sâmbătă, 8 mai 2010

Draga jurnalule


Draga jurnalule,

Tocmai mi-a trecut prin cap ca desi esti un jurnal virtual, un blog de fapt si nu un site de stiri, eu nu ti-am scris niciodata. De aceea m-am gandit ca ar fi interesant sa-ti povestesc cum mi-am petrecut ziua de ieri. Ca poate nu esti singurul curios despre cum arata o zi de week-end din viata mea.

M-am trezit pe la noua si jumatate. De fapt ma mai trezise piciul de cateva ori inainte, dar am insistat sa mai lenevesc nitzel. Bineinteles ca de cum m-a vazut in picioare a si sarit pe mine. Am reusit sa scap de el cat sa merg la baie si sa pun de cafea, dar apoi a trebuit sa-i acord si lui nitzica atentie. Cu el in brate, arunc o privire pe net sa vad ce mai e nou.

Mi-am adus aminte ca diseara am o filmare la un banchet. Trebuie sa pun bateriile la incarcat si sa pregatesc casetele. Apoi sa-l sun si pe coleg sa-i amintesc ora de intalnire.

Vremea e frumoasa asa ca ne hotaram sa profitam de ea si sa dam o fuga pana la gradina, sa mai luam un pic de aer. Si sa mai dam o mana de ajutor alor mei care au plecat de dimineata sa mai mestereasca una alta. Il imbarcam pe piciul cu cele necesare si purcedem la drum.

Suna telefonul. Zice Rares sa nu uitam niste banda izolier si niste benzina intr-un bidon, ca masina de tuns iarba ramane fara provizii. Banda aveam, asa ca oprim la prima benzinarie apoi ne continuam drumul. Cei 12 km din Brasov pana la gradina ii facem in cateva minute.

Gasca mare la gradina. Ai mei lucreaza la aleea pietruita. Un unchi si vreo doua matusi au venit sa dea o mana de ajutor. Rares se distreaza cu gazonul. Arata excelent, mai ca nu-ti vine sa crezi cum arata acum cativa ani cand am luat terenul. Pomisorii sunt si ei plini de flori, anul asta cred ca incep sa intre bine pe rod. Ceapa si usturoiul au crescut fata de saptamana trecuta, putem deja sa luam si pentru acasa.

Piciul e in lumea lui, zburda vesel prin toata curtea. Trebuie doar sa am grija de el sa nu incurce lumea sau sa scape in cimentul proaspat turnat. Il duc la gramada cu nisip si ma intind un pic la soare cat timp se joaca acolo. A ramas in grija mea, maica-sa verifica niste rasaduri si ajuta cu alte treburi prin curte. Nu-i cu suparare, oricum nu aveam prea mult chef de treaba azi. Ma intind pe iarba si admir norisoriii o vreme.

S-au terminat pietrele. Scurta sedinta pentru a hotara daca renuntam la ele si turnam doar beton. S-a hotarat. Dau o fuga cu Rares pana la rau sa mai strangem cateva ca-i pacat sa ramana aleea neterminata. Zis si facut. Pana ne intoarcem piciul e deja plictisit de nisip. Facem o vizita in vecini la matusa, ca-i place sa dea mancare la gaini si sa se joace cu catelul ei.

Intre timp ai mei termina treaba. Nu dai tu foc la gratar ca si asa nu ai facut mare lucru azi ? Bine, hai ca ma sacrific. Intr-o jumatate de ora micii sunt gata. Ah, si eu care incerc sa o las mai moale cu carnea. Pana se pregateste masa pe piciul il ia somnul. Biberon si nani, putem sa papam linistiti si noi apoi.

Rares are niste treaba si trebuie sa plece. Cu ocazia asta ne hotaram sa probam si statiile. Am luat de curand niste CB-uri portabile de 4W pe frecventa camionagiilor. Foarte utile pentru radarele astea noi si concediul in care o sa plecam luna viitoare. Prin oras e suficienta o antena mica de 60cm care incape mai usor in portbagaj. Din pacate asta nu bate decat vreo 7 km chiar si in camp deschis. Rares in schimb a luat-o pe aia mare de 1,5m si il aud pana in Brasov. E bun de stiut ca in caz de o urgenta le putem folosi si in loc de telefoane.

Am terminat joaca cu statiile si ma apuc de mesterit la generatorul electric. Am facut eu niste experimente ca sa-l fac sa mearga cu apa acum ceva vreme si de atunci zace nefolosit la gradina. Intre timp am aflat niste idei noi pe un forum energetic asa ca ma apuc sa-l dezmembrez si sa-i fac niste poze. O sa le trimit unui tip care mi-a promis ca ma poate ajuta cu partea electronica sa vedem ce iese.

