joi, 31 martie 2011

Noutati si comentarii

Incepem azi cu o serie de articole ale lui Gonzalo Lira despre soarta dolarului: TOLDJA!! The Dollar Broke Lower—So Now What ? In ultimele doua saptamani am tot urmarit ceea ce spunea el despre faptul ca in ciuda eforturilor de redresare, moneda americana pierde tot mai tare teren. Iar Gonzalo Lira a tot insistat ca acesta e momentul de cotitura, cand imprimeria lui Ben a intrat in faza in care nu mai poate fi oprita. Se pare ca deocamdata a avut dreptate: So to answer the question, How low will the dollar go? This go-around? I don’t know, but in the near-term I’d guess 73.5 on the dollar index, the euro topping out at $1.47, the yen to ¥77.50, gold to $1,450, silver $39 maybe. Maybe in the next three to four weeks, but perhaps even sooner. I cannot emphasize this enough: This moment will be looked upon as the turning point in the dollar. From here on out, it’s all monetization, all the way to the end—the Fed has essentially tattooed “QE ‘til I die!” across his chest.

Pe aceeasi tema a dolarului si ca o continuare in termeni economici a povestilor din ultimul articol despre Japonia avem: The reactor cannot lose its flow, or else a meltdown occurs. Comparatia intre meltdown-ul nuclear din Japonia si meltdown-ul financiar din US este interesanta de urmarit: A point to never lose sight of in the last two weeks is that the USGovt manages a monetary nuclear reactor that is also in core meltdown, with USTreasury Bonds as the fuel rods whose radiation has a USDollar odor. The accelerating piles of debt and money have been routinely spread systematically in a grand complicated coordinated reaction, the core of which is the United States. Watch for any interruption to the massive flow of funds into the reactor, which the G-7 central bankers were keenly aware of last week, but without mention. As with all asset bubbles, the required funds grows exponentially to maintain the asset bubble, here the USTreasury Bond. The reactor cannot lose its flow, or else a meltdown occurs.

Daca tot am ajuns la acest gen de comparatii nu strica sa vedem si scenariul lui CM care incearca sa ne prezinte succesiunea de pasi in care se vor desfasura lucrurile. Alert: Nuclear (and Economic) Meltdown In Progress. Tot pe site-ul lui CM un interviu excelent cu un John Rubino: The Damage Is Already Done. Acesta are un istoric foarte bun in privinta previziunilor apropo de criza actuala, asa ca merita bagat in seama spre deosebire de restul economistilor de duzina care vedeau doar crestere infinita in fata ochilor: Several times, you’ve published prescient forecasts when it mattered. For example, you and James Turk published The Coming Collapse of the Dollar and How to Profit From It in 2004 – about a year and half before the US Dollar Index dropped from 90 to nearly 70. Similarly, How to Profit From the Coming Real Estate Bust was released in 2003. What led you to accurately predict these major market moves so far in advance?

Discutand scenarii posibile, cea mai utila acum mi se pare tot comparatia intre USSA si USSR, pentru ca acesta e cel mai recent mare imperiu intrat in colaps. Sunt multe elemente comune prabusirii imperiului sovietic comparat cu cel american, de la situatia resurselor, la cheltuieli, armata, politica expansionista. V-am mai spus eu despre Dimitri Orlov care este un povestitor simpatic, jumatate american si jumatate rus, care face o prezentare excelenta pe aceasta tema: Closing the 'Collapse Gap'. Cand au picat sovieticii, s-au dus la vale toate monezile din lumea lor. Cand vor pica americanii, tot ce este legat de dolar si corporatiile lor va avea aceeasi soarta. Ca paianjenii sunt legate intre ele economiile cu fire invizibile prin intermediul bancilor, iar bancile ca dominourile stau sa pice. Sau ca piramidele cu capul in jos, chiar daca pe ici pe colo statele mai incearca sa le mai sprijine cu scobitori. Deocamdata fredonam... noua elefanti... se leganau.. pe o panza de paianjen... :)

