Amicului meu Dan Selaru. Care mai crede inca in solutiile politice si in sistemele democratice. Acesta e unul dintre putinele mele posturi cu tangenta politica, le puteti numara pe degete. Pentru ca tot sunt la moda listele de promisiuni si platformele program inutile.
Ce va promite asadar partidul inexistent ? Majoritatea partidelor va promit bani mai multi. Noi nu va promitem bani daca votati partidul inexistent. V-am da cu placere bani, dar bani ati avut si in anii 90 si la ce v-au folosit ? Ati trecut de la Balcescu la Brancusi, apoi la Antipa si Eminescu, apoi la Iancu si Iorga. Se schimbau pozele pe bancnote lunar. Apoi s-au taiat zerourile si am luat-o iar de la capat. Credeam ca v-ati vindecat de bani pana acum. Daca vreti sa va jucati cu timbre nu aveti decat sa vi le imprimati singuri.
Altii va promit ajutoare, cresteri de pensii, mariri de salarii. Noi nu va putem promite nici asta. Nu va promitem ajutoare. Statul va ia acum 1000 de lei prin taxe sau impozite. Va da inapoi 300 prin ajutoare si subventii, 200 cheltuie pe salariile celor care fac colectarea si redistribuirea taxelor, iar restul de 500 raman la bataie pentru ciolanisti. Noi nu va promitem ca altii ca o sa ridicam ajutoarele de la 300 la 400 de lei. Imprimand intre timp alte 200 ca sa ne ramana si noua de un suc, sa nu ne stea ciolanul in gat. Noi in schimb va promitem ca va lasam mia intreaga sa faceti ce vreti cu ea.
Celor care mai viseaza la pensii: nu va putem promite nici asta. Sunt 18 milioane de persoane cu drept de vot in tara asta si doar 3 milioane angajati in sectorul privat. Schema piramidala care a functionat pana acum se incheie. Ca sa o putem duce mai departe, ar trebui sa facem iar cate cinci copii de familie ca pe vremea voastra si sa-i impozitam pe ei pentru pensiile voastre. Dar nu mai poate merge asa la infinit. Stim ca la FNI au suferit oameni, dar asta e nimic pe langa caritasul pensiilor organizat la nivel de stat. Stim ca ati muncit pe vremea comunistilor, stim ca ati muncit si umatorii 20 de ani si ca tocmai iesiti la pensie. Ne pare rau, dar sacul lui mos craciun este gol. Iar pe tineri nu-i mai putem jumuli, ca nu au nici o vina. Nu ei i-au votat de atatea ori pe cei care v-au furat banii o viata intreaga. Ei ne vor vota acum pe noi, tocmai ca sa nu mai pateasca la fel ca parintii lor. Oricum daca-i scutim de impozite le va ramane destul cat sa va ajute si pe voi, mult mai bine decat am fi reusit noi sa o facem.
Nu va promitem nimic nici celor cu credite. Am prefera sa va rezolvati singuri problemele cu bancile. Ce va promitem insa este ca vom elimina monopolul BNR asupra imprimarii de moneda fara acoperire si furtul prin inflatie. Veti putea alege sa folositi orice moneda doriti sau veti putea sa renuntati de tot la moneda, aveti libertate totala la acest capitol. La fel de libere vor fi si bancile sa dea faliment daca dau credite la dobanzi exorbitante. Nu va avea cine sa le mai ajute manipuland cursul valutar sau dandu-le pe mana banii deponentilor prin micsorarea RMO. Nici nu vom mai baga in datorii toti oamenii din tara asta pentru a lua bani de a FMI si a le salva lor fundul. Acum ati invatat ce inseamna un contract scris cu litere mici si grija mare cand mai semnati data viitoare asemenea aberatii.
