vineri, 29 octombrie 2010

Genetica, spiritualitate si extraterestri

Incepusem acest articol ca un raspuns la comentariile pe care Tudor si un alt user anonim le faceau referitor la manipularile genetice si testele ADN care atesta existenta extraterestrilor. M-am lungit si am zis ca e mai util sa fac totusi un post separat. Eu cred ca lucrurile sunt tot mai evidente in ultima vreme pentru cine are un pic de bun simt si o minte deschisa la nou. Pe langa simplele teorii mai mult sau mai putin conspirationiste si documentele antice interpretate mai mult sau mai putin subiectiv, apar tot mai multe dovezi stiintifice cum ca genetica noastra a suferit interventii de-a lungul timpului. Faptul ca astfel de subiecte sunt in general tabu pentru orice om "serios" nu ajuta la elucidarea misterului. Astfel ca sursa si motivul acestor interventii ramane subiect de dezbatere si de interpretare personala.

Unii merg pe varianta pesimista. Oamenii erau initial primitivi, iar niste baieti veniti din alte parti in cautare de resurse s-au distrat cu transformarea oamenilor pentru diverse interese. Pentru a-i utiliza ca forta de munca necesara la extragerea resurselor de pe pamant. Pentru a le folosi energia in scenarii de tip Matrix. Sau pentru a le recolta sufletele, pentru ca erau rai si fara "dumnezeu" si cu asta se ocupau ei. Sunt n variante de scenarii negativiste care baga spaima in oamenii ce le aud pentru prima data. Sau strecoara indoiala in sufletul "pacatosului" care citeste cartile respective.

Sunt apoi surse care se chinuie sa demonstreze exact contrariul. Spun ca interventia a fost de fapt facuta pentru imbunatatirea si evolutia rasei umane. Modificarile genetice au avut fost facute in scop pozitiv, pentru cresterea nivelului de adaptabilitate la mediu si dezvoltarea creierului. Fara de acestea rasa nu ar fi reusit sa ajunga la un nivel de inteligenta suficient cat sa-i permita dezvoltarea actuala sau aceasta evolutie ar fi durat mult mai mult. Iar ajutorul dat inca nu s-a terminat, pentru ca mai avem un pic de evoluat pana sa reusim sa stam ca rasa pe propriile picioare si suntem inca monitorizati pentru ca lucrurile sa evolueze in directia buna.

In final sunt si surse care explica ca ambele variante sunt partial corecte. Adica initial proiectul a fost pornit cu ganduri bune, insa unii s-au amestecat si au cam stricat lucrurile, iar acum se incearca repararea lor. Adica cei care au facut imbunatatirea originala cu material genetic superior au facut-o cu scop pozitiv, iar apoi au lasat evolutia sa lucreze de la sine. Intre timp insa au aparut interventii nedorite care au stricat o parte din munca facuta initial. Cam ca intr-o gradina in care te duci sa altoiesti un pom salbatic, cu speranta ca acesta va face fructe mai bune. Iar peste un timp cand te intorci sa vezi cum a crescut, descoperi ca altcineva a venit si a rupt cateva ramuri, iar pomisorul nu a evoluat asa de bine cum ar fi putut sa o faca. Motiv pentru care incerci sa-l repari pe cat posibil si sa-l pazesti pentru a preveni eventuale interventii nedorite pe viitor.

Cine a facut asta ? Si aici sunt o multime de ipoteze. Extraterestri buni, extraterestri rai sau ambele variante. Sunt teorii care sustin ca e posibil sa fie vorba tot de noi. Adica oameni veniti din viitor sau dintr-un univers paralel. Care au evoluat pana la punctul in care au reusit sa poata manipula timpul si creatia astfel incat sa poata realiza asemenea interventii asupra propriilor stramosi sau rubedenii din realitatile paralele. Cate carti atatea scenarii. Momentan fiecare poate alege sa creada ce varianta doreste, mai ales ca asa cum ziceam subiectul este deocamdata "tabu" pentru stiinta clasica si s-au facut foarte putine analize la modul serios pe aceasta tema.

Dincolo de latura pur fizica, mai exista si implicatiile de natura spirituala. Asta daca accepti ideea ca dincolo de dimensiunea fizica exista si alte dimensiuni in care constiinta trece dupa decesul corpului fizic. Iar aici este din nou mult de discutat despre o evolutie asa-zis liniara sau una repetitiva. Se naste sufletul odata cu corpul iar la finalul vietii ramane pentru totdeauna in "rai" sau "iad" asa cum afirma unele religii ? E posibil sa avem o singura sansa si singura viata. Una buna sau rea sau cum o vrea dumnezeu si apoi eternitatea in functie de cum si-a jucat fiecare singura carte pe care a avut-o.

Altii vorbesc de varianta reincarnarii, cu multiple experiente, multiple calatorii, in care spiritul evolueaza, avanseaza, in care nu exista bine sau rau ci doar experiente. Corpul in acest caz este doar un vehicul, un avatar cu care lucreaza constiinta, ca o masina in care te-ai suit pentru a face o calatorie. Pleci cu ea pe sosea, printre alte vehicule conduse de alte persoane, care se concentreaza asupra drumului si uita uneori scopul calatoriei. Ajungi insa la destinatie si cobori, pentru a incepe apoi o alta aventura, poate cu alta masina. Pastrand analogia, observam ca teoretic reincarnarea s-ar putea face atat in corpuri umane cat si extraterestre, mai simple sau mai avansate, atata vreme cat "soferul" stie sa utilizeze tipul respectiv de vehicul.

Intram insa intr-o noua zona "tabu" de data aceasta pentru filozofie si religie. In care manipularile genetice sunt de fapt un simplu tuning pentru vehiculele pe care le alegem pentru a calatori in infinitatea creatiei. Iar extraterestrii pasionati de genetica sunt simpli "mecanici" care ii ajuta pe oamenii care nu au inca suficiente cunostinte sa-si repare si sa-si imbunatateasca singuri masinile.. ;)

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

joi, 28 octombrie 2010

Noutati si comentarii

Inca o saptamana, inca un calup de stiri. A inceput primul proces colectiv in Dosarul "Clienti contra banci"! Termenul de judecare: 24 octombrie 2011. Un an de zile asteptare adica. Mda, poate cu putin noroc pana atunci scapam cu totul de ele. Tot apropo de bancile noastre, dupa ultimele rapoarte cica BNR are cel mai mult aur dintre băncile centrale din Est. Hehe. Romania are de fapt vreo 30 de tone aur si restul hartii. Care zic ca englezii or sa ne dea inapoi lingourile asa cum ne-au dat si rusii tezaurul.