Vorbind despre banci, trecem acum in zona europeana, ca si pe aici avem destule in ultima vreme, in special in zona bancara. Incepem cu Olanda, ca tot au baietii de acolo un istoric bun in aceasta privinta: Joaca de-a bancile. Iar acum se intampla ceva asemanator si cu ING. Alta banca de alt calibru, dar e curios ce va iesi pana la urma: Dutch bankers' bonuses axed by people power. Se vorbeste de un posibil bank run, care i-a speriat suficient pe bancheri cat sa mai dea inapoi din bonusurile primite dupa ce acum cateva luni primeau bailouturi ca sa nu intre in falimente. Lucrurile se incing si in Portugalia, unde guvernul a demisionat saptamana trecuta si agentiile au inceput sa scada ratingul. Discutiile despre bailout au inceput dupa tiparul clasic al Greciei si Irlandei: intai ne facem ca nu ne trebuie, apoi suntem dispusi sa discutam cu jumate de gura, iar in final acceptam "salvarea" si toata lumea e fericita.

Iar daca tot vorbeam de Irlanda, sa detaliem un pic. I-am lasat pe ei la urma, pentru ca aici distractia este in toi. Dobanzile cresc in draci, titlurile bancilor au fost suspendate de la tranzactionare, iar noul partid care a castigat alegerile se pare ca a inceput sa caute alternative ce nu prea convin investitorilor. Doar n-o sa o ia pe urma islandezilor, ca atat le-ar trebui. Ia hai sa vedem ce pateste cine indrazneste sa lase bancile sa dea faliment si investitorii sa plateasca pentru oalele sparte: Why has Iceland not been able to defend itself in courts of law against British and Dutch claims?

La capitolul diverse incepem cu un interviu pe care mi l-am reamintit zilele trecute cu ocazia unei discutii pe un alt blog. Ca sa intelegeti cat valoreaza ideile lui Keynes, teoria lui "generala" sau alte teorii economice... in general: “Oh, I no longer believe in all this.”. Am observat ca labilitatea asta se intalneste des in mediul economic, am intalnit si pe la noi oameni care azi spuneau un lucru si peste cateva luni se contraziceau singuri. Cum poti sa-i mai iei in serios in cazul asta ? Intre timp, in Utah unii au inceput sa revina la "vechile relicve" iar acum aurul este considerat moneda si din punct de vedere oficial: YOU CAN PAY WITH GOLD.

Spre final, stirile din domeniul meteo si "paranormal". Horatiu mi-a dat linkul la partea a doua a filmuletului din ultimul articol: La ceinture de feu. Cutremurele din ultimele ore le puteti urmari "live" la adresa de aici: Latest Earthquakes Magnitude 5.0 and Greater in the World - Last 7 days. David a reusit sa termine ultima carte, a scapat de virusi reusind sa-si puna iar pe picioare site-ul, iar in ultimul articol ne povesteste despre Japonia si previzinile pe care le facuse apropo de evenimentele de acolo: A Final, Desperate Attempt to Stop Disclosure?

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

luni, 28 martie 2011

Japonia - previziuni si conspiratii

Articolul de astazi este nerecomandat persoanelor "serioase". Pentru cei care trec pe aici in cautarea noutatilor economice promit ca incerc maine sa revin cu detalii. Acum ca ati fost avertizati, sa incepem cu ceva usor. Un material video pe care mi l-a recomandat cineva zilele trecute si care prezinta foarte bine corelatia intre fenomenele solare si activitatile scoartei terestre de care va mai explicam eu si cu alte ocazii:


La ceinture de feu de Solidarite_et_Progres

Aici se cuvine sa facem doua observatii. Prima ar fi legata de concluzia filmuletului care nu este cea mai fericita: un buget mai mare pentru NASA nu cred ca va aduce mai multe dezvaluiri in privinta fenomenelor cosmice. A doua ar fi ca respectiva corelatie intre fenomenele solare si miscarile scoartei terestre se aplica in general in cazurile in care vorbim de fenomene naturale. Iar in ultima vreme tot mai multe voci insista ca Japonia nu a fost ceva natural, ci rezultatul s-a obtinut prin anumite tehnologii mai mult sau mai putin conventionale.