Politie si armata. Am prefera sa reducem la minim costurile. Nu ni se pare normal ca statul sa va bage cu forta mana in buzunar pentru asa ceva. Pentru a asigura totusi un minim de organizare si ordine pe strazi va cerem sprijinul voluntar. Asa cum s-a intamplat in campania let's do it romania. Cei care doresc sa-si ofere timpul liber sau resursele pentru binele tuturor ne vor ajuta voluntar, nu obligatoriu. Oricum consideram ca investitiile inutile in armament cu care sa bombardam apoi oameni nevinovati si sa distrugem ceea ce altii s-au muncit sa construiasca reprezinta un comportament aberant. Ni se pare la fel de stupid sa cheltuim banii vostri pe radare ultra-performante montate pe loganuri de 70.000 de euro cu care sa va jumulim apoi tot pe voi de amenzi.
Nu va promitem legi. Nu ni se pare normal ca noi, o minoritate, sa luam hotarari pentru voi, o majoritate. Singura lege este cea a bunului simt. A ideii de reciprocitate si asa-zisei reguli de aur nescrise pe care o practicam majoritatea dintre noi automat. Oricum legile actuale nu mai au nici o legatura cu lumea reala. Sunt simple aberatii scrise cu dedicatie si scornite de grupuri de lobby pentru a servi unor companii. Sau spre folosul unei anumite minoritati a lumii de afaceri care incearca astfel sa controleze o majoritate prin intermediul parghiilor statului. Scapam cu aceasta ocazie si de hotelul parlament in care o gramada de persoane cu pretentii prea mari si minte prea putina dorm tot pe banii nostri.
Dupa cum observati probabil, pana acum nu v-am promis mai nimic. Ce am putea totusi sa va promitem ? Adevar si libertate. Spunea cineva ca in vremuri ale minciunii universale, a spune adevarul este un act revolutionar. Iar un alt intelept zicea ca cel care isi sacrifica libertatea pentru securitate temporara nu merita nici libertate, nici securitate si risca sa le piarda pe amandoua. Daca vi se pare putin ceea ce va promitem, inseamna ca nu suntem cea mai buna optiune a dumneavoastra si in cazul acesta va rugam sa alegeti un alt partid. Va multumim.
P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.
In alta ordine de idei: FMI cere deprecierea dolarului pentru a ajuta Statele Unite
RăspundețiȘtergereIn egipt au scos la inaintare minerii, in libia au adus mercenari straini, in arabia saudita incearca o alta abordare: mituirea populatiei... :)
Helicopter Ben Step Aside, Meet Enola Gay Abdullah: Whorism Goes Global
Putin, putin , nu sunt convins. Personal, daca sunt ales, promit pensie minima 1000 de Euro, incepand cu 45 de ani, salariu minim 2000 euro si un Mercedess E-Klasse pentru toti romanii cu permis de conducere. Si daca nu aveti permis aranjez eu sa primiti. Si in plus in ziua alegerilor un lant gross de aur pentru cei ce vin la urne.
RăspundețiȘtergereAh, la naiba.. stiam eu ca trebuia sa mai plusez un pic...
RăspundețiȘtergereDar e doar un prim draft, se poate imbunatati si cu alte sugestii de genul asta. Cate mergedesuri de caciula ziceai ca ne trebuie ? :)
sună super bine! votul se acordă individual şi anonim, în intimitatea conştiinţei :-) partea bună e că n-avem nevoie de majoritate ca să cîştigăm alegerile astea :-)
RăspundețiȘtergereDa benzina, cu cat o dai :D? nationalizezi resursele?
RăspundețiȘtergeresuperb si sublim, cam tot ce avem nevoie...
RăspundețiȘtergeretotusi cred ca nu amicul tau Dan Selaru este cel mai naiv, articolul lui de ieri se incheia cu un clip care ilustra perfect lumea democratica, bine facuta, dar totusi... o iluzie. Cred ca mai naiv este cel care ti-a dedicat un articol acum doua zile si iti demonstra ca nu va fi hiperinflatie, pentru ca politicienii... :) dar poate are dreptate, lumea se mai schimba, cate putin, mai sti ce se coace?