Discutand despre ideea ca sistemul financiar actual este un fel de caritas, imi punea cineva zilele trecute o intrebare interesanta pe un forum. Ce asemanare e intre unul care pune 1000 lei la caritas si se asteapta ca la sfarsitul anului sa aiba 6000 lei si unul care pune 1000 lei intr-un depozit si se asteapta la sfarsitul anului sa aiba 1070 lei ? Voia sa zica de fapt ce diferenta e intre cei doi. Ati auzit de notiunea "doubling time" ? Primul caritas se va prabusi mai repede, al doilea mai lent. In final, un sistem bazat pe crestere infinita intr-o lume finita tot acolo ajunge. E asadar doar o chestie de timp. Rata de dublare si timpul de atingere a limitelor, ori ca vorbim de bacterii intr-un borcan, ori ca vorbim de 6 miliarde oameni pe o planeta, ori ca vorbim de sisteme financiare bazate pe crestere si dobanda. Oamenii in ziua de azi au probleme cu intelegerea functiilor exponentiale. Demonstratia am mai pus-o pe aici, dar nu strica s-o mai punem. Iar zic ca lumea pricepe greu si uita repede. Matematic si logic, pentru cine e in stare sa inteleaga: Arithmetic, Population and Energy

Doi mari companii care se cam joaca pe burse au fost acuzate de manipularea cursului argintului. JPMorgan si HSBC Holdings au fost date in judecata pentru manipularea pietei argintului, mai exact pentru intelegeri privind coborarea artificiala a cursului acestui metal, scriu Reuters si Wall Street Journal. Plangerile vin din partea a doi investitori – Brian Beatty si Peter Laskaris – care acuza institutiile financiare ca au facut astfel profituri de cateva milioane de dolari. Potrivit dosarelor inaintate deja in instanta, JP Morgan si HSBC Holdings au inceput operatiunea de manipulare a pretului argintului inca din primul semestru al anului 2008, pariind pe scaderea cursului, ceea ce le-a atras si o ancheta a CFTC.

De ultimele ispravi ale vecinilor nostri care ne returneaza rubedeniile colorate ati tot auzit la stiri. Greva ca greva, ca francezii nu pricep ca nu pot trai toti din pensii si de muncit sa munceasca aproape nimeni e una. Dar mi se pare mult mai interesant faptul ca o greva de cateva zile pune in evidenta atat de bine "fragilitatea economiei" si dependenta lantului logistic de petrol: French fuel depots cleared of protesters. Lipsa de carburanti ? Neah, chestia cu circulatul doar in anumite zile se poate intampla doar in comunism. In tarile "civilizate" este imposibil asa ceva. Numai prostii mai pun azi deoparte o canistra-doua de motorina in caz ca le vin si altora astfel de idei.

Premieră în Statele Unite: Pentru prima dată în istoria Americii, Trezoreria vinde bonduri cu randament negativ. Mda, era clar ca in termeni reali erau negative oricum de ceva vreme. In plus sunt sigur ca la socoteala lor folosesc indicele ala de inflatie calculat stim noi cum. Ia bonduuu.. ia bonduu.. ieftin ca braga. Nou! Bonduri imprimate pe hartie trei straturi, parfumata si decupata la dimensiunea corecta. Tot despre ispravile bancilor americane si problema forclosure de care ati tot auzit in ultima vreme avem un articol bunicel aici: Battle Lines Forming in Clash Over Foreclosures

Iar in final sa mai facem nitzica "teorie" a conspiratiei. We regret to inform you that Zecharia Sitchin passed away on the morning of October 9th. Apropo de care, daca activitatea inceteaza brusc pe aici intrebati la Gab sau pai mei. Ei stiu unde sa sune sa afle daca am luat cumva o scurta vacanta in realitatea asta sau in cealalta. Nu va impacientati totusi, intentionez sa-mi vad copii mari. Apropo de copii si teorii SF, citeam pe blogul lui Claudiu stirea asta: New DNA Test On 900 Old Starchild Skull Reveals, Extraterrestrial Are Real. Ba se pare ca isi fac si tot mai tare simtita prezenta in ultima vreme. OZN-urile nu ne dau pace: China, New York, si acum, Texas. Si doar ce va ziceam zilele trecute ca vecinilor nu le plac nuclearele: US Lost Command of One-Ninth of Intercontinental Ballistic Missile Arsenal Last Saturday.

Meteo. Dupa eruptia de acum doua saptamani a fost relativ liniste pe spaceweather. Au mai fost ceva activitati solare, dar nu pe directia noastra. Cu toate astea NASA incepe sa ia in calcul strategii privind protectia infrastructurii energetice in caz de fenomene solare extreme. Incearca sa puna bazele unui sistem de previzionare care sa analizeze ce transformatoare ar fi cele mai afectate: Solar Shield - Protecting the North American Power Grid. Daca chinezii chiar ne pregatesc surpriza de care zicea David s-ar putea sa nu mai avem insa nevoie de vechea retea energetica multa vreme: a battery we can drop into existing automobiles to make them run 1000 miles on a single gallon of water. Suna cunoscut... ? :)

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

luni, 25 octombrie 2010

Un nou episod din povestea bancara

Povestea cu "garantarea" de 1% a depozitelor o stiti deja: Bancile, garantarea si raportarile

Ati vazut probabil si ultima noutate aparuta in aceasta privinta:
Depozitele bancare vor fi garantate până la 100.000 de euro, de la începutul anului viitor
Angajaţii băncilor sau persoanele aflate la conducerea instituţiilor de credit nu vor mai putea face parte din Consiliul de Administraţie al Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDSB), iar de la începutul anului plafonul de garantare va creşte de la 50.000 euro la 100.000 euro, potrivit Mediafax.

"În situaţia în care resursele financiare acumulate la fondul special nu sunt suficiente pentru a asigura onorarea plăţii despăgubirilor, fiecare instituţie de credit persoană juridică română plăteşte, în termenul comunicat de Fond, o cotizaţie suplimentară", potrivit proiectului de act normativ.
Adica chiar daca nu avem bani nici pentru plafonul actual, mai ridicam un pic marja. In caz ca pica o banca, cotizeaza celelalte. In caz ca mai pica una, cotizam iar. Si tot asa, pana nu mai ramane nici una.