In acest context nu stiu daca se mai aplica nici partea cu previziunile facute de animalele care sunt capabile sa simta miscarile scoartei terestre in avans: Can Toads Predict Earthquakes? In urma unei discutii cu pai mei pe forum am ajuns insa la niste concluzii interesante. Ceva previziuni se pare ca au existat. Poate unii va aduceti aminte ca Tom a tot insistat vara trecuta cu un cutremur care va lovi Japonia. Bine, el insista pentru luna August 2010 cu Japonia si pentru decembrie 2010 in California. Deci are cel putin vreo jumatate de an defazaj.

Pe de alta parte putem afirma ca nici nu e greu sa prezici un cutremur in Japonia. Insa in cazul lui Emeline previziunile din iunie 2010 contin detalii extrem de interesante: Japan. Earthquake in Japan. Tsunami goes out across the North Pacific. But there's more. It triggers something else. Something freaky. I don't know how that can be connected to a fireball falling though - maybe they're separate events. There's blood in the water. Sharks circling - Hawaii. There's going to be some big news coming out of Hawaii - soon.

Aparent partea cu Hawaii nu a avut loc si totul s-a limitat la Japonia. Deci si acolo s-ar parea ca au existat mici "erori" in privinta estimarii. Asta pana corelam toata povestea cu ceea ce ne spunea Matt in ultimul sau "buletin" informativ:
Hatonn just told me that the Illuminati know of our space family's interference because intended destruction hasn't happened. Apparently they suspected that but it was conclusive when that hurricane weakened over the ocean, then turned and went north instead of hitting the US mainland, which wasn't at all what the Illuminati had designed.

He said that technologies to initiate earthquakes and weather manipulation have been refined and intensified over the years. Major storms used to be produced by one system and quakes by another, but because of ET interference, the Illuminati scientists started using a combination of technologies, like back-ups in case one system isn't as effective as they want, but also to make it more difficult for ET technologies to interfere with all of the energy sources simultaneously.

He said that in Japan, one of HAARP's several capacities in various locations has been used in conjunction with developments from Tesla's inventions and discoveries to produce destruction from above and below Earth's surface. Even with ETs’ advanced technologies it's not a simple matter to dismantle all of the Illuminati's equipment without interrupting essential power and communication sources that serve us, not only the Illuminati. That's why discussions are going on at the highest levels of the universal council as to the best way to proceed.
Asa cum spuneam, un articol nerecomandat persoanelor "cu capul pe umeri". Luati ceea ce considerati de cuviinta din el si lasati deoparte ceea ce nu va suna bine. Daca ati urmarit ZH in ultimele zile sunt convins ca oricum ati vazut stirile oficiale cum se bat si ele cap in cap. De fapt se oscileaza ca de obicei intre cele doua extreme: incercarea autoritatilor de a ascunde magnitudinea problemei si exagerarile (voite sau nu) celor care incearca sa prezinte efectele negative. Ca de obicei, fiecare e bine sa revizuiasca argumentele ambelor parti si abia apoi sa isi gaseasca un punct de echilibru la care sa isi situeze opinia proprie.

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

sâmbătă, 26 martie 2011

De weekend - Beyond Me

Saptamana aceasta am meditat mai mult si am scris mai putin... :)

Mai presus de mine[sub] from Anti Iluzii on Vimeo.

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

duminică, 20 martie 2011

De weekend - Nosso Lar

Este o viziune un pic diferita decat cele despre care am mai discutat noi pe aici, in special prima parte care este cam negativista. Ce-i drept si cartea originala a fost scrisa in 1944 in timp ce majoritatea materialelor actuale sunt aparute dupa anii 80. Sper totusi sa va placa:

Casa noastra from Flavian D on Vimeo.

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

luni, 14 martie 2011

Noutati si comentarii

Dupa cum vedeti in ultima vreme am scris mai rar. Am fost prins si cu diverse treburi zilele astea, dar parca m-am si saturat sa tot repet aceleasi lucruri pe care cei care le-au priceput deja le stiu oricum iar ceilalti nu le vor pricepe probabil decat atunci cand va fi cam prea tarziu. In plus, evenimentele importante ale ultimelor zile au fost suficient prezentate si in presa oficiala, astfel ca am avut destul material de urmarit acolo. Am auzit si aberatii cum ca povestea din Japonia va avea ca efect pozitiv relansarea economica a acestora si cresterea consumului. Asta desi bursele par sa contrazica momentan afirmatiile acestui gen de "economisti": Bursa japoneza scade cu 14%.