uite ceva care mi-a placut:
http://news.yahoo.com/s/afp/20110223/ts_alt_afp/ecuadorcourtcompanyenvironmentchevronusnative
alexoi - mersi, ai inteles perfect ceea ce voiam sa subliniez... :)
RăspundețiȘtergereCristian - halatu, cat e halatu ? Eu zic ca daca zbori accizele si deja ai benzina la jumatate din pret. Dar adevarul ala ca politica de partid implica si niste chestii legate de alternativele care ar face benzina inutila.
anonim - true, true. Incerc din cand in cand sa le reamintesc amicilor cum stau lucrurile, atunci cand incep sa mai uite. Iar daca se intampla sa ma lase memoria ma astept ca si ei sa faca la fel. Astia cu petrolul lor au facut destula mizerie si a cam venit timpul curateniei si farasului pentru ei.
Haha! Distractivă lectură. Seamănă foarte mult cu promisiunile partidului meu inexistent: Dacă ne votați, promitem că vom dizolva statul cu totul.
RăspundețiȘtergerePai in cazul asta avem partidul inexistent aflat la conducerea statului inexistent... solutia ideala.. :)
RăspundețiȘtergereSindicalistii BCR.
RăspundețiȘtergere:) si lor, lor ce le poti promite flavian. "E si ei de-ai nostri", nu?
Cel mai rau ma tem de un crestinism fara Iad dpdv economic.
RăspundețiȘtergerehttp://octaraduro.wordpress.com/2011/02/24/crestinismul-fara-iad/
Cristian - este, este, trebuie sa le promitem si lor ceva. In primul rand mai putin stres. Apoi mai putine sedinte saptamanale in care sa li se reproseze ca nu s-au indeplinit targeturile, ca n-au stat suficiente ore peste program ca sa-si termine rapoartele si ca mai sunt 10 la usa gata sa le ia locul daca au ceva de comentat. Pe urma le dam cate o bere si cate o lista de intrebari ca sa nu mearga cu mana goala in victoriei... :)
RăspundețiȘtergereOctavian - nu te teme prea tare, oricum nu mai avem ce consuma chiar daca am vrea sa continuam in ritmul de pana acum... :)
Cristian - vad acum si un comentariu interesant la articolul pus de tine apropo de BRD. Poate ca stie BERD ceva de au lichidat asa de serios. TRANZACTIE RECORD: Ce inseamna ca BRD a iesit de sub tutela BERD
RăspundețiȘtergereMai Flavian...devii din ce in ce mai utopic (o fi dupa Zeitgeist - Moving Fw...). De acord ca politicienii si partidele fura. Si reprezinta prost masele care i-au votat. De acord ca nimanui nu-i pasa de cel de langa el, ci ii pasa de banii proprii. Si de acord ca resursele se imputineaza in timp ce oamenii se inmultesc si consumul creste nesustenabil.
RăspundețiȘtergereDar solutii de genul "sprijin voluntar" pt un minim de ordine pe strazi (politia). Sau daca iti inchipui ca armata n-ar reprezenta absolut nici o amenintare la un moment dat (daca ar fi adusa la organigrama unei structuri simbolice) crezi Romania si-ar impune la fel interesele in plan international? Si nu-mi da exemplu Elvetia ca acolo, chiar daca n-au armata, au alte "elemente defensive" (daca eu am casete de valori la tine, nu prea imi vine sa nu te ascult cand ai ceva de spus). Iar legat de "o minoritate sa decida pt majoritate" e chiar normal, deoarece majoritatea (se presupune ca) a ales / votat acea minoritate. Conditia treabuie sa fie ca furtul si coruptia acestei minoritati sa fie reduse la minim. De exemplu, Suedia, Danemarca, Canada, crezi ca la ei elita politica nu e corupta? Sau nu fura? Fura si la ei, dar mai cu limita...si fura dintr-o cantitate mai mare.
In concluzie: ai punctat bine problemele. Solutiile tale insa nu pot fi aplicate cu succes in proportie mai mare de 5-10%...din pacate.
Intre timp cineva a atacat site-ul lui David Wilcock...
RăspundețiȘtergereSalut Flavian, Sunt Anonimul 1 de pe blogul lui Dan Selaru. Iti raspunsesem acolo dar mesajul meu ori este in spam ori a fost sters, desi nu as vedea de ce.