Va suna cunoscut ? Poate pentru ca este exact modelul adoptat de FDIC-ul american. Ei au trecut deja de faza cu colectarea banilor in avans pe cativa ani de la bancile ramase in sistem. Acum au scornit alta gogomanie: garantarea infinita. A tuturor depozitelor, indiferent de suma lor: A Broke FDIC Expands Checking Account Insurance From $250,000 To Infinity

E o logica in chestia asta. Se pare ca cu cat esti mai falimentar, cu atata poti garanta mai mult. Oricum nu te mai crede nimeni. Mda, FGDB-ul nostru are un bun exemplu de urmat...

Deposit Insurance Fund
A March 2008 memorandum to the FDIC Board of Directors shows a 2007 year-end Deposit Insurance Fund balance of about $52.4 billion, which represented a reserve ratio of 1.22% of its exposure to insured deposits totaling about $4.29 trillion. The 2008 year-end insured deposits were projected to reach about $4.42 trillion with the reserve growing to $55.2 billion, a ratio of 1.25%. As of June 2008, the DIF had a balance of $45.2 billion.

However, 9 months later, in March, 2009, the DIF fell to $13 billion. That was the lowest total since September, 1993 and represented a reserve ratio of 0.27% of its exposure to insured deposits totaling about $4.83 trillion. In the second quarter of 2009, the FDIC imposed an emergency fee aimed at raising $5.6 billion to replenish the DIF. However, Saxo Bank Research reported that after Aug 7th further bank failures had reduced the DIF balance to $648.1 million. FDIC-estimated costs of assuming additional failed banks on Aug 14th exceeded that amount.

The FDIC announced its intent, on September 29, 2009 to asses the banks in advance for three years of premiums in an effort to avoid DIF insolvency. The FDIC revised its estimated costs of bank failures to about $100 billion over the next four years, an increase of $30 billion from the $70 billion estimate of earlier in 2009. The FDIC board voted to require insured banks to prepay $45 billion in premiums to replenish the fund.

On February 23, 2010, FDIC chairman Sheila Bair warned that number of failures in 2010 could surpass the 140 banks that were seized in 2009. Commercial Real Estate overexposure has now been deemed the most serious threat to banks in 2010.
Oct 24 : FDIC Seizes 7 More Banks; US Bank Failures In 2010 Rise To 139
Asadar, pe scurt, istoria FDIC sta astfel:
- in 2008 aveau 52 miliarde cu care acopereau 1.22% din depozite
- in august 2009 ajung in prag de faliment, cu fonduri de nici un miliard
- in septembrie 2009 cereau 45 miliarde cotizatia avans pe 3 ani de la banci
- in februarie 2010 estimau ca recordul de falimente din 2009 va fi depasit
- in octombrie 2010 numarul de banci inchise egala deja totalul din 2009
- FDIC ridica marja de asigurare de la 250.000 la infinit

Povestea continua, asteptam noi episoade.. popcorn sa fie... :)

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

duminică, 24 octombrie 2010

De weekend - despre realitate

Cu multumiri fymaa, lui Bashar si traducatorului... :)