Mda, cutremurul e bun va sa zica ? Potential de relansare. De consum. Si nu doar petrol, ci si metale, soluri, ape potabile, peste oceanic sau paduri. Sa consumam tot, doar ce lacusta mea... pe termen lung oricum suntem toti morti, nu asa zicea propovaduitorul sef ? Dar putem sa mergem pe aceeasi linie de gandire, daca e sa fim cinici. Deci un cutremur de genul asta e o chestie pozitiva. Pai sunt destui bezmetici care insista cu razboaie sau cu sfarsitul lumii. Astia sunt pesimisti ? Daca e sa gandim pe linia asta de fapt sunt cei mai optimisti dintre toti. Daca un tsunami scoate din criza Japonia, va dati seama ce potential de crestere si ce relansare ar putea urma unui potop de genul lui Noe ? Evident, sa nu uitam nici clasicul.. "anyone who believes exponential growth can go on forever on a finite planet is either a madman or an economist"

Daca tot am inceput cu capitolul despre activitatile planetei in ultima vreme, mai tineti minte ce va ziceam aici: What's up in space ? O alta "coincidenta" observata de cei de la halfpasthuman ar fi cateva sub-cicluri si sincronizarea perioadelor de activitate solara cu miscarile scoartei sau cresterea numarului de cutremure dupa eruptii puternice: Solar numerics. Iar dupa cele trei eruptii de la jumatatea lui februarie, am mai avut una saptamana trecuta: X-FLARE: March 9th ended with a powerful solar flare. Earth-orbiting satellites detected an X1.5-class explosion from behemoth sunspot 1166 around 2323 UT.

Am gasit zilele trecute un site mai bun unde se poate vedea si durata unei anumite explozii solare: Solar Flares Online. Atentie ca nu toate eruptiile provin de la pete solare indreptate spre pamant. Pe 8 martie de exemplu exploziile de clasa M provin de la pata 1165 care nu era pe directia noastra. Efectele asupra vremii ce-i drept au fost mai putin vizibile de data asta. Sa vedem daca si martie se incheie fara depasirea temperaturilor medii, ca si in toamna efectul a fost un pic intarziat: erputii pe 16 oct, efect abia in noiembrie.

Oricum, baietii de la meteo n-au nimerit-o nici ei prea bine: Primavara va veni dupa 10 martie. Urmeaza, in 24-28 februarie, temperaturi destul de scazute, cu minus 18 grade la munte. Temperaturile scazute se vor mentine pana pe 28 februarie si vor incepe sa creasca in perioada 1-6 martie. Spre primavara ne indreptam dupa data de 10 martie, cu temperaturi maxime de peste 10 grade. Am tot stat cu ochii pe termometre in ultima luna. La munte, la Brasov, n-am avut mai jos de minus opt la finalul lui februarie. Vreo minus doisprezece au fost pe la inceputul lui martie, atunci cand ziceau ei ca incepe sa se incalzeasca. Iar maximele de peste zece grade au fost de fapt douazeci dupa data de 10 martie. Deci ceva efect au avut eruptiile, chiar daca nu asa tare cum ne asteptam de la trei bucati extrem de puternice.

Sa continuam cu capitolul despre lumea araba. Stiu ca sunt unii care vorbesc de HAARP sau alte tehnologii asemanatoare care au fost folosite in Japonia pentru a mai rupe un pic atentia lumii de la povestile din Libia, Bahrain sau Arabia Saudita. Acolo lucrurile au luat o intorsatura destul de urata. Gaddafi se pare ca e hotarat sa omoare revolutia cu orice pret, in ciuda amenintarilor tot mai ferme cu interventia sau impunerea unei zone de interdictie aeriana: Libyan 'rebel capital' threatened. Iar in Bahrain arabii au trimis trupe pentru a da vecinilor o "mana de ajutor" la inabusirea revoltelor si apararea bazelor militare americane: Saudi soldiers sent into Bahrain