RăspundețiȘtergereNu vreau pastrarea actualului sistem in care banca centrala face regulile iar bancile private isi pacalesc clientii fara scrupule.
Te sfatuiesc sa te documnetezi asupra sistemului bancar din perioada interbelica, sa vezi ca exista si alternative la bancile si modalitatile actuale de imprumut.
Uite si un exemplu: Avocatul care i-a scăpat pe ţărani de cămătari.
Multi imi spun ca acele solutii nu mai pot fi aplicate azi, dar asta datorita mutinationalelor si legislatiei care nu ar mai permite reinfiintarea bancilor populare.
Nu spun ca nu imi place modelul tau de societate, dar pe termen scurt este cam utopic.
Cred ca infiintarea unor partide noi raman singura solutie pe termen scurt.
John - stiu, m-am obisnuit cu ideea, utopic eram si acum trei ani cand vorbeam de spargerea baonului imobiliar, acum doi ani cand vorbeam de criza sau acum un an cand vorbeam de prabusirea sistemului financiar... :)
RăspundețiȘtergereDorin - e de vreo saptamana povestea, nu stiu ce tot fac. Oricum David n-a mai postat nimic de mai bine de o luna, auzisem ca a avut si unele probleme de sanatate.
BIG - comentariul intrase in spam si la mine, acum l-am observat. Un exemplu in genul dat de tine voiam sa aduc si eu in discutie zilele acestea. Inca ma documentez pe tema lui, o sa mai vorbim la momentul respectiv. In ziua de azi el se numeste CAR sau roata tiganului si tot pe asa ceva se bazeaza sistemul carion. Un alt exemplu clasic este cel din filmul It's a wonderful life. Insa toate aceste modele nu elimina controlul pe care statul il are in continuare asupra emisiunii de bani si a circulatiei acestora.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru dedicatie. :-)
RăspundețiȘtergereNu cred ca o sa reusesti cu promisiunile astea. Dar persevereaza. Fara ironie.
Ce descrii tu ar fi societatea dupa ce a parcurs toate etapele de transformare si, repet, oricum e utopic. Niciodata in istoria de ...10000 de ani oamenii n-au fost altruisti, echilibrati in consumul resurselor, etc. Vazusem un documentar pe Discovery unde descriau ca atunci cand oamenii au ajuns in Noua Zeelanda, in cateva sute de ani au dus la extinctie pasarea moa (un strutz local mai mare)...adica acu 700 de ani. Prin vanatoare extensiva si haotica. Si aici e vorba de localnici, nu de omul alb. Si exemplele pot continua. Asta e "human nature". Crezi ca mie nu-mi pare rau? Crezi ca n-as vrea sa vad mai multi oameni care sa se uite intai la consumul masinii lor decat la puterea motorului? Oameni care sa mai foloseasca si trasnportul in comun si bicicleta in loc de masina personala? Si asta e doar un exemplu intr-un domeniu. Ideea e ca...nu vad schimbarea asta. Si nici perspectivele in viitorul previzibil.
RăspundețiȘtergereLa un moment dat au scris pe site (David) ca a fost hack-uit si ca se incearca recuperarea lui din backup-uri deci au dat de inteles ca e serioasa treaba, a fost sters de pe server. El cica e "racit" - ce se mai leaga lucrurile...
RăspundețiȘtergereDan - de mai bine de doi ani de cand am facut blogul asta perseverez. Dar stii ca nu ma omor cu politica... :)
RăspundețiȘtergereJohn - am promis ca sterg din prima comentariile celor care mai insista cu "natura umna". Dar banuiesc ca n-ai mai dat pe aici in ultima vreme si n-ai vazut inca Z3MF. Dupa aia, poate arunci un ochi AICI ca si pe istoria omenirii mai veche de 10.000, aia care nu apare in cartile de istorie... ;)
Mad io - da, stiu, a scris si Steve Beckow pe tema asta
Ca tot vorbeam de modul in care oamenii se organizeaza in mod natural in lipsa statului sau a politiei: Libya Rebels Isolate Gaddafi, Seizing Cities and Oilfields
RăspundețiȘtergereBenghazi is now being run by a makeshift organising committee of judges, lawyers and other professionals who have sent out young people to direct traffic and restore basic order.