     Aceasta constructie a personalitatii este creata din definitia realitatii, din felul cum simti realitatea, din felul cum te comporti. Si astfel, calitatea acestora, determina calitatea privelistii pe care o vezi prin fereastrele fiecarei parti a tetraedrului. Cu cat sunt definitiile si credintele mai clare si mai echilibrate, cu cat sunt emotiile si gandurile mai clare si mai echilibrate, cu cat sunt comportamentele mai aliniate, mai clare si mai echilibrate, cu atat este mai clara si mai transparenta privelistea realitatii pe care o explorezi in spatiu-timp.
     Apoi intalnesti un vartej, un curent, o bulboana, un eveniment seismic, o unda, un val imens, ceva ce te scoate de pe directie. Si cazi invartindu-te in adancurile oceanului intunecat.
     Tot drumul in jos in intuneric. In jos pana ajungi sa te opresti pe fundul oceanului realitatii fizice, rece si dur. Ramai intins acolo pentru un timp, buimacit, coplesit de presiunea uriasa a apei si energiei ce te-apasa, tinandu-te jos. Faci tot ce poti sa te misti, iar tot ce poti sa faci este sa te tarasti pe fundul oceanului, apasat de presiunea uriasa de peste tine. Iti amintesti vag, foarte vag cum era sa inoti liber, cum era sa te misti in sus si-n jos, stanga – dreapta, fata – spate, cum era sa vezi lumina sus de-asupra ta, pe masura ce te tarasti printre sedimentele epocilor trecute, prin istoria pietrelor si inceputul timpului. Si te tarasti si te tarasti si te tarasti in intuneric pentru mult mult timp.
     Apoi, incetisor, aproape imperceptibil, incepi sa-ti dai seama ca te tarasti in susul unei pante usor inclinate, in sus, atat de usor inclinate ca aproape nu-ti dai seama. Pentru ca este inca atat de intuneric incat nu ai cu ce sa compari. Dar poti simti diferenta in inclinare, unghiul este diferit. Capul iti este, din nou, usor ridicat, este din nou indreptat in sus. Inca nu poti vedea lumina, dar stii ca este undeva in sus. Continui sa te tarasti in sus, in sus, in sus. Iar panta este lunga si goala. Si ai impresia ca iti ia la nesfarsit sa urci. Si inca nu este lumina. Nicio lumina. Nici o lumina.
     Pe masura ce continui sa te tarasti, dintr-o data ochii ti se obisnuiesc si realizezi ca nu mai este chiar atat de intuneric. Acum se vad nuante de gri. Si lasi culoarea gri sa te patrunda, sa te hraneasca cu informatie, sa-ti reaminteasca de stralucirea luminii chiar daca asta este o asemanare palida, iti aminteste si te hraneste, te inspira si te indeamna sa continui, sa inaintezi, sa urci, sa urci, sa urci. Iar panta este din ce in ce mai inclinata, urcand din ce mai abrupt, mai abrupt, mai abrupt.
     Incepi sa simti cum o parte din greutate, din presiune a fost ridicata, cum incarcatura s-a usurat. Se mai strecoara putina lumina, si inca putina si inca putina. Iar acum, poti vedea ca nu esti singur. Mai sunt si altii in jurul tau, tarandu-se in sus odata cu tine. Iti dai seama ca nu ai fost niciodata cu-adevarat singur, doar ca erai atat de mult in intuneric incat nu ai putut vedea ca aveai companie. Urci tot mai sus, mai sus, mai sus. Si destul de repede se face din ce in ce mai multa lumina, din ce in ce mai stralucitoare. Iar acum nu te mai tarasesti. Incepi sa inoti un pic.
     Inca te mai sprijini de panta, dar te poti impinge spre suprafata o vreme. Si iar impingi si mai inoti putin, iar impingi si mai inaintezi putin in sus pana cand piciorele abia mai ating panta si deja esti drept, iar capul iti este indreptat spre cer.
     Acum ii poti vedea si pe cei din jurul tau; nu doar pe cei asemenea tie, ci tot felul de forme de viata, plutind spre suprafata impreuna cu tine, invitandu-se mai sus, si mai sus, si mai sus. De la suprafata vine lumina si muzica de-o frumusete extraordinara. Plutesti in sus fara sa-ti mai pese de panta pentru ca acum te-ai eliberat de ea. Plutesti in sus, iar lumina devine din ce in ce mai stralucitoare, mai stralucitoare, atat de stralucitoare incat trebuie sa-ti mijesti ochii. Insa te obisnuiesti repede. E o lumina tremuratoare, irizanta, scanteietoare, minunata, ademenitoare, ce invita.
     Cu un ultim efort, tasnesti la suprafata, intr-o multime de stropi si poti acum vedea intinderea infinita a oceanului de jur imprejur si pe toti ceilalti saltand in valuri, uitandu-se in jur, clipind des din ochii deschisi si treji, trecand de la o densitate la alta. Capetele iscodesc cerul.
     Respiri din nou aerul, aerul racoros si proaspat iti umple plamanii, invigorandu-te, inspirandu-te, energizandu-te atat de mult ca incepi sa te ridici din ce in ce mai sus in aer, pana cand te ridici deasupra apei, plutind deasupra apei, ridicandu-te spre cer din ce in ce mai sus, mai sus, mai sus, in nori, prin nori, deasupra norilor.
     Te uiti in jos, sub tine, si vezi oceanul albastru minunat si norii unduitori, iar tu te ridici din ce in ce mai sus, uitandu-te spre Soare, stralucitoarea stea a sistemului tau solar si te indrepti spre el. In jurul tau acum este intuneric si sunt multe stele; esti in spatiu. Si te uiti in jos spre magnificul glob pamantesc, frumosul tau Pamant. Si iti amintesti. Iti amintesti lungul drum. Iti amintesti cum te-ai scufundat, dorindu-ti sa te joci, sa explorezi, sa investighezi. Iti amintesti vartejul neasteptat, curentul neasteptat, valtoarea brusca care te-a tras in jos pe fundul oceanului.
     Iti amintesti cum ai fost acolo o lunga lunga vreme. Dar apoi iti amintesti cum te tarai, apoi cum paseai, cum te catarai, cum te-ai ridicat. Iti amintesti cum ai ajuns sus, deasupra norilor, din nou in spatiu, indreptandu-te spre Soare, ce devine din ce in ce mai stralucitor.
     Si intri in Soare, in inima luminii, lumina orbitoare si fierbinte, in inima Creatiei.
     Lumina e stralucitoare, dar nu te arde. Te sprijina si sustine. Si e “materialul” din care esti facut. Te uiti inapoi din Soare, din lumina lui Tot Ceea Ce Este, catre Pamant si ti-l amintesti ca pe o calatorie, ca pe o cale ce te-a imbogatit, ca pe o experienta ce nu va fi uitata, ci va fi intotdeuauna pretuita.
     Acum apartii stelelor, esti chiar stelele ce dau nastere si viata diferitelor planete pe care multe asemenea calatorii sunt posibile. Si te minunezi de miriadele de posibilitati din interiorul Creatiei. Numarul infinit de calatorii facute de o multitudine de versiuni ale tale, simultan, una langa alta, peste golfurile spatiului, timpului si dimensionalitatii, calatorii multiple infinite ce se desfasoara simultan.

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

luni, 18 octombrie 2010

Noutati si comentarii

Hai ca-i luni si dupa o saptamana de pauza s-au strans cateva stiri. Incepem cu economic, pe plan local. Unde avem confirmarea oficiala ca ceea ce repet eu de vreo doi ani despre asa-zisa garantare a depozitelor este corect: Lobby şi şantaj pe Ordonanţa creditelor
Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar se activează atunci când o bancă dă faliment şi acoperă pentru fiecare deponent şi pe fiecare instituţie un plafon maxim de 50.000 de euro. Declaraţia lui Gheţea a fost criticată dur de deputatul Petru Călian (PDL), care a spus că „această bombă" ar putea crea „haos, o bulversare în rândul populaţiei" şi ar putea să-i determine pe români să-şi retragă depozitele din bănci.

La rândul său, deputatul Vasile Bleotu (PSD) a arătat că, deşi sistemul bancar este unul foarte solid, în cazul în care o bancă ar putea ajunge la faliment, Fondul de Garantare nu ar avea în acest moment suficiente resurse pentru a despăgubi clienţii, iar Guverul ar putea fi obligat să se împrumute. „Depozitele garantate sunt garantate, problema este însă cu resursele de acum", a adăugat Bleotu.
Mi-am permis sa corectez in citat partea legata de "soliditatea" bancilor. In rest, ce sa mai zic ? Mda, adica noi "garantam" dar n-avem cu ce. Curat 1984 coane Fanica. Din gura pot sa garantez si eu cate in luna si in stele... :)

Continuam tot cu domeniul bancar. Ceea ce erau pana acum ceva timp cazuri destul de rare se pare ca incep sa se inmulteasca: Clientii BCR, pagubiti cu 50.000 de euro. Banii au fost furati din conturi. Conducerea bancii face o analiza interna. Asta e asadar inca un caz in genul celui de la Crediteurope: Directoarea Credit Europe Bank, arestată. Asta se intampla cand angajatii sunt impinsi la limita si cedeaza mult mai usor tentatiilor fiind sub influenta presiunilor sau stresului. Zilele bancilor sunt numarate si finalul sistemului actual e tot mai aproape. O argumenteaza si Bogdan intr-un mod excelent in unul din ultimele sale articole: Conflictul social și cea mai mare iluzie. Poate asta a fost si unul din subiectele de discutie si motivul pentru care Băsescu şi Boc s-au întâlnit în mare secret cu membri ai "Trilateralei".

