vineri, 5 martie 2010

The Orion Project

The Orion Project is an organization created to transform the current energy, environmental and social crisis into a world of sustainability and Enlightened Abundance.

Technological progress in the areas of advanced physics and electromagnetic systems, if appropriately supported, will enable humanity to live on the Earth with a minimal footprint with genuine long-term sustainability.

For over 100 years, these advanced concepts in energy generation have either been ignored or actively suppressed due to the power of fossil-fuel based economic and industrial interests.




Imagine a world where every home and village has its own clean source of electrical energy, free from the cost of fossil fuels, nuclear power or a centralized electric grid.

Imagine every means of transportation running off of clean power plants, using no source of fuel and creating no pollution.

Imagine the developing world blossoming with these new technologies and the equatorial rain forests protected from slash and burn subsistence farming and logging.

Imagine all inter-city transportation above the ground and the millions of acres paved over with highways freed for productive agriculture and recreation.

Imagine all manufacturing being clean-fuel sourced, using no-cost or low-cost energy.

Imagine the possibility of 100% recycling because the energy cost of transporting recycled materials, processing them and scrubbing pollution out of the air and water approaches zero.

Imagine...

This is no mere pipe-dream, but a world that is well within our grasp to create- in our lifetimes. Imagine... and see that it is a reality.

The Orion Project is dedicated to:

  • Supporting the world's most accomplished engineers, physicists, and inventors who have developed innovative solutions to energy generation.

  • Cleaning up the fossil fuel power sources currently in use.

Click here to see the energy briefing prepared for the President and members of Congress. This is crucial information offering guidance to solve the most pressing problem of our time.

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

16 comentarii:

  1. Totusi...

    Legat de randament, sigur ca nu exista randament mai mare decit 1, dar exista COP supraunitar. Si cind ma refer la randament, vreu sa spun ca nu poti baga energie de 1w (caldura, lumina, etc, etc) si sa scoti aceeasi energie 100w fara alte transformari. Si AICI ma refer la randament supraunitar.

    Exista o lege simpla care spune ca DE UNDE NU E NICi DUMNEZEU NU DA. Dar, si pt ca exista un DAR, referindu-ma la COP, instalatia noastra poate scoate cu 1W intrare 100w la iesire, dar asta nu inseamna ca produce 99W ci ca transforma ceva necunoscut fizicii noastre in ceva cunoscut, adica a devenit mult mai eficienta. De aici si ideea de perpetuum mobile si multe alte confuzii generate de necunoastere.

    Inca fizica nu stapineste pe cit pretinde, se fixeaza postulate si pietre de hotar care se dovedesc mult prea repede false, premii Nobel dupa simpatii sau trandul epocii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect. Filmuletul atrage atentia dar totodata si pe combatantii ideii ca un Perpetuum Mobile nu poate exista in fizica "clasica". Metodele expuse acolo nu genereaza energie din "nimic" ci sunt idei de exploatare a energiilor "gratuite" si mai putin cunoscute noua, disponibile intr-o forma sau alta in mediul inconjurator.

    Masinile construite pe baza lor ar fi un fel de transformatoare sau Perpetuum Mobile aparent daca vreti sa le denumim asa. Un fel de panou solar cu randament mult crescut sau un reactor nuclear mai ieftin si nepericulos. Le mai putem asemana si cu niste "pompe de energie" pentru cei carora le este familiar termenul "pompa de caldura".

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa mine e numai bla bla bla. Trebuie s-o ia cu inceputul. Nevoile de baza. Cum asiguri alea - fara sa distrugi tot in jur, pentru ca nu ai acces la ele decat prin capitalism care iti cere sa faci orice pentru bani.
    Dupa ce rezolvi aia, (daca iti permite masina), inventezi si protejezi ce vrei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar - oameni ca asta imi confirma, ca intr-o lume libera, unde toti au cele de baza, asigurate cu putina munca, in rest timp liber, ar aparea astfel de organizatii. Fiecare cu pasiunea lui. Lucrand pentru ca asa vor, nu pentru bani etc. Ce face el face foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Energia nu e o nevoie de baza ? Altfel cum asiguri caldura si prepari hrana ?

