0 defectiuni pe parcursul a 100.000 de mile, dupa care erau bune doar de fier vechi. Cei de la Mercedes, ca si alti europeni s-au prins relativ tarziu de asta, si inca nu au ajuns la performantele in domeniu de proiectare de componente cu durata de expirare calculata extrem de bine (de aia cei din extremul orient conduc detasat in clasamentele de fiabilitate - o remarca totusi, conduc pentru ca vesticii schimba inainte de acest kilometraj masinile). Cauta pe net documentare cu Mercedesuri Cobra (manufacturate in buna traditie germana), care merg de peste 35 de ani, au peste 1.500.000 km la bord si nu au fost folosite in Germania, ci pe drumuri prafuite in Pakistan sau prin locuri ''uitate'' ca Africa. Mercedesurile din ziua de azi sunt la fel de praf ca si orice alta masina, considerata orice, dar nu bun de folosinta indelungata (daca cunosti vre-un propietar de orice marca din clasa de lux , iti poate povesti cu muuulte amanunte ce probleme au in perioada de garantie), cred ca la acest capitol dacia conduce detasat, chiar daca se strica mai des (nu cred) macar facturile nu valoreaza cat o masina second hand :))
Si nu consumatorii au cerut asta, markentingul le-a vandut rahat poleit si i-a facut sa creada pe toti gugustiucii chestia cu brandul, firma si alte rahaturi, ca de exemplu luxul accesibil
Pai pana la urma asta demonstrezi si tu: ca in final s-a ajuns tot la risipa planificata chiar si in industria auto. Ca au cerut-o consumatorii spalati pe creier de reclame sau au impus-o producatorii in cautare de profituri crescute e pana la urma o poveste tip "ce a fost intai, oul sau gaina". Cautam vinovatii in loc sa vedem cum putem indrepta lucrurile.
RăspundețiȘtergereDeci mai importanta este zic eu concluzia: ar trebui sa ne trezim, pentru ca asa nu mai merge. O planeta avem si o facem praf vazand cu ochii, fara sa ne pese de ceea ce lasam mostenire sau de ritmul in care se epuizeaza resursele ei. Iar aici nu e vorba de ecologie, ci buba este in economie. De fapt asta e un exemplu clasic de 1984, unde cuvintele au sensul opus: ar trebui sa se numeasca "risipa globala" in loc de "economie mondiala".
Ce materiale ai post pe trenduri la ultimul articol de ti-a sters Dan postul? Ceva interesant? Vad ca in ultima vreme taie parerile contrare, motiv pt care nu prea postez nimic la el pe blog.
RăspundețiȘtergereMda, incepe sa-i scada publicul, nici eu nu mai dau asa des pe acolo. Dar imi place uneori sa mai arunc cate o castana fierbinte pe la el sau hymerion sau khris sau altii de genul... :)
RăspundețiȘtergereCitat aproximativ: O sa vina oare ziua in care sa publici si tu materiale de genul asta ?
http://antiiluzii.blogspot.com/2011/05/piramida-deseurilor-conspiratia-uzurii.html
Remarca mea la Mercedes vs. Dacia trebuie luata ca metafora. Nu era legata de industria auto. De aia si ghilimelele :)
RăspundețiȘtergereFlavian a observat bine problema: ca noi suntem vinovatii si ca ne-am lasat spalati pe creier. Intrebarea e ce facem de aici incolo? Raspunsul nu e usor deloc de pus in practica. Si o spun din proprie experienta.
Si ce vroiam sa spun este ca risipa planificata nu este o conspiratie (in general) ci este o adaptare (aberanta ce-i drept) a producatorilor la sistemul concurential (unde scaderea costurilor este deziderat) si la cresterea masei monetare in ritm exponential (care face posibila risipa).
RăspundețiȘtergereDe la nimic pana la solutii de genul asta exista o gama intreaga de variante... :)
RăspundețiȘtergereLegat de stirea de ieri se pare ca nenea a fost ucis acum 1 saptamana dar ca nu au zis imediat pentru ca a durat ca sa ii faca analizele dupa ADN. Si culmea citisem acum cateva zile ca americanii il tot omoara si reinvie apoi. :)
RăspundețiȘtergerehttp://politics.slashdot.org/story/11/05/02/0326243/Osama-Bin-Laden-Reported-Dead-Body-In-US-Hands
Si dupa stirea asta a crescut dolarul si a scazut pretul petrolului, din cauza stirii se zice in presa :D
Chiar ma intrebam ce mai fac americanii ca sa tina dolarul.