A venit o alta matusa in vizita. S-au luat la povesti cu ai mei si l-au trezit pe piciu. N-a dormit decat o jumate de ora, e marait si maica-sa nu reuseste sa-l adoarma la loc. Il preiau eu. Il iau cu binisorul si ma pun langa el in cabana. O motzaiala la pranz nu-mi strica nici mie.

S-a facut tarziu. Inainte de banchet mai am o intalnire cu cineva care vrea poze pentru un botez, asa ca ne strangem jucariile si ne indreptam spre casa. Verific scurt blogul si ma bag la dus rapid ca sa-mi scot mirosul de gratar din par. Scot bateriile de la incarcat, bag camera si aparatul in genti. Iau albumele sub brat si plec la intalnire. Oamenii cu botezul sunt de treaba, ne intelegem si ramane stabilit.

Il sun pe colegul sa vad daca e gata pentru banchet. Ii zic ca sunt la el in cateva minute sa-l iau. E incantat de statie, n-o vazuse pana acum. Traficul e lejer, intrebam totusi baietii daca este ceva pe centura sa nu avem vreo surpriza. Liber pana la destinatie. Banchetul e in toi, oamenii se simt bine. Noi la fel. O parte din profesori ii cunosc, doar am terminat si eu acolo acum cativa ani. Pozam, filmam, plecam.

Colegul ma roaga sa-l mai lamuresc un pic cu telefonul. I-am dat lui HTC Diamond-ul vechi, eu oricum primisem un HTC HD de la servici. Avea pe el mailul, tot felul de programe, vreo 4 softuri GPS. Si-a cam prins urechile la inceput ca nu mai folosise WM pana atunci. I-am mai actualizat eu hartile, i-am mai explicat ce si cum, dar cand mai are cate o nelamurire ma mai roaga sa-l ajut. De data asta e softul pentru fotografii. N-am prea lucrat cu el, ca nu folosesc telefonul pentru asa ceva. Dar ii promit ca mai sap pe net si-i caut un programel mai destept.

Ajungem acasa. Imi iau aparatele din masina. N-am filmat foarte mult, a fost lejer. Maine trebuie sa descarc filmarea si luni poate reusesc sa termin si montajul. Am instalat de curand Windows 7 si Premiere CS4 pe un I7. Pana acum mi-a fost lene sa trec pe 64 biti si ramasesem cu XP-ul pe quad-urile vechi. O ora de filmare High Definition mi-o comprima in 10 ore pe un Q6600 cu overclock. Din primele teste, I7 combinat cu Windows 7 pe 64 biti reuseste sa reduca la jumatate timpul de compresie. Buna treaba.

Ajung in pat. E destul de devreme inca. Iau laptopul mic si intru sa vad ce mai e nou. Liniste si pace pe forumuri si pe blog. Mai aveam de ieri o bucata din noul film al lui David ramasa de vazut. Cred ca o sa-l pun si pe blog. Sigur or sa se uite ciudat la el economistii care mai dau pe la mine sa vada ce mai zic de burse. Asta e, cui nu-i place n-are decat sa nu se uite. Caut linkurile, scriu doua vorbe si-l postez.

Dau drumul sa vad si ultima parte. Prin cap imi trece ce mai am de facut maine. Si ce zi agitata am avut azi. Pun pauza. Si ma apuc sa-ti scriu pana nu uit. Sper sa-ti placa. Acum m-a cam luat somnul. Salvez si-l las asa sa mai verific dimineata caligrafia inainte sa ti-l trimit.

Noapte buna, jurnalule. Si numai bine celor care te citesc.
Flavian

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

10 comentarii:

  1. Vezi ca H264 se poate encoda hardware cu placi nvidia prin CUDA. Merge de zburda, mi-a scos aproape 10fps la encodare pe un 9800m GTS.

    RăspundețiȘtergere
  2. H264 merge destul de rapid si cu encodare soft, dar eu am preferat sa merg pe WMV pentru clientii care vor HD.

    Pierd eu ceva mai mult timp cu compresia, dar in schimb ei il pot vedea cu aproape orice soft si pe calculatoare mai slabe.

    RăspundețiȘtergere
  3. VMW e doar container, H264 e codec, nu le amesteca :). Ce-i drept parca doar windows 7 are codec default hardware H264, dar mai toate playerele video au suport hw pt el (aici ma refer de la portabile pana la set top boxuri etc). Versiuni mai vechi de windows din pacate nu mai folosesc de mult si nici nu stiu exact ce codecuri suporta din start, dar parca erau destul de putine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Usage of the term WMV often refers to the Microsoft Windows Media Video codec only. The Windows Media Video 9 (WMV3) codec implements the Simple and Main modes of the VC-1 codec standard, providing high-quality video for streaming and downloading.

    La asta ma refeream.

    Din pacate clientii au tot felul de versiuni mai vechi de Windows si playere.

    RăspundețiȘtergere
  5. Politicienii si ai nostri si ai lor, ai tuturor au o singura caracteristica... necunoasterea!