One high court lawyer, Amal Bagaigis, said: “We started just as lawyers looking for our rights and now we are revolutionaries, and we don’t know how to manage. We want to have our own face. For 42 years we lived with this kind of barbarianism. We now want to live by ourselves.”
Irish-trained surgeon Heitham Gheriani, who was one of the revolution’s organisers in Benghazi, said: “Now the people realise the power they have. They started this protest peacefully and then the youths joined them. And when Gaddafi started killing them they rose up. But we honestly didn’t think it would happen so quickly.”
Flavian: Dupa aia, poate arunci un ochi AICI ca si pe istoria omenirii mai veche de 10.000, aia care nu apare in cartile de istorie...
RăspundețiȘtergereGab: Cam aia ma gandeam si eu sa-i zic :) Zice Irina ca o fi avand Pai Mei tri milioane de vizualizari pe pagina aia :))
Mda, nu strica un statcounter sau macar un analytics pus acolo... :)
RăspundețiȘtergereSuper articol: http://news.goldseek.com/UnionSecurities/1298563200.php
RăspundețiȘtergerePt ca e lung imi permit sa pun aici o bucatica:
Since the founding of the US Republic over 200 years ago there have been numerous periods of gold standards. The current period of fiat currencies is not the first. But every time the world has moved to fiat currencies, it has eventually come back to a gold standard. The periods are summarized below.
1785-1861: gold standard. The founding fathers of the US were concerned about unrestrained money supply.
1862-79: fiat currency (known as Greenbacks). The shift to fiat was to accommodate the huge costs of the civil war (1860-64). A severe depression in the 1870s brought back a gold standard.
1880-1914: gold standard. A long period of monetary stability.
1915-25: floating fiat currency. A lack of gold with which to back paper currencies (brought on by the printing of money to finance WW1) brought another period of fiat currency.
1926-31: gold standard. The world pegged its currencies to the US dollar and British pound, both of which were convertible into gold.
1931-45: floating fiat currency. The global imbalances brought on by the Great Depression and WW2 took the world back to another period of fiat currencies.
1945-71: gold standard. As fixed by the Bretton Woods agreement, the world pegged itself to the US dollar which was convertible into gold at $35/ounce. In 1965 the US and Canada stopped issuing coins in silver. In 1968 the US$ was no longer convertible into silver.
15 August 1971: President Nixon took the world off the gold standard. No currency was now backed by gold.
1971-73: fixed dollar standard. The Smithsonian agreement pegged world currencies to the US dollar rather than gold, for the first time.
1973-today: floating fiat currency. The Basel Accord established the current system of floating currency rates with the US dollar as the world’s reserve currency.
As the above summary shows, there is no law saying that the US dollar cannot cease to be the world’s reserve currency. Nor is there any law that says the world could not go back to a gold standard. It emphasizes the importance of hedging oneself with gold.
Si inca una de la aia care fac regulile:
RăspundețiȘtergerehttp://blogs.cfr.org/geographics/2011/01/05/bank-runs/
Interesant, nu?
si inca una si poate ma cumintesc:
RăspundețiȘtergerehttp://lcmgroupe.home.comcast.net/~lcmgroupe/2010/Article-Euro_Experiment-Beware_Bank_Runs.pdf
Scooze pt flood
MadMax - gasesti partea asta de istorie si in Secret of Oz. Acolo e interpretata ca sa iasa ceea ce autorul vrea sa demonstreze, dar faptele sunt destul de bine enumerate. Altfel e bunicel articolul intr-adevar.