Vi-l mai aduceti aminte pe nea Art Laffer ? Da, acest nea Art Laffer: Peter Schiff Was Right. E un fel de zilisteanu al vesnicelor cresteri imobiliare americane, un fel de khris al vesnicelor reveniri bursiere, un fel de mugurel al vesnicei soliditati bancare... ma rog, ati prins ideea. Inca unul din cei care demonstreaza ca toate diplomele alea pe care le detin unii fazani sau asa-zisul "nobel" pentru economie pe care l-au primit alti mancatori de bullshit, nu valoreaza nici cat doi bani sau cat o picatura de bun simt. Ei bine, de data asta nea Laffer s-a prins ca ceea ce-i explicau altii inca din 2006-2008 e intr-adevar posibil. Cam tarziu, dar mai bine decat niciodata: Top economist Arthur Laffer predicts collapse of 2011 US economy. Ei, dar nu disperati, sunt sigur ca totul se poate rezolva daca reusim sa mai impulsionam un pic, doar un pic, cresterea si consumul. De exemplu putem inlocui toate chestiile inutile pe care le avem deja, cu alte chestii inutile dar care au eticheta verde: Greensumption.

De burse n-am mai zis nimic de multa vreme. Atata timp cat DOW se chinuia sa iasa din intervalul intre 10.000 si 11.000 nici nu era mare lucru de zis. Dupa ce multa vreme a cochetat cu deprecierea sub bariera de jos a intervalului, pentru a incepe scaderile mult asteptate, se pare ca in ultima perioada cocheteaza cu saltul peste bariera de sus. Ajutat evident si de inflatie, adica de un dolar tot mai slab. Fapt care se regaseste si in raportul acestuia cu metalele pretioase, avand in vedere ca aurul a ajuns aproape la 1400USD uncia zilele trecute. In timp ce imobiliarele, masinile sau alte chestii neesentiale continua sa se ieftineasca, inflatia se strecoara tiptil crescand costul la produsele de baza: An inflationary cocktail in the making. Sa va mai zic si de greva francezilor ? Aur, ferme si petrol. Metale pretioase, hrana si combustibili. Moneda solida, nevoi de baza si energie. Cand vechiul sistem se clatina... we go back to the basics.

Mda, in privinta burselor vedem ce ne mai aduce nou si luna noiembrie. Iar daca acolo lucrurile vor rasufla din nou, sa speram ca macar in domeniul energetic vom afla ceva noutati. Pe 14 noiembrie se pare ca niste baieti s-au hotarat sa rupa pisica. Pentru cine a mai studiat cate ceva despre energiile alternative, Bedini nu mai e de mult un nume necunoscut. Iar faptul ca se promite distribuirea catre participanti de informatii complete si kituri de construire a proprilor motorase generatoare de energie suna delicios. Sa speram ca se vor tine de cuvant si ca vor arata astfel si altora cum ar trebui procedat. Patentarea si lacomia inventatorilor nu ajuta daca vrem sa eliminam dependenta de combustibilii fosili si controlul mentinut de unii prin intermediul monopolurilor energetice actuale.

Intre timp soarele se pare ca si-a revenit si el dintr-o perioada de relativa inactivitate. Ne asteptam asadar ca vremea urmeaza sa se incalzeasca in perioada urmatoare, avand in vedere ca sambata a avut loc una din cele mai puternice eruptii solare din ultimele trei luni. Ba mai mult, exista inca un filament de dimensiuni apreciabile ce ar putea contribui si el in curand la intensificarea fenomenelor meteo de origine solara.

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

sâmbătă, 16 octombrie 2010

De weekend - critica cinematografica

Weekend-ul acesta in loc de recomandarea unui singur material video, vom face lucrurile un pic mai altfel. Va promiteam de mult ca o sa incerc sa fac la un moment dat o comparatie intre filmele aparute tot mai des in ultima vreme si care incercau sa explice cu mai mult sau mai putin succes o parte din problemele prin care trecem cu totii in acest moment. Si cum am avut mai mult timp zilele acestea sa revad o parte din materialele respective, m-am gandit ca as putea organiza aceasta mica sesiune de "critica cinematografica" sub forma unui top. Cu care bineinteles veti putea sau nu sa fiti de acord.

Ca sa n-o mai lungim prea tare, incepem asa cum se obisnuieste, cu treapta cea mai de jos, adica filmul pe care personal l-as clasa pe ultimul loc. Nominalizarea mea ar fi aici Capitalism - A love story. Motive ? Multe. Nici nu stiu de unde sa incep. E singurul din lista unde pur si simplu nu am rezistat sa-l urmaresc pana la capat si am mai derulat pe ici pe colo. Ma stiti deja ca nu sunt adeptul unei ideologii economice bazata pe crestere infinita si care pune accente doar pe materialism. Dar a fi de acord cu ceea ce a facut Michael Moore in cazul capitalismului, este ca si cum ai fi de acord sa ia bataie pisica ce a furat ieri salamul pentru laptele pe care l-a baut azi catzelul. Mergand pe principiul ca daca tot e vinovata, de ce sa nu dam in ea. Am suportat cu stoicism povestile triste cu tot felul de familii nefericite, cu baietii care profitau de licitatii, am zambit la partea cu Reagan sau cu judecatorul care baga copii la inchisoare pentru ca erau obraznici, desi vedeam in exemplele respective mai mult vina statului decat a capitalismului. Dar cand s-a ajuns la partea cu preotii si crucea lui Isus suprapusa peste wall-street n-am mai rezistat. Am inceput sa derulez printre povestile cu GM pana la finalul unde statul promitea prin niste legi inutile ca tuturor o sa ne fie bine, dar in schimb a venit uraganul Katrina si n-a mai fost. Ca o concluzie, mi s-a parut un film slab si populist. Un gen de OTV-lizare economica, in care se incerca impresionarea publicului prin povesti triste si masuri nerealiste care aveau prea putina legatura cu subiectul in discutie.

