marți, 21 septembrie 2010

Libertate tehnologica

Cu multumiri lui paimei:



P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

12 comentarii:

  1. Ms :) Ce aveau ei si nu avem noi - timp sa creeze acele lucruri. Si putem sa ne imaginam ce ar crea oamenii liberi - daca ar avea si mai mult timp. Indienii cand isi pictau corturile, sau isi faceau costumele, sau se jucau, aveau timp. Noi n-avem.
    http://paimei02.blogspot.com/2009/12/blog-post_16.html

    http://www.orionmagazine.org/index.php/articles/article/2962
    "It was an attractive vision, and it worked. Not only did Kellogg prosper, but journalists from magazines such as Forbes and BusinessWeek reported that the great majority of company employees embraced the shorter workday. One reporter described “a lot of gardening and community beautification, athletics and hobbies . . . libraries well patronized and the mental background of these fortunate workers . . . becoming richer.”

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi si eu. Acum citeam si articolele cu piratii, interesant cum poti privi lucrurile dintr-o cu totul alta perspectiva... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ne-ar trebui o copie dupa cartea aia. :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Oamenii liberi, insa oamenii spirituali.
    Nu stiu cati din oamenii care merg zi de zi la serviciu sunt oameni creatori, cati din ei isi irosesc creativitatea facand munci care nu se potrivesc si cati sunt cei care reusesc sa dea un sens vietii lor mergand la serviciu.
    Da, pentru unii serviciul inseamna o soarta mai buna decat libertatea.
    Cati sunt oare oamenii antichitatii care au facut ceva util cu libertatea lor?

    RăspundețiȘtergere
  5. Am citit si eu Gospel of Consumption. Informatii interesante si o perspectiva cu care rezonez.

    RăspundețiȘtergere
  6. Fratilor, ati vazut ce-au facut cu aurul astia azi?

    De dimineata tot scade, scade, scade! Cam mare scaderea... ca apoi sa creasca brusc pana la $1290/uncie!

    Mie imi miroase a: "Niste baieti au manipulat piata ca sa cumpere si ei pretiosul metal, desigur la un pret mai redus!" Trag si ei de elastic ce sa faca!

    RăspundețiȘtergere
  7. Gregorian - inteleg unde bati, am doua observatii. Cat esti de convins ca ai informatii corecte despre antichitate, daca nici la povestile din 1989 sau 2001 inca nu stim sigur cum s-au desfasurat lucrurile ? Cum apreciezi utilitatea omenirii daca privesti din punctul de vedere al universului ?

    Gab - bunicel material intr-adevar, exceptand partea in care lauda intervetionismul statului in criza de atunci

    Offtopic: ati vazut reactia aurului in urma anuntului FED ca ramane "ferm" in decizia de a imprima noi hartiute... :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Alex, scriam in acelasi timp... :)

    Un nou record intr-adevar, 1290 uncia.

    Sau cum imi place mie sa interpretez: un nou minim pentru dolar care mai valoreaza doar 0.000775 uncii.

    RăspundețiȘtergere
  9. Uitandu-ne la pirati vedem cum se organizeaza niste oameni liberi, care fug de sistem. Din articolele pe care le-am gasit se vede ca nu erau niste zombie ucigasi, si se vede si organizarea lor, despre care nimeni nu zice nimic.
    http://www.eco-action.org/dod/no8/pirate.html

    RăspundețiȘtergere
  10. Dap, ala este unul din articolele pe care le citeam ieri. Interesanta atitudinea de "robin hood" pe care si-o asumau unii dintre ei, dar si partea despre Libertalia.

    E remarcabil faptul ca intalnim la ei notiuni de egalitate intre oameni indiferent de natie, culoare si chiar sex. Aspecte pe care statele asa-zis "civilizate" de pe vremea aceea nici macar nu le luau in discutie.

    RăspundețiȘtergere
  11. Poate este cel mai prost post al tau. Nu vad nimic, dar absolut nimic interesant ci doar porcarii. Flavian ai intrat vreodata intr-o agentie unde se creeaza ? Oamenii aia sunt altfel (unii dintre ei). Nu-i compara pe toti oamenii cu inginerii limitati de la politehnica. Sunt inca oameni care gandesc, sunt inca oameni care inoveaza, nu toti sunt roboti. Astept mai mult de la acest blog. Sunt convins ca ai avut doar o zi proasta.

    RăspundețiȘtergere
  12. zummuz, raman la opinia ca nu ai inteles mesajul. Nu e vorba de cei din atelierele de creatie, sunt convins ca sunt niste oameni extraordinari.

    E vorba de restul, de ceilalti 99 la suta. Oameni care nu inteleg diferenta intre curentul continuu si cel alternativ, desi se lovesc zilnic de asta. Dar sa mai priceapa cum functioneaza o masina de spalat rufe.

    Sunt insa multi dintre ei experti in ultimele barfe de la tembelizor, ultimele rahaturi politice sau injuraturi ale oierilor din fotbal. Deci capacitate ar avea, doar ca e prost canalizata.

    Da, se zice ca nu le putem cunoaste toti pe toate. E mai eficienta impartirea muncii ? Foarte probabil. Insa unde tragi limita intre eficienta si dependenta de sistem ? Fiecare ar trebui sa fie in stare sa aleaga pentru el...

    RăspundețiȘtergere