Lucrurile se precipita in ultima vreme si luna martie pare sa fie intr-adevar una extrem de interesanta, asa cum era previzionat de ceva timp. Diseara asteptam si reactia Wall Street. Momentan se pare ca bondurile americane au de castigat in urma lichidarii pozitiilor de pe bursa japoneza: 10 Year Bond Yield Plunges. Va fi interesant de urmarit daca aceasta tendinta este doar una de moment si ce se va intampla cu metalele pretioase, hrana si combustibilii in acest context. HAARP sau nu, odata cu aceasta incercare disperata de revigorare a "valorii" hartiilor igienice s-ar putea sa asistam la ultima lovitura pe care o mai poate incasa actualul sistem economic subred: Nikkei Flash Crash - Futures Plummet 16% As All Hell Breaks Loose In Japan

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

vineri, 11 martie 2011

De weekend - The Take

Comparatii intre Argentina si alte economii ale lumii am mai facut noi pe aici. Unii au auzit de criza lor economica de la inceputul deceniului trecut si modul in care lucrurile s-au desfasurat atunci. Destul de putini cunosc insa modul in care au reusit ulterior sa-si revina, modul in care au reactionat oamenii si ce solutii au incercat sa gaseasca:

Preluarea from Flavian D on Vimeo.

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

luni, 7 martie 2011

Despre utilitatea armatei

Va indemnam acum cateva zile sa votati Partidul Inexistent. Partidul acela care este cel mai vechi din lume si care asa cum spunea cineva nu trebuie votat la urne, ci in minte si inima. Ce-i drept in ultima vreme urcam tot mai tare in sondaje. Daca in 1990 aveam doar 14% in 2009 am atins cifre record de 47% din totalul alegatorilor. Va dati seama ca in curand vom deveni majoritari ? Mi se pare si normal ca celelalte partide sa inceapa sa se ingrijoreze.

Ah, scepticismul si pesimismul unora. Nu, nu se poate fara stat si fara bani si fara "protectia" acestuia. Pe ce am mai irosi atatea resurse creand arme si apoi chinuindu-ne sa distrugem cu ele ceea ce au construit altii ? Cine ne-ar mai apara si cine ar mai avea grija de noi ? Da..da..da.. voluntariatul e o prostie. Mai bine cu cizma pe grumaz si cu politie si cu armata.. ce ne-am face fara ? Oare exista si militari care gandesc si simt altfel ?



P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

sâmbătă, 5 martie 2011

De weekend - Theo Jansen

Ca o continuare la articolul de ieri: Kinetic Sculptor - arta de a crea creaturi. Cu multumiri pentru recomandare lui Valentin (duhul).



P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

vineri, 4 martie 2011

Surrogates - dialog intre roboti

Am astazi pentru voi o recomandare mai putin obisnuita. Nu ca restul recomandarilor de pana acum ar avea vreo legatura cu "normalul" in definitia unora. Poate unii l-ati vizionat deja. Dar incercati sa revedeti filmul de azi nu ca un SF cool cu Bruce Willis, ci ca un mod de a intelege un pic mai bine cum functionam. Noi, ca oameni construiti din atomi si energie, cu constiinta si suflet, cu memorie si un corp cu care ne identificam uneori mai mult decat este cazul. Cineva se chinuia zilele trecute sa-mi "demonstreze" ca sufletul sau constiinta nu exista in afara corpului. Si incercam sa-mi imaginez doi androizi din aceia de care apar in film incercand sa-si demonstreze unul altuia ca oamenii care ii controlau nu exista de fapt... :)