Pe o treapta net superioara se afla urmatorul film, care este intr-un fel opusul celui dintai. Atat in ce priveste orientarea politica, cat si opinia despre conceptul de piata libera si ideologie capitalista. E vorba de Generation Zero, filmul pe care l-am comentat deja AICI si caruia ii voi face o prezentare mai scurta acum. Pe langa ce spuneam acolo as mai adauga ca pisica incearca de data asta sa fie aruncata indirectia diferentei de educatie dintre generatii. Iar vina sa fie a bietilor hippie care in anii 60 ne dadeau primele lectii de libertate si egalitate, dupa secole intregi de falsa ideologie morala si dogma puritana. Adica ne place piata libera, dar nu ne place libertatea unora de a demonstra sau a face cu corpul lor ce au ei chef. Ca sa vezi contradictie. Iar ceea ce nu inteleg realizatorii filmului este ca si in cazul in care cei cateva zeci de CEO ai marilor banci si baieti de la conducerea FED ar face parte din respectiva generatie "iresponsabila" n-ar fi o problema. Pentru ca inainte sa iasa la pensie, ne vor scapa si de vechile dogme financiare si de vechea paradigma economica, chiar daca o vor face de data asta inconstient. Cum ? Falimentand caritasul financiar-bancar. Iar daca tot am adus aminte de caritas, as dori sa mentionez si filmul Kapitalism - reteta noastra secreta. Care e cam intre primele doua filme prezentate anterior, dar pe care nu-l voi include in "top". Pentru ca nu vorbeste de macroeconomie ci despre macrogainarii din microeconomia Romaniei... :)

Trecand totusi la urmatorul material din lista, ajungem la filmul Meltup. Ai carui autori, spre deosebire de cei ai filmului precedent, vorbeau de criza actuala INAINTE ca aceasta sa aibe loc. Mare diferenta. Care le da multe puncte drept bonus la capitolul credibilitate. Ce spun respectivii stiti deja, asa ca n-o sa insist prea mult. Explica si ei greselile facute prin salvarea marilor banci responsabile de umflarea baloanelor si declansarea crizei. Spre deosebire de Generation Zero indraznesc totusi sa faca un pas mai aproape de concluzie si sa faca previziuni privind soarta dolarului, ca si a raportului dintre acesta si alte monede mai solide.

Trecem insa la urmatorul candidat. As pune filmul Collapse deasupra documentarului Meltup din mai multe motive. In primul rand pentru ca merge un pic dincolo de nivelul superficial al economiei, dincolo de simple cifre despre PIB, grafice cu somajul, monede sau ideologii economice. Collapse ajunge la povestea care ne loveste ceva mai aproape de realitate. E vorba de problema resurselor, de care ne povestea si Chris Martenson inca din 2008. Este in mare parte o recapitulare in care Michael Ruppert nu se mai chinuie sa demonstreze situatia trista a resurselor, asa cum se facea in crashcourse. Avem un fel de concluzie si trecere in revista a situatiei in care ne aflam din punct de vedere economic, financiar sau social corelat insa cu problemele energetice si de resurse pe care filmele anterioare le ignora total. Finalul este unul oarecum pesimist privit din prisma unui om singur si obosit, care e satul deja sa explice de prea multe ori lucrurile respective. Intelege insa ca viitorul va fi unul al colaborarii pe plan local, al micilor comunitati, din care se va dezvolta ulterior un nou model de societate. Deci putem spune ca daca nu e chiar optimist, mai are totusi speranta renasterii omenirii si a unui sistem bazat pe alte principii.

Partea de care se lovesc insa majoritatea celor care inteleg problema resurselor limitate este in general cea legata de tehnologie. Atat Michael Ruppert cat si Chris Martenson desi au reusit sa scape din dogma ideologica sau cea economica, mai au un pic de luptat cu dogma stiintifica. Cel care consider ca a reusit macar partial sa castige batalia cu tehnologia este Jacques Fresco, motiv pentru care l-as plasa pe o treapta superioara. Materialul despre societatea imaginata de el l-am supus chiar de curand dezbaterii acum cateva zile, asa ca nu voi insista nici aici prea mult. Ideea este insa ca n-ar trebui sa ne bazam pe vechea stiinta mai mult decat ne bazam pe vechea economie. Iar daca pana acum omenirea si-a rezolvat multe din problemele sale de fapt cu ajutorul tehnicii, ingineriei, mecanicii sau fizicii si nu cu ajutorul banilor, este destul de posibil sa o faca din nou.

Am vorbit pana acum de libertate ideologica, de libertate economica si de libertate tehnologica. Ce-ar mai fi de adaugat ? Unii considera ca ar mai fi totusi ceva. Daca ati urmarit cu atentie filmuletele cu Jacques Fresco ati observat cu siguranta ca si el are o doza oarecare de scepticism. Iar acest scepticism se manifesta in special cand vine vorba de latura mai putin materiala a problemelor. Am putea astfel sa-i reprosam lui Jacques ca mai are o ultima dogma de care ar trebui sa scape. Cea spirituala. E vorba de vechile religii pe care le-a demontat logic, la fel cum a facut-o cu economia sau cu modelul social, dar in cazul carora nu a gasit inca o alternativa. Aici, la capitolul spiritualitate, materialele ar fi multe. Am ales insa un filmulet gasit recent cu ajutorul lui Cristian si numit Tuning In. E vorba de balansarea intre pozitiv si negativ de care va tot spuneam. Dupa atatea materiale pesimiste, negative sau agresive precum filmele de la inceputul listei, nu strica sa te relaxezi cu un pic cu muzica ambientala, meditand la o lume mai buna... :)

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

miercuri, 13 octombrie 2010

Tudor si Amalia


Asteptarea in plan personal de care va spuneam zilele trecute s-a incheiat.

Astazi familia noastra primeste acasa un nou membru.

E o fetita pe nume Amalia pe care fratiorul ei Tudor abia asteapta sa o vada.

Amalia implineste azi doua zile iar Tudor implineste maine doi ani.

Semneaza: un tatic fericit... smile.gif

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

vineri, 8 octombrie 2010

De weekend - Jacques Fresco

Pentru ca discutiile privind un alt gen de organizare a societatii s-au cam incins cu ocazia postarii ultimelor materiale de acest gen, am zis sa mai intetim un pic focul week-endul asta. Nu de alta, dar oricum vine iarna si lumea incepe sa se cam adune la povesti in jurul sobei.

De Jacques Fresco si al sau Venus project am mai vorbit si eu, iar multi il cunoasteti deja probabil din celebra serie Zeitgeist ce in curand va lansa un al treilea episod. Jacques e un nene simpatic care in ciuda varstei de 93 de ani e inca surprinzator de vioi. Inca munceste, asa cum a facut-o in cea mai mare parte a vietii sale, in incercarea de a costrui o lume mai buna.