    Pentru a elimina taiatul padurilor ca pe vremuri sau exploatarea petrolului ca acum nu trebuie sa rezolvam si problema asta ?

    Si nu cumva obtinerea independentei energetice a fiecarui om este cel mai bun mod de a elimina constrangerile impuse de "masina' ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa e. Stiu ca aia din Haiti taie tot pentru ca nu au aragaz.

    RăspundețiȘtergere
  7. [off topic] iti citesc de ceva vreme blogul si am o curiozitate legata de backup-ul tau pentru perioada urmatoare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim - atentie la rugamintea mea in ce priveste comentariile de AICI

    In ultima vreme s-a tot discutat pe tema pregatirilor. Vezi AICI

    RăspundețiȘtergere
  9. vad ca te feresti totusi sa vorbesti de apararea rezervelor pe care le ai si eviti subiectul arme

    RăspundețiȘtergere
  10. Asta pentru ca sunt o persoana care nu crede ca poti obtine pacea cu ajutorul razboiului. De aceea prefer sa-mi concentrez atentia pe a ramane pozitiv si a nu cadea in capcana fricii.

    Acesta e motivul pentru care evit tema armelor, chiar daca am mijloace prin pot asigura o minima siguranta pentru mine sau familia mea, am un frate campion mondial la sabie, dar mai ales am alaturi de mine optimismul si asa-numita lege a atractiei.

    Consider asadar mult mai util sa am un cerc de prieteni, o familie si o comunitate care sa-mi fie alaturi cu care sa ne asiguram si sa ne sustinem astfel reciproc, decat sa o iau pe calea pistolarului din estul salbatic.

    Cred ca lumea ar trebui sa devina constienta ca micile rezerve sunt utile pe termen scurt, dar nu ar fi oricum suficiente pe termen lung si izolarea nu e o varianta. Recomand celor care nu au citit inca articolul Ce inseamna sa devii un supravietuitor

    RăspundețiȘtergere
  11. Sincer cred ca e vorba despre ceva inselaciune, au fost multe si vor fi la fel de multe. Daca nu e una, atunci eu ma voi bucura cel mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  12. Si eu m-as bucura sa nu fie doar inselaciuni.

    E suficient ca una singura din toate tehnologiile prezentate in lista aceea sa fie viabila si ar schimba totul... :-)

    RăspundețiȘtergere
  13. Din Ascent of Humanity, capitolul 7-1:

    Yes, you can locate yourself as far as possible from the war zones, trash incinerators, toxic waste dumps, smog zones, bad neighborhoods, and other perils of an increasingly toxic world, but sooner or later the converging crises of our era will obliterate all defenses. No matter how diversified your investments, no matter how many guns in your walled compound or cans of food in your basement, the tide of calamity will eventually engulf you. Gates, locks, razor wire and guns can ensure security only temporarily, and a fraudulent, anxious security it is. Eventually we will abandon our bunker mentality and understand that the only security comes through giving, opening, and being at the center of a flux of relationships, not taking more and more for self; security comes not from independence but from interdependence. The survivors will not be those who try to insulate themselves in a fortress, but who are able to give, to help, and to contribute to a community. They will form the basis of a new kind of civilization.

    RăspundețiȘtergere
  14. Legat de comentariile despre apararea rezervelor proprii, urmariti noul reality show de pe Discovery Science, The Colony (in fiecare duminica seara).

    Chiar daca mi-ar place sa fiu optimist asupra viitorului, totusi omenirea nu a ajuns inca la un nivel de evolutie spirituala necesara convietuirii pasnice, mai ales in vremuri grele.

    RăspundețiȘtergere
  15. Desi scenariul de la care pleaca e cam sumbru, mie mi-a placut si Jericho ca model de organizare a unei societati in momentul destramarii statului centralizat.

    Se pun diferite probleme si e interesant de urmarit rezolvarea lor, in ciuda lipsurilor sau a faptului ca mai apar si conflicte inerente.

    RăspundețiȘtergere