R1: Cum poti sa crezi ca exista si altceva ? Doar am facut bucati sute de androizi si n-am gasit nici un suflet in ele...
R2: Pai daca faci bucati un calculator crezi ca gasesti programatorul inauntru ?
R1: Uite, daca iti dau una la unitatea centrala, ti se strica camera video din ochiul stang si nu-ti mai poti utiliza nici mana dreapta
R2: Normal, pentru ca mi-ai distrus circuitele care controlau functiile respective
R1: Asta demonstreaza deci ca sufletul si memoria erau stocate in circuitele acelea
R2: Nu demonstreaza nimic, poti sa-mi distrugi jumatate din cap si memoria se pastreaza totusi
R1: Pai daca ti-am distrus jumatate din cipurile de memorie cum ar putea ramane intreaga ?
R2: Nu stiu, posibil ca sufletul meu sa incarce inapoi datele necesare in cipurile ramase
R1: Iti spun totusi ca nu exista nimic dincolo de noi, pentru ca ne-am aduce aminte
R2: Noi nu ne aducem aminte, dar poate sufletul are acces la mai multa informatie decat avem noi in cipurile de memorie
R2: Doar el ? Noi de ce nu stim informatiile alea si ne aducem aminte doar ce am stocat in memorie de cand ne-am nascut ?
R1: N-am idee, ma gandesc ca poate nu avem nevoie de ele si primim doar atat cat trebuie
R2: Pai daca ar exista un suflet eu as vorbi cu el sa-mi dea mai multe informatii, dar iti repet ca nu exista, e demonstrat stiintific
R1: Unii spun ca ar fi vorbit cu el prin hipnoza sau meditatie si au aflat unele chestii interesante
R2: Nu cred, alea sunt doar erori de procesare datorate subtantelor ingerate sau inventii absurde
R1: Poate ca tu nu crezi, dar asta nu inseamna ca nu este adevarat
R2: Iti spun, s-a demonstrat ca exista doar programele memorate in circuite si AI-ul care ne da personalitate
R1: Mda. Ia zi cum stii sigur daca un avion merge pe pilot automat si nu este dirijat cu o telecomanda ?
R2: Ah, pai asta e simplu. La cel care merge singur este aprins becul pe care scrie: Auto Pilot ON

Mda, cam asa ceva ar decurge probabil dialogul... in rest, totu-i pe internet.. numa pe internet... :)



Robotii sunt primul pas. Surrogates ar putea fi al doilea pas. Iar urmatorul ? Poate ca omul din spatele androidului ar alege temporar sa uite ce stie in rest, sa foloseasca doar memoria androidului atata vreme cat e conectat si experimenteaza realitatea prin intermediul lui. De ce ? De ce nu ? Just for fun. Un RPG un pic mai complex. Iar in cazul acela... s-ar putea ca tocmai noi sa fim urmatorul pas... ;)

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

marți, 1 martie 2011

Noutati si comentarii

Unii se uita la Egipt sau Libia si vad doar haos. Eu ma uit cu alti ochi, incercand sa vad cum se vor comporta oamenii din intreaga lume dupa prabusirea sistemelor statale si parghiilor financiare cu care suntem acum controlati. Libya Rebels Isolate Gaddafi. Ca tot vorbeam de modul in care oamenii se organizeaza in mod natural in lipsa statului sau a politiei:
Benghazi is now being run by a makeshift organising committee of judges, lawyers and other professionals who have sent out young people to direct traffic and restore basic order. One high court lawyer, Amal Bagaigis, said: “We started just as lawyers looking for our rights and now we are revolutionaries, and we don’t know how to manage. We want to have our own face. For 42 years we lived with this kind of barbarianism. We now want to live by ourselves.”

Irish-trained surgeon Heitham Gheriani, who was one of the revolution’s organisers in Benghazi, said: “Now the people realise the power they have. They started this protest peacefully and then the youths joined them. And when Gaddafi started killing them they rose up. But we honestly didn’t think it would happen so quickly.”
Repetati dupa mine: des-cen-tra-li-za-re... Pentru prea multa vreme puterea si resursele au fost adunate si controlate de prea putini. E timpul pentru o schimbare. Vine si randul nostru, stati relax. Vor rasufla si bucurestenii linistiti cand vor scapa de aglomeratia cauzata de mustele adunate la miere. Vor rasufla si albinele din restul tarii atunci cand toata munca lor nu va mai pleca cu vagonul la centru pentru a se intoarce cu galeata in teritoriu. Si daca tot suntem la capitolul impartire optima a resurselor si descentralizare, n-ar strica sa aruncati un ochi pe articolul asta: Social Ownership

Pe aia cu broscutele o stiti deja probabil ca a tot circulat pe net in ultimii ani. Dar pe asta cu hainele poate n-ati auzit-o inca. Pacaleala perfecta: ”o moneda de aur pentru o haina”. Si daca tot suntem la povesti reusite, neaparat sa o cititi pe asta: Ipocrizie europeana - varianta statistica. Este atestat statistic ca romanii consuma doar capacul de la tubul de pasta de dinti. Ce ne spun occidentalii folosindu-se de eufemisme statitstice? Ca suntem niste nespalati si ca ar trebui sa consumam mai multe produse cosmetice. Pai ei produc degeaba? De ce ne-au primit in UE si ne-au doborat protectia vamala?