Inginereste, metodic, stiintific, fara legi facute cu dedicatie si reguli la care doar unii trebuie sa se supuna. Fara a interzice si fara a obliga pe nimeni sa joace dupa cum canta altii. Fara percepte morale vandute sub ambalaj religios sau ideologic dar pe care nu le respecta de fapt nici cei care le propovaduiesc. Un interviu in care vorbeste de economia bazata pe resurse:



Restul interviului il puteti gasi AICI. Inca nu are raspunsurile la toate intrebarile. E usor cam sceptic pentru gustul unora, desi asta nu e intotdeauna rau. Designul sau nu e perfect si e constient ca exista mereu loc de mai bine. Nu stie nici daca mai apuca sa vada cu ochii lumea la care a visat toata viata si pe care unii o considera o simpla utopie. Insa tot mai multa lume este interesata de ceea ce are de spus.

Iar daca inainte de a pleca reuseste sa-si transmita mesajul si oamenii vor incepe sa-i inteleaga ideile atunci scopul a fost atins. Pentru ca asa cum spunea cineva drag noua... we are told to remember the idea, not the man, because a man can fail. He can be caught, he can be killed and forgotten, but 400 years later, an idea can still change the world... :)

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

miercuri, 6 octombrie 2010

Noutati si comentarii

O luam usor, cu un articol local. Din telenovela inceputa vara aceasta cu povestea clienti vs banci am ales azi o bucatica mai picanta: Cazul BCR versus clientul Toma: cine are dreptate ? Una calda, alta rece: Ordonanţa creditelor a fost modificată în favoarea băncilor

Va spuneam apoi zilele trecute ca cineva (cititi china) tocmai a promis ca va ajuta UE si probabil arunca dolari masiv in piata. Astfel castiga de trei ori. Mai scapa de dolarii aia multi care ii stau pe cap. Se infiltreaza in europa pentru viitor si reuseste sa faca ceva achizitii. Mai da o lovitura americanilor in meciul economic ce s-a intetit in ultima vreme, dar pe care unii il urmarim de ceva timp. Asta e motivul pentru care si aurul bate noi recorduri. Intre timp am aflat si despre noile probleme ale Europei: Irlanda şi Spania. Daca se baga China pe felie si cu Spania, incercand sa mai arunce in piata cateva zilioane de dolari pentru a-i salva si pe ei, o sa iasa show. Practic ce face China acum e o diversificare. Prefera sa schimbe datoriile americane pe care le detine cu cele europene.

Iar zic: am impresia ca ne apropiem de faza a treia in povestea cu China vs US. In acest moment, cel mai bun indicator la ce se intampla e raportul dintre metalele pretioase si economia US. Atunci cand aurul va continua sa creasca iar bondurile americane se vor prabusi, am intrat in ultima faza. Iar aurul e tot mai nelinistit. A sarit saracul de la 1315 la 1350 intr-o singura zi. Apropo de evolutia aurului, eu am mai pus odata citatul asta: They recognize the rise in the gold price, but not its identification as money in a moneyless world. They confuse legal tender with money. Dar cum unii pricepe mai greu si uita repede, ma vad nevoit sa accentuez. Aurul e moneda, nu e bun de consum.

Ce inseamna asta ? Dacă 45% din masa monetară restrânsă (M1) ar fi aco­pe­rită cu aur - aşa cum s-a întâmplat în 1980 -, preţul aurului ar trebui să creas­c­ă la aproximativ 10.000 de dolari. Pentru a acoperi masa monetară extinsă (M2), preţul aurului ar trebui să urce chiar la 30.000 de dolari. Asta cu conditia ca Ben sa nu mai arunce din elicopter cateva miliarde sau mii de miliarde dolari. Ceea ce va fi oricum nevoit sa faca, la cum sta situatia datoriilor in US. Deci e simplu. Pentru a utiliza DOAR aurul ca moneda in acest moment si a acoperi toti dolarii din piata, ar trebui sa echivalam uncia de aur nu cu 1350 cat e "recordul" acum ci cu cateva zeci de mii de dolari.

Nu, nu trebuie sa te plimbi la tine cu aurul in poseta, pentru transferuri exista servicii gen paypal sau western sau n altele. Care neavand monopol saracele, nu imprima bani aiurea ca bancile centrale, nu inmultesc banii din depozite ca bancile comerciale si nici nu te comisioneaza 20-30 euro pentru un banal transfer international. Aurul poti in schimb sa-l folosesti ca GARANTIE. In momentul de fata singura garantie a banilor este cuvantul lui isarescu care se jura in fiecare an pe cravata lui de pionier ca n-o sa mai imprime ca prostul. Dar de 20 de ani incoace n-a reusit sa se tina de cuvant. Ba ne mai si obliga pe toti sa-i folosim hartia igienica. Prin niste aberatii scornite de diverse grupuri de interes, votate stim noi cum de niste politicieni penibili si pe care unii le numesc legi. Bine, eu propun de multa vreme renuntarea cu totul la moneda, ceva in genul economiei bazate pe resurse sau alte idei asemanatoare. Dar pana acolo trebuie sa obisnuim oamenii cu ideea ca se poate si altfel.

Cat priveste partea cealalta a ecuatiei de care vorbeam mai sus, anume bondurile americane, avem aici un articol excelent: A Visit to the Insane Asylum. In timpul asta ai nostri ca brazii, de fapt ca mugureii aflati in pom, se inghesuie la cumparat ca molia la flama: valoarea obligaţiunilor americane deţinute de România a crescut în iulie până la cel mai ridicat nivel istoric – de la 6,2 la 10,8 miliarde dolari, deci cu aproape 75%. Din punctul de vedere al României, banii sunt depozite ale Băncii Naţionale, însă din punctul de vedere al SUA, ei sunt datorie externă faţă de România. Sau asa cum zicea Alex... de la nasu’ Bernanke pentru Mugurel copilu’ Minune bond-uri far’ da numar, far’ da numar, far’...