    Criza generala este una provocata! FMI-ul este creditorul tuturor, iar datoriile sunt create artificial catre acesta! Nu va mai prefaceti ca intelegeti lucrurile daca nu e asa (ar fi de urmarit si procedeul prin care s-a facut asta). Dobanda, pentru ca aceasta s-a tot rostogolit in zeci de ani (precum in cazul Greciei) nu exista pe piata, iar crearea ei inseamna un alt imprumut! Acum nu se mai vrea asta! De asta nu vine ajutorul Greciei! Si nici nu o sa vina! De aici vine totul! Toate sistemele sunt interconectate intre ele! Problema FMI-ului acum a devenit consumul (Peak OIl 2008) care trebuie sa scada cat de mult posibil, pentru a mai putea urca (criza de sistem urmareste saracia, foametea, lipsa educatiei, lipsa mijloacelor de prevenire a bolilor, caderea sistemului sanitar si acest lucru trebuie sa se intample in SUA si UE unde consumul a luat-o razna...ma gandesc in principal la petrol de care depinde totul pe Pamant).
    NIMIC NU E INTAMPLATOR!

    Singura solutie este nerecunoasterea imprumuturilor si concentrarea economiilor pe zone inchise (nu troc) dar cu moneda proprie.

    Cazul Romania:
    BANII NU MAI SUNT! NU S-A FACUT NIMIC CU EI! TOTI AU PLECAT CATRE BALANTA DE PLATI A ROMANIEI AJUTATI DE BNR (A SE CITI CINE ESTE ISARESCU) care in loc sa lase cu adevarat cursul liber a reusit sa ne produca toata aceasta datorie!
    Majoritatea banilor care au intrat ca imprumuturi in 20 de ani au si iesit deja (Avem acum 7 milioane de masini * 10.000EUR/buc = 70 miliarde...sigur mai sunt si autohotne, dar s-au si casat in anii astia tot cam atat), am devenit importatori de alimente, energie, produse agricole, acum se vrea si eoliene (au pus unii botul deja :) oricum in general produse cu adaos) si exportam produse brute (lemn, produse siderurgice, ciment, petrol si gaze din productie proprie), munca (lohn, software ieftin). Mai este o parte din bani care a plecat deja in paradisurile fiscale (in general prin evaziune sau coruptie) sau conturile din Elvetia (nu intamplator si in acelasi mod in general). Imprumuturile au intrat alimentate de o media platita pentru a face bula imobiliara credibila, alimentate de un carusel al autovehiculelor de slaba calitate (doar se vede deja ca masinile germane se caseaza dupa mai putin de 10 ani)! Caci altfel nu intrau! Acum 10 ani nimeni nu facea imprumut pentru casa!

    Inconstienta guvernelor care au crezut in liberul schimb, circulatia libera a banilor, povestile de adormit copiii ale FMI au fost doar unul din mijloacele de realizare! Securitatea de ce nu iese acum?

    Veti spune ca sunt adepta teoriilor conspirationiste! Nu sunt! Este evident totul!

    Nimic nu va mai functiona daca oamenii nu isi vor da seama de marea minciuna in care traim! Banii nu s-au cheltuit cum se spune pe pensii, salariile bugetarilor! Totul este fictiune! Mai este timp!

    RăspundețiȘtergere
  6. Un pic cam radical si negativist, dar partial corect si cu o exprimare in limitele bunului simt. Se accepta... ;-)

    RăspundețiȘtergere
  7. http://www.wall-street.ro/articol/Piete-de-capital/85174/Petrom-Profit-de-807-4-mil-lei-in-T1.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Mda, creste profitul la companiile petroliere care au cumparat resursele la preturi de nimic.

    In timpul asta, ne facem reclama la tzara lui Andrei, ne dam "verzi" si batem toba pe bun simt, dezvoltare durabila sau responsabilitate... :)

    Curat 1984.

    RăspundețiȘtergere
  9. am si eu o intrebare de om prost :-)
    in cazul prabusirii sistemului financiar, incluzind banci, moneda, etc...ce se petrece daca de exemplu as lua un credit acum, unul mare, pe care fireste nu as mai avea cui sa il returnez din cauza disparitiei bancilor...ce s-ar putea intimpla? din moment ce datoriile s-ar autostinge eu as ramine cu banii, bani ce desigur ar trebui investiti imediat ce i-as lua....

    RăspundețiȘtergere
  10. Am mai primit intrebari de genul asta. Recomand articolul asta: Bancile si datornicii

    Ca si acesta: Completari

    Pe langa raspunsurile "economice" de acolo, ar mai fi o problema sa zicem "spirituala". Una e sa o pecesti aruncandu-te la un credit din greseala si manipulare combinata cu usoara inconstienta. Alta e sa faci rau cu buna stiinta si intentionat. Dpdv constiinta si karma vorbind... :)

    RăspundețiȘtergere