RăspundețiȘtergereIn povestea cu bank runs au dreptate: statele au salvat bancile, dar acum cine mai salveaza statele ? Cu PDF-ul ce sa zic, e bun si el. Dar aia care mai au nevoie de grafice ca sa realizeze rahatul oricum nu se vor uita la ele, iar ceilalti stim deja cum stau lucrurile... :)
Site Stats iti poate arata si statisticile pe fiecare articol. Cand esti logat, mergi la adresa:
RăspundețiȘtergerehttp://www.firdepir.ro/wp-admin/index.php?page=stats&view=post&post=119&blog=18455399
Mie îmi place ce spui tu Flavian, dar faptul că nu trăim acum într-o astfel de realitate înseamnă că momentan nu este posibilă, în special din punct de vedere mental. Este important să visezi şi să-ţi doreşti, atâta timp cât discrepanţa dintre ce este acum şi ideal nu-ţi creează stări de anxietate, frustrare, etc...
RăspundețiȘtergereExistă posibilitatea ca ceea ce spui tu să devină realitate, şi ceea ce mă face să spun asta este expansiunea mişcării open-source. Deoarece propune un model mult mai eficient de dezvoltare, genul ăsta de atiudine se va extinde, şi în curând vom avea soluţii deschise pentru majoritatea problemelor cu care oamenii se confruntă. În cele din urmă "statul" se doreşte a fi o "soluţie" la unele probleme socio-economice, banii la fel. Pe măsură ce mai mulţi oameni îşi vor investi energiile pentru a găsi soluţii mai eficiente lucrurile se vor schimba. Dar asta necesită timp.
Trebuie să avem niţică răbdare, şi ...să perseverăm, dar fără obsesie, să acţionăm acolo unde avem ocazia astfel încât lucrurile să se îndrepte în direcţia dorită.. şi să ne bucurăm de fiecare moment..
Cam asta e înţelegerea mea zilele astea..
Gab - mersi, am gasit, interesant
RăspundețiȘtergereX - perfect de acord, lucrurile se schimba in timp. Unele mai incet, altele destul de accelerat in ultima vreme. Iar noi contribuim la asta si important este sa ramanem optimisti. Pentru ca fericirea nu vine neaparat din faptul ca obtii ceva anume ci mai ales din cat esti de multumit cu ceea ce ai deja. Ca de obicei, trebuie gasit echilibrul optim intre cele doua.
Asta NU, ailalta NU, putin cam prea NIHILIST acest post.
RăspundețiȘtergereDupa ce mi se duse si ultima farama de zambet, sa mai vina cineva si sa spuna iarasi NU!
Vreau altceva, chiar daca este greu, chiar daca este intins pe 5-10 ani, vreau o tinta!
Eu mi-am fixat tinta, dar voi o aveti?
Dap, am pus tinta pe stat, partide, banci si alt sisteme de control si prostire a publicului. Esti gata sa dam foc.. la molotovuri ? :)
RăspundețiȘtergereEi uite asta e un articol foarte bun si chiar sunt de acord cu el aproape 100%.
RăspundețiȘtergere:D
Felicitari Flavian! Sincer!
Cu permisiunea ta (desi in ananarho-libertarianism nu exista drepturi de proprietate intelectuala), as vrea sa-l public si in alte parti. Daca esti de acord, bineinteles. :)
Chiar daca eu sunt "un pic" de alta parere (adica spun ca anarhia nu poate exista pentru libertatea neingradita de LEGI - adica Stat - degenereaza in violenta si suferinta inutila), trebuie sa recunosc ca IDEILE de mai sus raman perfect valabile si chiar necesare pentru ceea ce traim acum. Ai surprins foarte exact principalele problemele ce ne tin pe loc, ce se POT rezolva dintr-o singura "taietura".
Insa trebuie sa fii foarte sigur si pe solutie, sa stii EXACT unde trebuie "sa tai".
De acum incolo nu mai e loc de ezitari si in nici un caz de greseli (doar vezi si tu ce e prin Libia/Egipt). De la nivelul acesta in sus orice eroare se masoara in milioane de morti.
:)
un mic offtopic pt John Dow: in Elvetia serviciul militar este obligatoriu. In plus, Vaticanul e pazit si acum de o "Garda Elvetiana", nu?