Ne-am pacalit singuri anul trecut in toamna. Ne-au aburit altii in vara prin iulie. Insistau apoi ca august, in august sigur o sa inceapa distractia. Ce sa mai zic ? Pasarelele astea m-au dezamagit total. Am zis ca nu le mai bag in seama, pot sa sopteasca cat vor. Dar uite ca au inceput sa strige. Tot mai tare de la o vreme. Si-am zis sa mai fac o ultima incercare. Daca petrica.. pardon.. georgica.. are in cele din urma dreptate si pe 8 noiembrie chiar vine lupul ? Cica va fi de cateva ori mai tare decat 9/11 din ce le zic lor roboteii. Na hai sa vedem daca o nimeresc barem de data asta:
If November 8 is the “Real Deal”... If you think this is something to be taken lightly, I’ll remind you: The last tipping point we had in Clif’s data over at www.halfpasthuman.com was back in the summer of 2001 which was what? 60-days in advance of the Twin Towers attacks of 9/11. This one looks to be 10-1000 times larger in its impact.
Eu zic ca lucrurile sunt cat se poate de clare. Doar o dilema mai am acum: cine iese cu noi la o bere pe 5 noiembrie ? :)

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

marți, 5 octombrie 2010

Robotii sunt de vina

O stire calda, cu multumiri lui cristian pentru atentionare. Se pare ca robotii au facut-o din nou, mama lor. Dupa crashul de pe burse din vara, acum putem da vina pe ei si pentru o belea mare de tot ce vine din zona imobiliara.

Detalii in articolul de pe ZH: Mortgage Meltdown

Si in filmuletul de mai jos:



Mda, ar fi excelenta povestea cu housingul. S-ar incadra la fix in targetul meu pe anul asta... :)

Un secol de istorie economica: 1913-2013

Oricum, comentariul asta e beton. Este exact sentimentul pe care il am si eu uneori cand mai dau drumul din greseala pe la tembelizor:
Do you know what's really fun, and frustrating at the same time? Having stayed current by staying on ZH frequently, and (a little...) elsewhere, watching the masses finally freaking catch a clue. I already have the positions I want, and I have already adjusted to them emotionally, and I know what my exit strategies are, and I know the signs I'm looking for, and I have enough discipline to hold what I have. I know what to expect, I know how I will react emotionally to events, and I am prepared for it. I've been studying this situation so long and so closely that it's damned humerous watching morons argue about it, knowing they don't fully understand, and even more than that, knowing their knowledge hasn't "matured" to the point they can confidently act on it yet and steel themselves for the turmoil ahead.

In other words: got popcorn?
P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

luni, 4 octombrie 2010

Pe scurt despre banci

Trei idei, ca de obicei. Prima, legata de ziua de vineri, banca noastra cea de capatai si povestea aia cu accizele: Accizele vor fi calculate in 2011 la un curs de 4,2655 lei/euro

Interesant ca BNR-ul nu s-a mai jucat cu RON-ul ca in ultimii doi ani, cand a depreciat valoarea acestuia pentru a obtine niste taxe cat mai mari in anul ce urma. Ba chiar vineri am avut un curs mai mic decat cel de azi. Putem specula asupra motivelor pentru care s-a intamplat asta...

- in 2011 nu mai e aceeasi foame de bani ca in 2009 sau 2010 (yea, right)
- bancile sunt prea fragile acum si BNR nu s-a mai riscat sa le supere platitorii de rate, mai ales ca nici bani de RMO nu mai are sa le dea la schimb
- ceva baieti smecheri s-au gandit ca pot face un ban pe tema asta si s-au pregatit din timp pentru a cumpara valuta aruncata in piata de BNR
- costul manipularii cursului la euro ar fi depasit in acest moment beneficiile aduse in anul viitor de marirea accizelor cu o diferenta mica la curs
- ...daca aveti si alte idei... le astept... :)

A doua poveste legata de banci e un articol care mi-a atras atentia zilele astea: Bună ziua domnule avocat, vreau să jupoi banca X, care m-a jupuit ani de zile
Avem cea mai bună ofertă din piaţă, fără costuri ascunse, cu marjă fixă şi dobandă de referinţă chiar mai mică decât EURIBOR, suntem cei mai serioşi, de ce să ne încurcăm într-un … indice, şi vă jur că peste patru ani nu o să vă răspund: "N-aveţi decât să ne daţi în judecată". "Chiar dacă va veni o criză cum n-aţi mai văzut sau Guvernul Boc va «chiţăi» o lege neclară, spre bucuria avocaţiilor?"

"Care Boc, domne', ăla mic de la Cluj, care a căzut atunci la Gheorghe în emisiune?", se arată indignat de scenariu grobian ofiţerul de credit, afişând mina profesionistului în riscuri şi ghicit în zaţul finanţelor mondiale. "Care.... Gheorghe?", mai apucă să întrebe clientul înainte să semneze tomul de documente care-i antamează viitorul pentru următorii 30 ani.

Iar daca tot am inceput in acest ton, sa va spun in final ce am facut eu. Saptamana trecuta am trimis in scris o notificare bancii, prin care o anuntam ca tocmai i-am introdus un comision de plata. Motivul este ca m-am mutat din localitate, deci pentru fiecare rata de credit voi scadea din suma contravaloarea biletului de autobuz. Asta e viata, eu n-am comentat niciodata la comisioanele lor, cred ca normal ar fi sa nu comenteze nici ei la ale mele.

Azi tocmai am terminat de intocmit si un AA conform OUG 50. O sa-l trimit maine tot prin posta, cu rugamintea sa semneze, stampileze si sa-mi returneze apoi mie un exemplar. O sa-i anunt evident ca daca nu il semneaza in termen de doua saptamani, conditiile pe care le-am trecut acolo oricum vor intra in vigoare automat. Daca nu le convin termenii, ii astept la mine acasa sa negociem. Am programul destul de incarcat, probabil vor fi nevoiti sa astepte un pic la coada, ca secretara e in concediu. Ii rog sa fie intelegatori...

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

sâmbătă, 2 octombrie 2010

De weekend - Wayne Dyer

Stiu ca vreo cateva weekend-uri am cam sarit materialele cu tematica spirituala, dar saptamana asta am gasit unul chiar interesant. Posibil ca unii l-ati vazut deja, eu insa am aflat de curand despre Wayne Dyer. Filmul The Shift - Ambition to Meaning a aparut in 2009 si e cam greu de gasit pe youtube sau la download.



Mai sus aveti prima parte din cele 12 pe care le puteti gasi AICI.

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

vineri, 1 octombrie 2010

Vecinii nu agreeaza nuclearele

S-a tot discutat in ultima vreme despre acest subiect asa ca adaug si eu un scurt material pentru cei care inca n-au aflat de ultimele noutati si dezvaluiri in domeniu:


CNN Have UFOs been to Earth w Robert Hastings 29-Sep-2010
Încărcat de justa4t. - Discover more science and tech videos.

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.