Vorbind de modul in care oamenii percep valoarea si siguranta monedelor am gasit zilele trecute un articol bun pe tema asta: The Market Is Telling Us That The Dollar Is Finished. Cei care urmaresc un pic mai atent lumea economica de cativa ani incoace probabil au remarcat si ei tendintele respective. In prima faza, prin 2008, oamenii se retrageau in dolar si bonuri de trezorerie in momentele de panica. Ulterior au inceput sa aleaga atat dolar cat si metale pretioase. In ultimele luni insa, de cand cu criza araba, dolarul continua sa se deprecieze in timp ce aurul ieri tocmai a batut un nou record: 1435 USD uncia.

Un pic si despre banci. Zummuz punea luni vreo doua linkuri apropo de povestea BCR. Au pariat pe creditarea corporate, dar retailul a tras în jos rezultatele si acum sif-urile stramba din nas. Mai adunam la ele ce zicea dan pe trenduri apropo de teapa pe care au luat-o sif-urile. Apoi greva de vineri la BCR. Plus retragerea BERD de la BRD de care ziceam zilele trecute. Daca aruncam un ochi la vecinii europeni, nici ei nu stau prea roz. Unicreditul in particular si italienii in general sufera pe urma povestilor cu Libia. Iar Irlandezii au terminat cu alegerile si se pregatesc de renegociat imprumuturile pe care le-au luat in vederea salvarii bancilor pe care au expunere englezii si restul europei.

Trecem la capitolul diverse. Un pic despre "departamentul zero" al americanilor care a fost acuzat ca influenteaza politicienii in luarea deciziilor: General ordering probe into report of mind tricks. Hmm, astia chiar au lansat o ancheta pe tema asta. Ce creduli domnule, sa puna ei botul la vrajeli din astea gen atacuri psihologice, culori violet, deochi si alte bazaconii. La noi a ras o tara intreaga anul trecut pe tema asta. Bine, nu stiau ei exact de ce rad, dar macar s-au distrat copios.

Intrasem intr-o mica disputa pe forum zilele trecute. O dezbatere Buffet vs Celente si cine a nimerit-o mai bine de cand cu criza. Unul dintre argumente era ca totusi Buffet a stiut sa profite de sistemul actual, dar a ajutat si multa lume prin actiunile sale caritabile. A pus umarul la fundatia lui Bill Gates si au bagat o gramada de bani in vaccinuri. Da, aici sunt de acord. Pare sa aiba mai mult bun simt decat colegii de breasla, ba a stiut sa stea departe si de investitiile in pharma ca sa nu aibe carcotasii de comentat. Iar cu banii castigati din joaca cu sistemul mai face si lucruri utile in loc sa-i sparga aiurea cum fac majoritatea colegilor de pe WS. Asta nu-l face insa imun la prabusirea sistemului.

Uite, eu l-as compara cu Soros de exemplu daca e sa vorbim de filantropi. Ala e alt vulpoi cu vechime care am impresia ca-l baga in buzunar pe Buffet. Iar in plus baga bani seriosi in schimbari de regim, revolutii si prabusirea sistemelor muribunde. Ce te ajuta mai tare pana la urma daca esti un libian sarac: niste vaccinuri primite de la nea Buffet care iti zapacesc sistemul imunitar si iti prelungesc agonia in timp ce dictatorul ramane la putere ? Sau niste manifeste si organizatii sponsorizate de Soros care te invata cum sa scapi de dictator ? Bineinteles ca raspunsurile difera in functie de patronul grupului media care iti prezinta stirea si care patron face sau nu afaceri petroliere cu dictatorul respectiv... :)

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.