RăspundețiȘtergere:)
E bun simt, nu-i anarho-etc iar ideile evident ca exista pentru a fi impartite. Be my guest.. :)
RăspundețiȘtergerepoate ca-i si bun simt si anarho-etc :) eu ma bucur.
RăspundețiȘtergereStiu ca nu vrei sa discuti despre doctrinele existente, sa faci o clasificare a lor, si intr-un fel te inteleg: se fac foarte multe confuzii, apar multe idei contradictorii, se poate ajunge la absurditati, la victime "in numele binelui comun" ce sunt atribuite unora care nu au avut niciodata astfel de intentii samd.
RăspundețiȘtergereInsa ce ai spus pana acum (*in articolul de aici) a fost discutat si de altii, intr-o forma sau alta, pornind din acelasi loc sau nu, cu concluzii oarecum asemanatoare. Nimeni nu are monopol pe bun simt, nu? Aceleasi idei exista de pe vremea lui Cicero, Socrate, Machiavelli, Rothbard, Mises samd. Ca ei le-au spus altfel e alta discutie, e modul lor de a interpreta niste Adevaruri ce exista dincolo de timp.
Nu poti avea drept de proprietate pe un Adevar, corect, poti avea insa pe modul in care ai ajuns la el. Iar aici nu ai cum sa nu recunosti contributia altora pentru ca ar fi incorect, pentru ca nu ai respecta munca lor.
Sa-ti dau un exemplu: Gutenberg a inventat masina de scris cu munca lui, pe banii, riscul si costurile lui, chiar daca ideile "sunt infinite" (ca pestele si painea/cunoasterea cu care Isus i-a hranit pe saraci - "I was blind and now I see" samd). Ele sunt facute ca sa fie impartite, corect, insa hartia nu e infinita. Pe munca lui el este proprietar si nu poti sa-l obligi sa faca asta doar pentru ca el e singurul care a reusit ceva.
Daca tu pierzi absolut toata averea stransa de parintii tai, daca esti nevoit sa pleci "in pustiu", tu iei cu tine doar CORPUL si MINTEA TA. Ele sunt SINGURELE UNELTE cu care poti sa-ti asiguri existenta si sunt inseparabile (vezi monismul neutru ce incepe cu Thomas Aquinas). Numai RATIUNEA poate determina supravietuirea ta si doar ea te poate face fericit. Nu exista alta cale. Acesta e singurul motiv pentru care unele idei esueaza "pe termen lung", duc la DISPARITIE, suferinta si nefericire, pe cand altele aduc prosperitate celor care le inteleg si le adopta.
Indiferent cum ai vrea sa le spui, indiferent de limba si conventii, aceste IDEI produc exact aceleasi efecte, de absoltut fiecare data. Sunt niste principii dincolo de puterea noastra de a schimba. Noua nu ne ramane decat sa le (re)descoperim intr-o noua forma, adaptata la REALITATE, la conditiile in care traim acum.
Iar daca vorbim despre Realitate (ce NU are absolut nici o contradictie in existenta ei), atunci ajungem rapid la concluzia ca "nu e nimic nou sub Soare" si ca absolut tot ceea ce facem este determinat de existenta celor ce au fost inaintea noastra, ca absolut toate gesturile noastre sunt de fapt indreptate spre urmasi. Ca avem o datorie morala si fata de trecut dar si fata de viitor, in exact aceeasi masura.
Cum se poate respecta acest lucru e alta discutie, e alegerea fiecaruia.
:)
gab - era vorba de etichetari, stii ce cred eu despre ele: Boala etichetarilor si a doctrinelor
RăspundețiȘtergereJG - da, nimeni nu are monopol pe bun simt. Ratiunea nu ma face fericit, ci dragostea. Despre corp si minte vezi articolul de azi. Realitatea este un vis, timpul o iluzie si datoriile.. se vor echilibra si ele pana la urma.. ;)
:)
RăspundețiȘtergereAs vota cu mare entuziasm partidul inexistent daca ar face banci inexistente, armata inexistenta, parlament inexistent, presedinte inexistent si altele de genul asta
Ah, pai e clar in cazul asta: esti de-al nostru... :)
RăspundețiȘtergere