@dan
RăspundețiȘtergereBin Laden a fost "omorat". Dezinformarea continua! Ramaneti pe receptie si va multumim pt. atentie!
Nu m-ar mira sa tinteasca, in paralel, si manipularea pietelor financiare...
Acuma serios: Ce om cu capul pe umeri mai crede comunicatele mass-medie legate de razboaie, terorism, etc.? Cine a citit macar 1984 stie cum se fac dezinformari in scop propagandistic: Se porneste de la ceva plauzibil si se infloreste pana devine ditamai compunerea literara, chiar daca nu mai are vreo legatura cu realitatea.
Mda, cine stie ce alte stiri importante trebuie ascunse in acest moment de au sincronizat povestea cu bin laden imediat dupa cea cu nunta regala, ca sa mai tina lumea ocupata cateva zile.
RăspundețiȘtergereAi uitat si de certificatul de nastere aratat lumii de Hussein Obama. Ceva major se intampla oare ce?
RăspundețiȘtergereAny clues?
Pregatesc anuntul despre ET.. stai sa vezi, acusica vine, deocamdata ne-au facut incalzirea... :)
RăspundețiȘtergereMai trebuie sa tineti cont si de moartea fiului si nepotilor lui Gadaffi in atacul de ieri.
RăspundețiȘtergereBin Laden parca a fost omorat mai demult - Benazir Bhutto stia si cine l-a omorat:
http://www.ufo-blogger.com/2011/05/osama-bin-laden-was-murdered-back-in.html
Da, tot circul asta acopera altceva.
PS. Flavian sunt curios daca o s-o dea pe aia cu invazia ET.
Sau se pregatesc sa anunte noua moneda globala:)
Normal ca bin laden putea sa fie mort de mult saracul, poate chiar dinainte de 2001. Dar ce mai conteaza.. daca-i bal, bal sa fie. Moneda globala la anul, n-auzi ce zicea LW... :)
RăspundețiȘtergereIsraeli Jets Prepare For Imminent Strike Against Iran
RăspundețiȘtergereOare asta sa fie stirea ce se pregatea ? Niscai talibani au promis o bomba europenilor daca moare osama. Oare cand aflam ca CIA banuieste Iran-ul de implicare in atentat ? Ah, scenarii.. scenarii... nu ca-i fun ? :)
http://www.foxnews.com/us/2011/05/02/buffett-welch-bin-laden-death-wont-end-terror/
RăspundețiȘtergereCe bine informatii sunt astia :)
mai e si aici stirea cu Iranul:
RăspundețiȘtergerehttp://www.reuters.com/article/2011/05/02/us-iran-israel-report-idUSTRE7413TC20110502
Am impresia ca din aprilie a reinceput derdelusul de noutati asemanator cu cel de la finalul anului trecut, iar acum se accelereaza. David ne pregateste si el un update pentru maine.
RăspundețiȘtergere"Pregatesc anuntul despre ET.. stai sa vezi, acusica vine, deocamdata ne-au facut incalzirea... :) "
RăspundețiȘtergereAmuzant... :)
Deocamdata eu sunt satul de documentare cu "calendarul mayas si 2012"... :)
total off-topic, da acuma am aflat si eu de astea, iar demonstratia m-a lasat cu gura cascata
RăspundețiȘtergerehttp://video.google.com/videoplay?docid=8062181690630446933#
iar cenzureaza blogspotu de capul lui.
RăspundețiȘtergerealex - mda, si eu m-am cam saturat
RăspundețiȘtergereMadMax - nu cenzureaza de data asta, este limita aia de trei zile pentru comentarii la liber. Interesanta faza cu norul, sper ca nu-i photoshop... :)
Gandirea pozitiva in sine nu este un lucru rau. Mai trist este cand ea este utilizata pentru spalarea pe creier in mediile corporate si pastrarea in ignoranta a oamenilor in alte cazuri gen repoartele umflate in economie.
RăspundețiȘtergere